Skocz do zawartości
Nerwica.com

Za co jesteś dzisiaj wdzięczny/wdzięczna?

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.01.2026 o 18:18, brum.brum napisał(a):

Też swojej nie lubię, tak szczerze.

W dniu 6.01.2026 o 16:25, Lusesita Dolores napisał(a):

Tylko, że ja jej nie lubię

A są perspektywy na to, żeby ją zmienić albo polubić?

Jednak spędzamy tam większość czasu i szkoda, żeby się męczyć :<

Ja jestem wdzięczny za to, że mogę robić w dużej mierze to co lubię. Dużo to kosztowało nerwów i czasu, żeby do tego dojść ale w końcu zaczynam pracować, żeby żyć a nie żyć, żeby pracować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, shadow_no napisał(a):

A są perspektywy na to, żeby ją zmienić albo polubić?

Jednak spędzamy tam większość czasu i szkoda, żeby się męczyć :<

Ja jestem wdzięczny za to, że mogę robić w dużej mierze to co lubię. Dużo to kosztowało nerwów i czasu, żeby do tego dojść ale w końcu zaczynam pracować, żeby żyć a nie żyć, żeby pracować

Właśnie mi przedłużyli umowę od 1 stycznia. Także tego , no muszę ją polubić😭

Jestem wdzięczna, że dopiero północ i jeszcze sobie pośpie 5 godzin. Łiiii

Edytowane przez Lusesita Dolores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Bo za nic nie jestem :(

To nie jest zdrowe, wiesz? Warto doceniać to co się miało, ma i będzie mieć. Trzy cytaty dla Indora:

1. "Wszechświat nie inwestuje w tych, którzy nie wykorzystują tego, co już dostali."

2. "Wdzięczność za to, co masz, jest jednym z najpotężniejszych narzędzi do przyciągania obfitości. Jeśli nie doceniasz tego, co już jest w twoim życiu, blokujesz przepływ nowego"

3. "Jeśli nie potrafisz cieszyć się z małych rzeczy, nie będziesz potrafił zarządzać wielkimi, więc świat ci ich nie powierzy"

I już pomijając czy tak faktycznie jest (że "wszechświat" tym steruje). To dla własnego zdrowia psychicznego warto doceniać to na co się zapracowało lub otrzymało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, shadow_no napisał(a):

To nie jest zdrowe, wiesz? Warto doceniać to co się miało, ma i będzie mieć. Trzy cytaty dla Indora:

1. "Wszechświat nie inwestuje w tych, którzy nie wykorzystują tego, co już dostali."

2. "Wdzięczność za to, co masz, jest jednym z najpotężniejszych narzędzi do przyciągania obfitości. Jeśli nie doceniasz tego, co już jest w twoim życiu, blokujesz przepływ nowego"

3. "Jeśli nie potrafisz cieszyć się z małych rzeczy, nie będziesz potrafił zarządzać wielkimi, więc świat ci ich nie powierzy"

I już pomijając czy tak faktycznie jest (że "wszechświat" tym steruje). To dla własnego zdrowia psychicznego warto doceniać to na co się zapracowało lub otrzymało

Pięknie napisane. Zgadzam się.

Zaczynamy od podstaw: U mnie to jest tak na dzisiaj:

• Jestem wdzięczna za bliskich. Bez ich wsparcia byłoby mi ciężko.
  • Jestem wdzięczna za pracę, dzięki niej zarabiam, mam kontakt z ludźmi na co dzień i rozwijam swoje umiejętności.
  • Jestem wdzięczna za swoje talenty.
  • Jestem wdzięczna za to, że moja choroba nie przjęła nade mną totalnej kontroli. 
  • Jestem wdzięczna, że czuję, że wychodzę na prostą.
  • Jestem wdzięczna, że czuję się lepiej i że leki działają.
  • Jestem wdzięczna za to forum. Jest to bardzo przyjazne miejscie, mimo drobnych kłótni. Lubię tu być i pisać z Wami.
  • Jestem wdzięczna za Kotkę Sąsiadkę, która często mnie odwiedza. Daje mi to radość.
  • Jestem wdzięczna za kolejny dzień. Za to, że mogę spokojnie cieszyć się kawą i dniem wolnym.
  • Jestem wdzięczna za Wasze rady, słowa, posty. Bez Was nie byłoby tego miejsca! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję dzisiaj ....że 

... wstałam rano ,ogarnęłam się, byłam życzliwa dla domowników ,gotuję obiad ,utrzymuję atmosferę w domu ,nie ulegam teraz negatywnym myślom ,,a mogłabym 

Że jestem tu gdzie jestem ,

Codzienne docenienie 

Siebie ,swojego miejsca w którym się jest ,w którym dane jest mi żyć  ,tego co jest teraz .

Dziękuj bo masz za co 

Za co dziękujesz ?

Edytowane przez shadow_no
Połączono tematy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi