Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

226 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      160
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Dalila_ napisał(a):

Nie zajeżdża tylko to jest cpanie prochu. Pytanie czy doustnie można nazywać nie-cpaniem

Rozbijając g*wno na atomy łykanie tabletek,tego samego leku, co do nosa mogą co niektórzy również kojarzyć z ćpaniem. Kiedyś nawet zostałem nazwany ćpunem lekowym bo biorę ssri kilka lat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, daammk1 napisał(a):

W jakim czasie mniej więcej mijają te poty i uczucie zimna po odstawieniu? O kiedy jakąś chęć do życia wraca? Jutro to chyba kalesony na kalesony do pracy założę...

Mi w ciągu tygodnia większość efektów odstawiennych minęło. 

Po dwóch było już normalnie czyli źle jak dawniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, brum.brum napisał(a):

Rozbijając g*wno na atomy łykanie tabletek,tego samego leku, co do nosa mogą co niektórzy również kojarzyć z ćpaniem. Kiedyś nawet zostałem nazwany ćpunem lekowym bo biorę ssri kilka lat 

No bo to jest cpanie właściwie, narkotyki też się wprowadza do organizmu w każdej formie

Nie chodzi mi że leki to to samo co narkotyki. Ale chodzi o samą czynność, no i substancje w lekach uzależniają tez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

No bo to jest cpanie właściwie, narkotyki też się wprowadza do organizmu w każdej formie

Nie chodzi mi że leki to to samo co narkotyki. Ale chodzi o samą czynność, no i substancje w lekach uzależniają tez

Chwila. Zatrzymajmy się tutaj chwilę …czy chcesz powiedzieć, że osoby, które biorą leki psychiatryczne są narkomanami, ćpunami? 

Czy w  takim razie lekarze psychiatrzy to „dilerzy” ?Jak to widzisz? Jestem bardzo ciekawy opinii.

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Verinia napisał(a):

Bierzesz za dużo i po to, by odlecieć/ być na haju/ poczuć przyjemność ? A może już jesteś uzależniony?

Ale biorąc SSRI które nie mają działania ani narkotycznego ani nie uzależniają ( podobno ) jestem automatycznie ćpunem lekowym? Przecież te leki są przypisywane przez lekarza medycyny ( psychiatrę ), po wywiadzie i jako forma leczenia. Nie rozumiem. Biorąc te leki zgodnie z tym co lekarz zalecił nie czuję się ćpunem/lekomanem. Jak to widzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Verinia napisał(a):

Można być lekowym ćpunem. Lekomanem.

Bierzesz za dużo i po to, by odlecieć/ być na haju/ poczuć przyjemność ? A może już jesteś uzależniony?

Zależy co i w jakim celu bierzesz.

Ketrelem też handlują.

No właśnie, odpowiedź brzmi - to zależy. 

Dla każdego czym innym może być ćpanie. 

4 dzień bez pregabaliny. Nie spodziewałam się takiej jazdy! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Verinia nie biorę tych leków przecież żeby odlecieć jak to będzie ujęłaś , bo po pierwsze one nie działają w ten sposób, a po drugie mają leczyć zaburzenia jakie mam. Więc czy to świadczy rzeczywiście ze jestem narkomanem lekowym? 

2 minuty temu, daammk1 napisał(a):

No właśnie, odpowiedź brzmi - to zależy. 

Zależy od czego ? Możesz rozwinąć myśl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, brum.brum napisał(a):

@Verinia nie biorę tych leków przecież żeby odlecieć jak to będzie ujęłaś , bo po pierwsze one nie działają w ten sposób, a po drugie mają leczyć zaburzenia jakie mam. Więc czy to świadczy rzeczywiście ze jestem narkomanem lekowym? 

Zależy od czego ? Możesz rozwinąć myśl ?

A czy ja mówię o Tobie?

Są osoby, które biorą to rekreacyjnie 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ssri rekreacyjnie? Serio można to brać rekreacyjnie i „porobić się” np. escitalopramem? Moim zdaniem absolutnie nie. Żaden to przejaw lekomanii. Chodzi chyba o leki typu benzodiazepiny czy opioidowe, które dają efekt naćpania i ludziska to biorą rekreacyjnie…no ale może mój punkt widzenia jest błędny. Chętnie poznam opinie, również te odmienne od moich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, brum.brum napisał(a):

Ssri rekreacyjnie? Serio można to brać rekreacyjnie i „porobić się” np. escitalopramem? Moim zdaniem absolutnie nie. Żaden to przejaw lekomanii. Chodzi chyba o leki typu benzodiazepiny czy opioidowe, które dają efekt naćpania i ludziska to biorą rekreacyjnie…no ale może mój punkt widzenia jest błędny. Chętnie poznam opinie, również te odmienne od moich.

No ale tu jest temat pregabalina 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, AnnoDomino34 napisał(a):

zobaczcie filmy na youtuve są jak ćpaja prge dawki donosowe powyżej 1000mg rekreacyjnie, czyli da sie to ćpać 🙂 

zresztą tu tez pisza, ze na poczatku działa jakby sie było na haju.. więc ? cpamy te cholerstwo czy nie cpamy hehehe

Nie pisz takich rzeczy chyba że chcesz bana. Nie wiesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi