Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kosz

Stracona100

Rekomendowane odpowiedzi

iiwaa,

wreszcie trafiłaś do właściwego wątku :brawo:

Jasne :D

A Ty co tu robisz? Śledzisz mnie? Łechcesz moją próżność ;)

A tak poważnie - nie raz się z Ciebie nabijałam czy byłam cyniczna. Niepotrzebnie wszystko bierzesz na poważnie.

Rzecz w tym, Moja Droga, że ja jestem bardzo miła. Spokojna jak baranek. Acz kończy się to, kiedy ktoś się czepia i wydaje arbitralne sądy, mimo że ja nie wydawałam takich sądów o nim. A należę do osób raczej pamiętliwych.

Idź, zajmij się - jak to moja siostrzenica mawia - "smutaniem". Zakładam, że najlepiej Ci to wychodzi, lepiej niż próby dogryzienia mojej osobie - czego nie jesteś w stanie zrobić.

A ja wracam do pracy :)

Miłego dnia :)

Żeby było na temat:

mamy tu przykład osoby, która chorobliwie potrzebuje być doceniana i podziwiana. Ponieważ w realnym życiu nie do końca tak jest, szuka tego w necie. Niestety i tam nie wszyscy dają się nabrać na jej "okrągłe słówka" i zauważają jaka z niej złośliwa hipokrytka. Zapewne sądziła, że na forum "dla psycholi", którym w życiu nie jest łatwo znajdzie upragnione audytorium, które zachwyci się bajeczkami o jej wspaniałym życiu. Niestety, chorzy psychicznie to też bardzo inteligentni i spostrzegawczy ludzie i nie tak łatwo "robić ich w balona".

O ile potrzeba przechwalania się jest w miarę zrozumiała i do zaakceptowania, to potrzeba wyżywania się na "z definicji" słabszych psychicznie osobach i okazywanie im pogardy z powodu ich choroby jest nie do przyjęcia (można to znaleźć w wielu postach).

Obłuda i hipokryzja tej osoby szczególnie uwydatnia się w temacie "posiadania/nieposiadania dzieci" - jej jakże odmienne do przedstawionego na tym forum zdanie można poznać tutaj: http://fajnamama.pl/forum/temat/czy-to-juz-za-pozno/?post

Cóż, taka radykalna zmiana postawy oczywiście jest/może być "lekarstwem" na bezdzietność i jeśli jej pomaga...

Przechwalanie się i wmawianie sobie że tak jak jest "jest dobrze, a nawet świetnie" jest niezłym sposobem na poprawianie sobie humoru i budowanie pewności siebie, byle nie odbywało się to cudzym kosztem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi