Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kolejny numerek

Muirden

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim,

Założyłem tu swój temat bo wszystkiego jest naprawdę sporo i niektóre rzeczy z pewnością pominę, ale chciałbym po prostu opisać moją sytuację, bo może jest ktoś kto mierzy się w życiu z czyms podobnym i poradzi czy temat nadaje się do depresji, nerwicy czy może jeszcze czegos innego.

Objawy jakie mi towarzyszą juz od jakiegoś czasu to:

*Uczucie wyczerpania i braku energi, w szczególności rano, południe, a bliżej wieczora następuje poprawa,

*Ataki lęku/paniki/niepokoju, dość mocnego,

*Zle znoszę dużą ilość stresu, bodźców (chorobliwie źle, wiele lat temu tego nie było i spokojnie radziłem sobie nawet w bardzo stresujących sytuacjach, teraz nawet lekkie stresory powoduja u mnie dezorientację).

Byłem u psychiatry który potraktował mnie jak kolejny numerek i na odpierdol zapisał jakiś lek (brak jakiejkolwiek poprawy), psychoterapia u dwóch psycholożek ale podczas rozmowy odnosiłem wrażenie jakby to one bardziej potrzebowały pomocy więc dalem sobie spokój bo uznałem że potrzebuję jakiegos naprawdę konkretnego i znającego się na rzeczy specjalisty, a nie jakieś ogólnikowe gadanie. Obecnie czekam na wizytę z NFZ, gdzie mój termin to uwaga: 7 miesięcy.

Piszę tu bo może ktoś pomógłby mi się trochę rozeznać w moim problemie póki czekam na przyjęcie, w którą stronę to uderzyć? Dodam, że przerabiałem masę morfologii z rozmazem, tarczyc, elektrolitów, moczy, witaminę D, cukier, insulinę i wszystko wskazuje na to że to jednak problemy natury psychicznej. Mam 23 lata.

Pozdrawiam wszystkich walczących ze swoimi problemami i życzę sukcecu w jak najszybszym powrocie do zdrowia 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi