Skocz do zawartości
Nerwica.com

28 lat prawiczek, brak seksu, bliskości, intymności

Hurricaner27

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, take napisał(a):

Czuję tak: obowiązek służby w wojsku to barbarzyństwo, jak nie chcesz iść na wojnę, to nie powinno być żadnego przymusu. Powinno się zachęcać ludzi do DOBROWOLNEGO bycia żołnierzem, a nie robić z kogokolwiek mięso armatnie! Nienawidzę cierpienia. Nienawidzę zła. Mogę się wściec, gdy słyszę opinie typu "służba w wojsku to obowiązek wobec państwa"... Nie chcę mordowania! Mężczyzna też człowiek! Dlaczego niektórzy chcą traktować takich jak my jak gie??? "Nie" dla wojny!!! "Nie" dla obrzydliwości!!! "Nie" dla potworności!!! 

💯

Życie to najcenniejsze, co mamy, i żaden kutas w mundurze nie ma moralnego prawa decydować, za co mamy je poświęcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

💯

Życie to najcenniejsze, co mamy, i żaden kutas w mundurze nie ma moralnego prawa decydować, za co mamy je poświęcić.

Ale niestety nie masz żadnego wyboru, takie to prawo wyboru w XXI wieku.  Albo śmierć albo więzienie. Dlatego nie chcę też mieć dzieci z tego powodu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ale niestety nie masz żadnego wyboru, takie to prawo wyboru w XXI wieku.  Albo śmierć albo więzienie. Dlatego nie chcę też mieć dzieci z tego powodu. 

Ja już sobie obiecałem, że w razie czego więzienie. Na pewno nie będę oddawał swojego życia za ten kraj, za polityków, za ich interesy, ani nie będę słuchał darcia ryja jakiegoś kutasa w mundurze. Jak się to komuś nie podoba, to jego problem. Ja mam jedno życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, take napisał(a):

Taka "myśl": "Kto wymyślił taki idiotyzm jak przymus służby wojskowej"? Ludzie chcą żyć szczęśliwie i wygodnie, a nie cierpieć czy umierać przez jakiś ohydnych zbrodniarzy!

Twoja śmierć na froncie to nie żadna zbrodnia. Pamiętaj o tym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, take napisał(a):

Taka "myśl": "Kto wymyślił taki idiotyzm jak przymus służby wojskowej"? Ludzie chcą żyć szczęśliwie i wygodnie, a nie cierpieć czy umierać przez jakiś ohydnych zbrodniarzy!

Ludzie u władzy, żeby mogli realizować swoje interesy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Twoja śmierć na froncie to nie żadna zbrodnia. Pamiętaj o tym. 

Ale w takim toku myślenia to przystąpienie kraju do wojny (w reakcji na agresję czyli możesz przystąpić albo podpisać kapitulacje) jest zbrodnią. Czyli obrona kraju przed agresorem jest zbrodnią? A może to podpisanie kapitulacji jest zbrodnią? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Dalila_ napisał(a):

To wolałbyś żeby kraj podpisal kapitulacje i żebyśmy żyli pod władzą silniejszego? Okupacja zamiast ofiar 

Jak ktoś chce ginąć za wolność, to niech ginie. Mi na tym świecie została skończona ilość lat i mam zamiar przeżyć je tak, jak ja uważam za stosowne. Nie w tym kraju to w innym. Nic mi ten kraj nie dał i nie jestem mu winny nic, a już na pewno absolutnie nikomu nie jestem winny swojego życia. To ja decyduję, za co to życie warto oddać, a nie jakieś kutafony gdzieś na górze. Nie pasuje to komuś? Trudno. Nie musi. Sam niech zdycha jak pies pod płotem jeśli ma ochotę, proszę bardzo, ale od mojego życia wara.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie cieszę się, że kiedyś mężczyźni myśleli inaczej bo pewnie dzięki temu mamy swój kraj. Mój dziadek walczył na wojnie ale nigdy nie opowiadał o szczegółach. Babcia tylko mówiła "Dziecko nigdy więcej wojny". Ludzie lubią toczyć "wojny" na każdym poziomie. Począwszy od forum a skończywszy na tych co mają wpływy na tym świecie :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Melodiaa napisał(a):

W sumie cieszę się, że kiedyś mężczyźni myśleli inaczej bo pewnie dzięki temu mamy swój kraj

Na szczęście kobiety też przyjmują do wojska. Jak któraś chce się wykazać patriotyzmem – nikt nie broni.

7 minut temu, Hurricaner27 napisał(a):

Ja już chce umrzeć.

Ale chyba jednak na własnych zasadach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Doktor Indor napisał(a):

Na szczęście kobiety też przyjmują do wojska. Jak któraś chce się wykazać patriotyzmem – nikt nie broni.

Niestety kobiety będą jak zwykle musiały wziąć na swoje barki odpowiedzialność :D Osobiście myślę, żebym swoją rolę odegrała. W końcu mam dusze wojownika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Niestety kobiety będą jak zwykle musiały wziąć na swoje barki odpowiedzialność :D Osobiście myślę, żebym swoją rolę odegrała. W końcu mam dusze wojownika ;)

No to śmiało.

Różnica polega na tym, że ty możesz iść, jeśli chcesz, a jeśli nie chcesz, to możesz nie iść.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi