Skocz do zawartości
Nerwica.com

fałszywe wspomnienia

reus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od wielu lat leczę się na fobie społeczną, obecnie biorę pregabaline, propranolol i deprexolet. Odkąd biorę deprexolet mam dziwne objawy. Zaczęło się od tego, że gdy zamykałem oczy widziałem obrazy jak żywe, jakbym widział coś przez zamknięte oczy. Później były dziwne sny, a najdziwniejszy to 8h krzyków, ujadania psów i innych wizji z horrorów, gdzie cały czas wiedziałem, że jestem w śnie.

A od dwóch tygodni mam film w głowie, układa mi się to w jakąś historie (fałszywa pamięć), gdzie jestem pewny, że coś się zdarzyło, ale wydaje mi się, że o tym zapomniałem.

Już nie ufam swoim wspomnieniom. Czy to wina leku, czy to już jakaś paranoja czy psychoza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na paroksetynie miałem podobnie. Często dopadało mnie jakieś wspomnienie spowodowane jakąś sytuacją w życiu i nie byłem w stanie sobie przypomnieć, czy zdarzenie z tego wspomnienia przeżyłem naprawdę, czy kiedyś mi się przyśniło. A sny na paroksetynie miałem barwne, realistyczne i było ich bardzo dużo. Ciężko było sobie potem przypomnieć co się zdarzyło na jawie, a co we śnie. Tyle dobrze że nie schizowałem z tego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi