Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

na razie średnio, standardowo nic mi się nie chce, muszę dzisiaj wykonać ważny telefon, bardzo nie chcę tego robić, stresuję się na samą myśl

Teraz, MicMic napisał(a):

Zamiast do lasu, to do psychiatry byś się przeszedł! 

nie no proszę cię, las jest twoim przyjacielem, a psychiatra daje tylko leki, zależy czego potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, little angel napisał(a):

no proszę cię, las jest twoim przyjacielem, a psychiatra daje tylko leki, zależy czego potrzeba

Analizując wpisy @Fuji mam wrażenie, że Las mu jednak na dłuższą metę nie pomaga. Ja rozumiem, że gdyby leczył się X lat, chodził terapie Y i nie czuł efektów. Ale on nawet nie spróbował, z tego co czytam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, MicMic napisał(a):

Analizując wpisy @Fuji mam wrażenie, że Las mu jednak na dłuższą metę nie pomaga. Ja rozumiem, że gdyby leczył się X lat, chodził terapie Y i nie czuł efektów. Ale on nawet nie spróbował, z tego co czytam. 

Dokładnie.

U niego mega zmienne te nastroje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, MicMic napisał(a):

Ale on nawet nie spróbował, z tego co czytam. 

Nikogo na siłę do leczenia nie zmusisz. Zresztą nawet gdybyś mógł, to bez motywacji i jakiejś wiary pacjenta w to, że leczenie może pomóc ten typ leczenia niewiele wskóra bo ani lekarz ani psychoterapeuta nic za człowieka nie zrobią.
Widocznie jeszcze nie dojrzał do tego 🤷‍♀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, little angel napisał(a):

da ci cukierki na stłumienie emocji :P 

Cukierki życia nie zmienią. To nie jest rozwiązanie. To jest sztuczne podtrzymywanie funkcji życiowych. 

W życiu nie o to chodzi. 

W życiu najważniejsze jest to żeby być szczęśliwym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Fuji napisał(a):

Cukierki życia nie zmienią. To nie jest rozwiązanie. To jest sztuczne podtrzymywanie funkcji życiowych. 

W życiu nie o to chodzi. 

W życiu najważniejsze jest to żeby być szczęśliwym 

Cukierki dadzą Ci więcej siły do zmiany życia na lepsze.

Teraz też przecież podtrzymujesz tylko siły życiowe, z tego co czytam. Jesz pokarm, oddychasz, pijesz, pracujesz. W pewnym sensie to też sztuczne podtrzymywanie funkcji życiowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, little angel napisał(a):

to co ci sprawia szczęście w życiu?

Juz teraz ? Nic. To co kiedyś mnie uszczęśliwiało tak teraz robiąc to zadaje sobie pytanie. PO CO?

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Cukierki dadzą Ci więcej siły do zmiany życia na lepsze.

Teraz też przecież podtrzymujesz tylko siły życiowe, z tego co czytam. Jesz pokarm, oddychasz, pijesz, pracujesz. W pewnym sensie to też sztuczne podtrzymywanie funkcji życiowych.

Ja już nic nie chce zmieniać. 

Próbowałem, nie wyszło. 

Dajcie mi już spokój. 

Mam pracę. Zamykam się od rana do nocy i tak siedzę. 

Proszę. Nie piszmy już bo nie chciałbym zasmiecać waszych rozmów pełnych czasami fajnych żartów. 

Nie chciałbym wam dokładać. Macie swoje problemy. Nimi się zajmijcie. O mnie... szkoda gadać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Fuji napisał(a):

Juz teraz ? Nic. To co kiedyś mnie uszczęśliwiało tak teraz robiąc to zadaje sobie pytanie. PO CO?

Ja już nic nie chce zmieniać. 

Próbowałem, nie wyszło. 

Dajcie mi już spokój. 

Mam pracę. Zamykam się od rana do nocy i tak siedzę. 

Proszę. Nie piszmy już bo nie chciałbym zasmiecać waszych rozmów pełnych czasami fajnych żartów. 

Nie chciałbym wam dokładać. Macie swoje problemy. Nimi się zajmijcie. O mnie... szkoda gadać 

No to nie zmieniaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję się bezradny. Spory smutek, który zabiera mi cała energię. Muszę iśc do sklepu po srajtaśmę, bo się skończyła, a boje się, że w trakcie się rozpaćkam.

Ciekawe, czy są takie doraźne leki na przygniatający smutek, takie jak benzo na lęk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi