Skocz do zawartości
Nerwica.com
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, Blokada napisał:

To reprezentujemy dwa odmienne światy:) dla mnie życie nie jest za krótkie, jest wystarczające, a czasami i za długie hehe i nie twierdzę, że któreś z nas ma rację, bo Ty bynajmniej cieszysz się z życia doczesnego:) a ja nie 🙂

Obracam je w żart, bo mój światopogląd jest za unicestwieniem świata, a tak to się po prostu hichram z moich niedogodności:) nie pozwalam sobie na myśli egzystencjalne, bo to powoduje zamęt i pogłębianie depresji, a ja jej karmić nie zamierzam, niech umiera z głogu, tak jak ona mnie męczy tak ja ją, na trudnego przeciwnika trafiła🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, DEPERS napisał:

Obracam je w żart, bo mój światopogląd jest za unicestwieniem świata, a tak to się po prostu hichram z moich niedogodności:) nie pozwalam sobie na myśli egzystencjalne, bo to powoduje zamęt i pogłębianie depresji, a ja jej karmić nie zamierzam, niech umiera z głogu, tak jak ona mnie męczy tak ja ją, na trudnego przeciwnika trafiła🤪

Przewaga idzie na Twoją stronę hehe może ja za dużo poświęcam uwagi na sprawy, które nie śmieszą 🙂 dobrze, że walczysz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Blokada napisał:

Przewaga idzie na Twoją stronę hehe może ja za dużo poświęcam uwagi na sprawy, które nie śmieszą 🙂 dobrze, że walczysz. 

Jesteś tym o czym myślisz, pomyśl, że jesteś mistrzynią świata w najcięższej dyscyplinie jaką jest życie, a się nią staniesz:) zmienisz nick z blokady na uwolniona🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, DEPERS napisał:

Jesteś tym o czym myślisz, pomyśl, że jesteś mistrzynią świata w najcięższej dyscyplinie jaką jest życie, a się nią staniesz:) zmienisz nick z blokady na uwolniona🙃

No tu już pojechałeś za daleko:) pomysl, że jesteś wiewiórka, a się nią staniesz😄 w głowie mogę być ta wiewiórka, ale nikt normalny jako wiewiórki nie będzie mnie traktował 😄 tak samo z byciem mistrzynią świata w czymkolwiek, do tego trzeba mieć jakiekolwiek predyspozycje. By być mistrzem świata w życiu, to coś musi Ci wychodzić, w czymś musisz być dobrym, wtedy nawet ludzie wokół będą cię inaczej traktować. Mnie nic dobrego w życiu nie spotyka, jestem przysłowiowym zerem dla siebie i świata. Nie będę siebie przekonywać, że jest inaczej bo uważam, że w życiu trzeba być racjonalnym, a nie wmawiać sobie cokolwiek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Blokada napisał:

No tu już pojechałeś za daleko:) pomysl, że jesteś wiewiórka, a się nią staniesz😄 w głowie mogę być ta wiewiórka, ale nikt normalny jako wiewiórki nie będzie mnie traktował 😄 tak samo z byciem mistrzynią świata w czymkolwiek, do tego trzeba mieć jakiekolwiek predyspozycje. By być mistrzem świata w życiu, to coś musi Ci wychodzić, w czymś musisz być dobrym, wtedy nawet ludzie wokół będą cię inaczej traktować. Mnie nic dobrego w życiu nie spotyka, jestem przysłowiowym zerem dla siebie i świata. Nie będę siebie przekonywać, że jest inaczej bo uważam, że w życiu trzeba być racjonalnym, a nie wmawiać sobie cokolwiek. 

Po Twoich wpisach nie widzę żebyś była zerem, a jeśli Twoi znajomi tak uważają no to ja bym ich zdystansował i szukał jednak tego co mnie dowartościuje i wyrwie z zamkniętego koła. Każdy jest zły i dobry, wszystko zależy co się chce zobaczyć, jak widzisz tylko złe to będziesz się z tym utożsamiać i nadal będziesz jeździła na rondzie w kółko, a jak dostrzeżesz jednak to dobre, to wrzucisz kierunkowskaz i z tego ronda zjedziesz:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo, że piętno jest odciśnięte, po zamkniętym rozdziale, to daję radę, a było już tragicznie ze mną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie spokój jest najważniejszy. A Ty piszesz spokojnie, więc na pewno sobie dobrze radzisz. Nie wierzę w siebie zupełnie, ale pokrzepiająco piszesz, że można z tego wyjść. Póki żyje to jest nadzieja, chociaż powiem Ci tak szczerze i brutalnie, cieszę się, że zawsze można podjąć ten krok ostateczny i ukrucic sobie to cierpienie:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Blokada napisał:

Według mnie spokój jest najważniejszy. A Ty piszesz spokojnie, więc na pewno sobie dobrze radzisz. Nie wierzę w siebie zupełnie, ale pokrzepiająco piszesz, że można z tego wyjść. Póki żyje to jest nadzieja, chociaż powiem Ci tak szczerze i brutalnie, cieszę się, że zawsze można podjąć ten krok ostateczny i ukrucic sobie to cierpienie:) 

Nie można!!! Nie każdy dostaje w pakiecie szczęście, czasem trzeba o nie zawalczyć, szukać pomocy i walczyć. Ja byłem już na samym dnie, dojechany bardziej niż titanic, a jednak z tego wyszedłem, to wyjdziesz z tego i Ty i inni którzy cierpią. W życiu trafiają się znaki i furtki, zaburzenia sprawiają, że one są mniej widoczne, ale są też znaki oznajmujące i ja takim właśnie znakiem w Twoim życiu jestem i oznajmiam, że z tego wyjdziesz:) po co tu napisałaś? Szukasz pomocy, więc walczysz:) odpowiedni lekarz, leczenie, przeanalizowanie wszystkiego na spokojnie i będziesz szczęśliwa:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. Chciałabym w końcu odetchnąć, być szczęśliwa choć trochę jak inni, ale jak piszesz, że jest to do zrobienia to mnie buduje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, johnn napisał:

Cześć @Blokada,

ZTczew Ci miłego dnia i powodzenia:⁠-⁠)

Część Johnn. Fajnie, że napisałeś. Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi