Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

co nikt nie skomentuje duchowej przemiany neona? jak wytłumaczyć taką zmianę?

Ale co tu komentować? Kolega przyznał, że zrozumiał, iż "myślę, więc jestem" nic nie znaczy i mnie to wystarczyło. Często miałem wrażenie, że neona nie ma, a teraz mam dowód. ;)

Ulżyło mi,myślałem,że Bonsai przeszedł na drugą stronę.

Jak mogłeś we mnie zwątpić? Aż mnie zmroziło, nie wiem, czego musiałbym się nawciągać by przejść na drugą stronę. A przecież żyję w chemicznej czystości. :angel:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać to po stylu w jakim piszesz, "czuć" w tym spokój i dojrzałość. Myśle że po takim przebudzeniu Twoje jestestwo otworzyłoby sie na wielką mądrość. Ja sam przed tym doświadczeniem byłem typem rozrywkowym, filozofia mnie śmieszyła, dlatego moja przemiana była dla mnie trudna. Co tu dużo mówić, to była dla mnie mala smierc. prawie 1,5 roku trwało osadzenie sie tego we mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co nikt nie skomentuje duchowej przemiany neona? jak wytłumaczyć taką zmianę?

Ale co tu komentować? Kolega przyznał, że zrozumiał, iż "myślę, więc jestem" nic nie znaczy i mnie to wystarczyło. Często miałem wrażenie, że neona nie ma, a teraz mam dowód. ;)

Hahah :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś wywoływałam duchy z koleżankami, to była tylko zwykła zabawa, podobno niebezpieczna. Dlaczego Bóg miałby się złościć, że ktoś zajmuje się magią, to właśnie dobrze, że zajmuje się światem niematerialnym tak jak to robią wróżki, przepowiadają przyszłość. Ja bym chciała być takim medium, który ma kontakt ze zmarłymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alone05, wiele razy w Biblii jest napisane na temat czarów i wywoływania duchów i jest to obrazą Boga i bałwochwalstwem. Duchów nie można wzywać w imię Boga, bo Bóg nie pozwala człowiekowi na zawołanie kontaktować się z duszami z tamtego świata, a tylko on jest panem nieba i ziemi. Jeśli czasem pozwalał ujrzeć, co jest po tamtej stronie, to tylko w określonym celu, to znaczy żeby przekazać ludziom, że muszą się nawracać i ich ostrzec, pozwalał osobom wybranym, które były do tego gotowe duchowo i je jednocześnie chronił, pokazywał jakiś wycinek. Natomiast żaden święty nie bawił się w wywoływanie duchów z próżnej ciekawości i nie prosił nawet o to, by jakieś dusze wpadły sobie do niego z wizytą. Jeśli się wywołuje duchy, to w istocie w imię demona, bo wzywasz jakąś siłę nadprzyrodzoną, która nie jest i nie może być Bogiem, bo Bóg tego zakazuje. Nie ma magii neutralnej, zawsze jest to wzywanie demonów, nie ma świata nadprzyrodzonego, który od tak sobie istnieje niezależnie od Boga i człowiek się nim może bawić. A przecież człowiek sam z siebie nie ma takiej mocy, żeby wywołać duchy, więc jeśli to robi, to odwołuje się, nawet nieświadomie, do jakiejś siły wyższej i tu jest zagrożenie. Może się skończyć problemami psych. i zniewoleniem duchowym.

bonsai, to jest po prostu nieprawda na tym obrazku, bo Kościół traktuje dzieci z in vitro jak wszystkie inne, więc mają swoje miejsce w Kościele, nie można karać dzieci za winy rodziców, choć niestety i tak ponoszą ich konsekwencje, na przykład są bardziej narażone na choroby, poza tym ich rodzice po zastosowaniu in vitro będą prawdopodobnie wrogo nastawieni do Kościoła i może nawet Boga, co nie wyjdzie dzieciom na dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

refren, chciałem zacząć jakoś miło, że się stęskniłem za Tobą czy coś, ale po tekście "dzieci z in vitro (...) na przykład są bardziej narażone na choroby, poza tym ich rodzice po zastosowaniu in vitro będą prawdopodobnie wrogo nastawieni do Kościoła i może nawet Boga, co nie wyjdzie dzieciom na dobre.", już mi wszystko przeszło. :why:

Dlatego napiszę tylko to, czego nie cierpię: Witaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja Cię lubię i już! Możemy to podciągnąć pod moje zaburzenie psychiczne, w końcu bytność na tym forum zobowiązuje.

Martwi mnie tylko, że w ustach ultrakatolika nawet pojęcie prawdy jest względne. ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym ich rodzice po zastosowaniu in vitro będą prawdopodobnie wrogo nastawieni do Kościoła i może nawet Boga, co nie wyjdzie dzieciom na dobre.
to jakim cudem ja jestem wrogo nastawiony do kościoła, skoro nie dość że naturalnie poczęty to od dziecka zmuszany do chodzenia do kościoła, modlitw, różańców, dróg krzyżowych, pielgrzymek itd i jakoś mi to na dobre nie wyszło mimo ze matka codziennie się za mnie modli żebym wyszedł na ludzi i znalazł żonę. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie właśnie nie jest względne. Swoją drogą jestem ciekawa jak wygląda katolik nie "ultra", może tak jak ksiądz Lemański...

Ale ja Cię lubię i już! Możemy to podciągnąć pod moje zaburzenie psychiczne

A to miłe, mam nadzieję, że to nie jest zaburzenie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, rozjebałeś tym, Jezus był pierwszym cholernym sztuczniakiem, Żydzi mieli rację :D

refren, Ty jesteś najbardziej narażona na choroby bo smarujesz się 2 razy w kościele wodą uświęconą bakteriami kałowymi i innym syfem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duchów nie można wzywać w imię Boga, bo Bóg nie pozwala człowiekowi na zawołanie kontaktować się z duszami z tamtego świata, a tylko on jest panem nieba i ziemi.
a kimże jest duch święty w takim razie. A bałwochwalstwo to jest w kościele katolickim wszechobecne bo przecież przedstawienie w postaci obrazów i rzeźb istot boskich i modlenie się do nich jest bałwochwalstwem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jakim cudem ja jestem wrogo nastawiony do kościoła, skoro nie dość że naturalnie poczęty to od dziecka zmuszany do chodzenia do kościoła, modlitw, różańców, dróg krzyżowych, pielgrzymek

Z tego, że napisałam, że ktoś, kto skorzystał z in vitro, będzie prawdopodobnie wrogo nastawiony do kościoła nie wynika, że ktoś kto nie skorzystał, nie będzie. A zmuszanie to nie to samo co wychowywanie, nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że nadmierna presja daje raczej skutki odwrotne.

A bałwochwalstwo to jest w kościele katolickim wszechobecne bo przecież przedstawienie w postaci obrazów i rzeźb istot boskich i modlenie się do nich jest bałwochwalstwem.

Nie modlimy się do obrazów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno Bóg mnie nienawidzi i boi się gdy tak punktuję jego wyznawców, że nie pozostaje im już żaden nawet najbardziej absurdalny argument a tylko czysta złość :) może nawet boi się mnie tak jak Szatan truchła lubieżnika papy Pio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą jestem ciekawa jak wygląda katolik nie "ultra", może tak jak ksiądz Lemański...

Na przykład taki poważny pan z brodą, droga refren. :) Bardzo ładne słowa, poczytaj w wolnym czasie.

"Ks. prof. Andrzej Draguła krytykuje język, jakim polski Kościół mówi o in vitro. - Mam wielu znajomych młodych ludzi. Wiem, że coraz trudniej jest z poczęciem dziecka, z jakimi problemami borykają się ludzie, którzy pragną być rodzicami. Takie osoby pojawiają się w kościele i słyszą, że rozważanie in vitro to egoizm, że takie dziecko to produkt. Tak nie można mówić! - mówił w TOK FM."

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,18529639,dzieci-z-in-vitro-nie-sa-ludzmi-ulomnymi-w-zadnym-stopniu.html#Czolka3Img

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi