Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, 94. napisał(a):

Na zleceniu, boję się 2-tydogniowych przymusowych urlopów, bo w zeszłym roku na takim w maju wpadłem w dołek :( 

A poza tym nie chcę się wiązać z umową o pracę z tak beznadziejną firmą, co płaci grosze za pracę.

No to złamanie ręki nic Ci nie da. jak się pracuje na zleceniu zwolnienie nie przysługuje, po prostu nie dostajesz kasy za ten czas, kiedy nie pracujesz. Umowa - zlecenie pod tym względem jest słaba, bo ani zwolnienia ani urlopu. Szukaj innej pracy, która Ci będzie bardziej odpowiadać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dryagan napisał(a):

jak się pracuje na zleceniu zwolnienie nie przysługuje, po prostu nie dostajesz kasy za ten czas, kiedy nie pracujesz. Umowa - zlecenie pod tym względem jest słaba, bo ani zwolnienia ani urlopu. 

To chyba zależy bo np moja siostra chciała żeby jej pobierali jakieś tam składki i normalnie mogła korzystać z wynagrodzeń za L4. Sam pracodawca pytał czy chce z tego korzystać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, jasia1 napisał(a):

To chyba zależy bo np moja siostra chciała żeby jej pobierali jakieś tam składki i normalnie mogła korzystać z wynagrodzeń za L4. Sam pracodawca pytał czy chce z tego korzystać. 

W przypadku zlecenia i chęci do opłacania zasiłku chorobowego zyskuje się do niego prawo dopiero po 3 miesiącach od wniosku, na uop ma się od razu z dniem umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, Psychotep napisał(a):

W przypadku zlecenia i chęci do opłacania zasiłku chorobowego zyskuje się do niego prawo dopiero po 3 miesiącach od wniosku, na uop ma się od razu z dniem umowy.

Aha rozumiem. No tak, najlepiej mieć umowę o pracę. Też mam o pracę ale z tego co wiem to mi na l4 nie przysługuje póki co nic z racji tego że jeszcze mam urlop rodzicielski 🤷🏼‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, jasia1 napisał(a):

Aha rozumiem. No tak, najlepiej mieć umowę o pracę. Też mam o pracę ale z tego co wiem to mi na l4 nie przysługuje póki co nic z racji tego że jeszcze mam urlop rodzicielski 🤷🏼‍♀️

Aż tak się nie orientuję, nie pracuję w kadrach niestety. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dryagan napisał(a):

Taka dzisiaj ciężka noc - to chyba przez wiatr. Też miałem problem z zaśnięciem, chociaż teoretycznie chciało mi się spać. Może z powodu krótszego snu dzień będzie ciężki, a tu w pracy jeszcze trochę spraw, które muszą być zrobione.

image.png.0f29b1e41770f7b550322403f48fe94b.png

Dziękować....taki szef co przynosi rano kawę i słońce to skarb.

@Szczebiotka chwal aby miał lepszy dzień bo nie wyspał się :D

1 godzinę temu, 94. napisał(a):

Finalnie usnąłem na podłodze w łazience obok pralki i obudziłem się jak zaczęła wirować właśnie około 1:30 

Masochista!!! Dziś masz się ogarnąć wcześniej i spać jak człowiek w wygodnym łóżku a nie na podłodze ;) 

Godzinę temu, Psychotep napisał(a):

Ja jeszcze dziś i jutro w pracy, a potem oddanie krwi, a więc dwudniowa pauza i tydzień wolnego, tylko się cieszyć ^^,

Cieszymy się razem z Tobą :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, 94. napisał(a):

Tak, mówił mi żebym postarał się poszukać lepszej pracy, bo ta mnie wyraźnie demotywuje.

Ma racje i my też to widzimy. 

12 minut temu, 94. napisał(a):

Nie wiem, średnio mam ochotę, najchętniej bym się zamknął w 4 ścianach, oglądał filmy i nie wychodził nigdy. 

Jeszcze masz czas aby podjąć decyzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Dryagan napisał(a):

Taka dzisiaj ciężka noc - to chyba przez wiatr. Też miałem problem z zaśnięciem, chociaż teoretycznie chciało mi się spać. Może z powodu krótszego snu dzień będzie ciężki, a tu w pracy jeszcze trochę spraw, które muszą być zrobione.

image.png.0f29b1e41770f7b550322403f48fe94b.png

O kurczaczki. To ja biorę kawę i ciacho i uciekam😅 no taki szef to może być. Kawę przyniesie, ciacho da. Od razu dzień lepszy się robi.

3 godziny temu, 94. napisał(a):

Finalnie usnąłem na podłodze

Zdrowe na plecy 😂 

Ale dlaczego musiałeś czekać😳 ja na szczęście mam suszarkę w pralce więc czasami ją ustawiam.

2 godziny temu, Psychotep napisał(a):

potem oddanie krwi

Na kaszankę 🤔 😅 ( sorki musiałam), a teraz tak serio to podziwiam. Mój tata był honorowym dawcą krwi, jakieś tam nawet odznaczenia dostał kiedyś. Ja chciałam też mimo że nie lubię pobierania, ale niestety nie mogłam 😏 

2 godziny temu, 94. napisał(a):

Zazdroszczę, u mnie nici z oddawania krwi, bo jestem astmatykiem od dziecka.

O to tak jak ja 🤪 

1 godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

chwal aby miał lepszy dzień bo nie wyspał się :D

A to nasz rodzynek ma gorszy dzień🤔 poczekaj niech wpadnie na czat😂 

Godzinę temu, jasia1 napisał(a):

Zaraz biorę się za pierogi i krokiety na święta bo mam ostatnie dwa dni wolnego przed świętami 🥴

Podać adres🤔

Godzinę temu, 94. napisał(a):

Nie umiem, ciężko mi się zebrać do zrobienia czegokolwiek, najchętniej bym tylko leżał w łóżku

Ostatnio mam podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Szczebiotka napisał(a):

Na kaszankę 🤔 😅 ( sorki musiałam), a teraz tak serio to podziwiam. Mój tata był honorowym dawcą krwi, jakieś tam nawet odznaczenia dostał kiedyś. Ja chciałam też mimo że nie lubię pobierania, ale niestety nie mogłam 😏 

Też mam, oddałem do tej pory ponad 20L krwi, zacząłem jak miałem 18stke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi