Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

jetodik, jest siła wyższa czyli Bóg. Ateiści prowadzą bardzo smutny żywot. Życie bez wiary w coś nad nami to życie puste. Jeszcze gdyby ludzi nie krzywdzili to ok ale osoba nie kierująca się normami religijnymi nie wiem jak prosperuje no chyba, ze ma swój własny kodeks moralny :bezradny: Ma wyrzuty sumienia ? Nie wiem nigdy nie byłam niewierząca :bezradny: Zastanawia mnie to ale na ogół z ludzmi nie podejmuje tematów wiary i polityki w rzeczywistości tylko na forum o tym "rozmawiam" a raczej piszę no w necie jednym słowem.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, jest siła wyższa czyli Bóg. Ateiści prowadzą bardzo smutny żywot. Życie bez wiary w coś nad nami to życie puste. Jeszcze gdyby ludzi nie krzywdzili to ok ale osoba nie kierująca się normami religijnymi nie wiem jak prosperuje no chyba, ze ma swój własny kodeks moralny :bezradny: Ma wyrzuty sumienia ? Nie wiem nigdy nie byłam niewierząca :bezradny:

JesusFacepalm2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, jest siła wyższa czyli Bóg. Ateiści prowadzą bardzo smutny żywot. Życie bez wiary w coś nad nami to życie puste.

Hehe... no tak - racjonalizacja indoktrynacji przez dewaluację. Jakoś trzeba się umacniać w jedyniesłuszności. :lol:

... osoba nie kierująca się normami religijnymi nie wiem jak prosperuje ....

Nie wiem tylko po co sobie zaprzeczać - wszak frazę powyżej jest wiedza, że prosperuje smutno i pustacko.

Jest to wiedza jedyniesłuszna bo najmojsza. :twisted:

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NN4V, nooo :) tak śp biały kocie. Tylko ja raczej pytam o ogół bo forum 80% to niewierzący niz wierzący a nie konkretne jednostki ale to miło, że mi odpisałeś. Mnie interesuje czy ateiści mają wyrzuty sumienia bo ja mam i nimi się kieruje w zyciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra pasuje nie da się gadać widzę z niektórymi. Próbowałam.

Zabawne, też tak mam, tylko że pierwszy doszedłem do takiego wniosku.

Albo trollujesz, albo nie, ale wtedy jest tylko jedno wytłumaczenie. Zgadnij jakie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khaleesi, bardzo mi przykro to pisać, ale jesteś tak ograniczona umysłowo, że pisanie z Tobą to ewidentna strata czasu.

Idąc Twoim tokiem myślenia wniosek nasuwa się sam - ateiści nie mają wyrzutów sumienia, czucia w palcach itp, a wierzący nie mają po prostu rozumu i umiejętności logicznego myślenia.

Myślący człowiek opiera się na własnej interpretacji rzeczywistości, analizie wydarzeń, przefiltrowane jest to przez tzw. kod kulturowy, doświadczenia, wychowanie, tradycję, osobowość, itp. itd., a ograniczony bęcwał potrzebuje jedynie wytycznych, instrukcji obsługi w postaci przykazań.

Nie wierzę w Boga, bo jakby był, to wyszłoby na to, że stworzył khaleesi. A to oznacza, że okrutny z niego skur*iel.

heh, dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, rzecz w tym, że ateisci z którymi rozmawiałam w internecie byli zawsze delikatnie mówiąc okropni, bez zasad moralnych i jakiś wyższych uczuć. Coś jak niektórży na forum. A swoja drogą ciekawy masz nick a z tego co piszesz to mnie to chyba jesteś właśnie taka . Nie było mnie jakiś czas na forum ale widzę, że chamstwo jest nadal jak było :roll:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, rzecz w tym, że ateisci z którymi rozmawiałam w internecie byli zawsze delikatnie mówiąc okropni, bez zasad moralnych i jakiś wyższych uczuć. Coś jak niektózy[/u] na forum. A swoja drogą ciekawy masz nick. :roll:

polska języka trudna języka, tubylcy to zło :))

a co do nicku, dziękuję, uznaję to za komplement :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khaleesi, bardzo mi przykro to pisać, ale jesteś tak ograniczona umysłowo, że pisanie z Tobą to ewidentna strata czasu.
To po ch...j to robisz i se go marnujesz. :lol:

nie marnuję, bo nie wchodzę w dyskusję, wyraziłam jedynie swoje stanowisko, tym samym zaznaczając, że na ww. tematy nie będę się już wypowiadała :)

proste, c'nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artemizja, nie sprowadzam do żadnych rang tylko zwyczajnie pytam. Ateiści akurat byli zawsze w pewien sposób niemili i wywyżaszający się patrz Truchło. Nic mu nie zrobiłam a ten agresja. przypadek? Jeszcze inne osoby na pw ale zawsze efekt był taki, ze niewierzący miał gdzieś moją osobę a wierzacy był zawsze ok. Zwykłe zaobserwowane zjawisko i na tym opieram swoje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khaleesi, nie przejmuj sie dącinkami o błendy ortograficzne, pżynajmniej nie wpedzamy sie w hory perfekcjonizm ;)

neonie, śmiem twierdzić, iż ktoś, kto tak zawzięcie walczy o czystość rasy i tożsamość kulturową Polaków, jak to prezentuje koleżanka (nie moja, hihi) khaleesi, podobnie powinien dbać o czystość i poprawność swojego języka ojczystego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

khaleesi, no nie, ale temat wiary Ci "nie lata", jak widać. Jest raczej dość ważny. Natomiast wnioski, które wysnuwasz powyżej są absurdalne. Znam wielu ludzi wierzących, którzy leżą krzyżem w kościele w każdą niedzielę, a w tygodniu utopiliby bliźniego w łyżce wody. Zresztą na forum, to głównie wierzący są najbardziej agresywni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie marnuję, bo nie wchodzę w dyskusję, wyraziłam jedynie swoje stanowisko, tym samym zaznaczając, że na ww. tematy nie będę się już wypowiadała :)

proste, c'nie? :)

pinda, nie pisałaś, że stratą czasu jest dyskusja z khalesii, tylko w ogóle pisanie z nią. Więc po kiego ch..uja do niej piszesz, skoro to dla Ciebie strata czasu? Pewnie jak zwykle, żeby dopierdolić...jeszcze prostsze...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, nie walcze o czystośc rasową. Nie jestem rasitką. Teraz mnie to robawiło. tu w ogóle o co innego chodziło. :) Na marginesie uważam, ze wielu arabów to bardzo przystojni faceci ale ich kultura kłóci się z moją i nie chce szariatu w Polsce.

ego, w koncu nick zoobowiązuje :)

bonsai, to też np katolicy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi