Skocz do zawartości
Nerwica.com

Imigranci - za czy przeciw?

kliku

Rekomendowane odpowiedzi

TruchłoBoga, komentarze podobne w tonie do postu khalessi.

jesli mam być szczera to jakoś nie żal mi tych ludzi we Francji.
a niby czemu ma mi być żal sami chcieli multikulti z dziczą to teraz mają. To było wiadome od samego początku, że tak będzie. Nie ma sentymentów. Fakt, że myslałam, że u Niemców się zacznie wpierw.

Czyli uważasz, że problem ostatnich wydarzeń w Paryżu to problem kulturowy, a nie polityczny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak wogóle jak ci brudasy zdołali przeszmuglować z syrii aż do francji kałasznikowy i bomby?w ciałach martwych krów?mi udało sie przeszmuglować z polski do anglii kawałek wołowiny,ikre z łososia,pstrąga,śledzia,deske balsa,surowe jajka oczywiście prześwietlane RTG na obu lotniskach.
Droga ladową. W DE złapali przedwczoraj typka a bagaznikiem pełnym broni np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli uważasz, że problem ostatnich wydarzeń w Paryżu to problem kulturowy, a nie polityczny?
Jedno nakreca drugie, ja do przeciwnika politycznego bym nie strzelała z kałacha, ale jeżeli byłby postrzegany w mojej kulturze jako "nieczysty niewierny" cos na kształt świni, to opory by pewnie zniknęły :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno nakreca drugie, ja do przeciwnika politycznego bym nie strzelała z kałacha, ale jeżeli byłby postrzegany w mojej kulturze jako "nieczysty niewierny" cos na kształt świni, to opory by pewnie zniknęły :bezradny:

No jakbyś nie strzelała do przeciwników politycznych, gdybyś należała do sztucznego państewka napędzanego wiarą, które to państewko ma paradoksalnie wrogów wśród ludzi tej wiary? Terroryzm to polityka(najczęściej, chyba że po prostu chcesz zabijać ludzi), IS to polityka. Ludzie w szeregach IS to ludzie z wypranymi mózgownicami, ale ich liderzy to sprytne bestie. No i znowu powtarzam, najpewniej to tylko Stanom zależy na istnieniu takiego wielkiego złego, żeby napędzać przemysł militarny.

Nie żyję za długo, ale ilu historia zna terrorystów, ludków z karabinami w stylu Al Kaidy czy mudżahedinów? Ile historia zna beznadziejnych interwencji, krwawych, ale i jałowych konfliktów wywoływanych przez USA? Przez ostatnie kilkadziesiąt lat się tego namnożyło. Czy to nie jest trochę.. oczywiste? Problem leży w gierkach politycznych, niewidzialnych interesach, a nie w tym, że jakiś Muhammad zasuwa do meczetu i jest zagrożeniem, bo istnieje jakieś Państwo Islamskie, banda posranych ekstremistów znienawidzonych przez każdego. No ale pośmiejmy się, multi kulti, sami tego chcieli, nawet mi ich nie żal, niech będzie wojna, tutaj mnie ONR obroni, ja tu nie chcę nikogo o podejrzanym kolorze skóry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niby czemu ma mi być żal sami chcieli multikulti z dziczą to teraz mają. To było wiadome od samego początku, że tak będzie. Nie ma sentymentów. Fakt, że myslałam, że u Niemców się zacznie wpierw.

Czyli uważasz, że problem ostatnich wydarzeń w Paryżu to problem kulturowy, a nie polityczny? islam jest zawsze związany z polityką bo nie ma tam oddzielenia religii od państwa, islam to system społeczno-polityczno- prawny a nie taka religia jaką jest dzisiejsze Chrześcijaństwo czy większość innych religii. Oczywiście wielu muzułmanów traktuje swą religie z dystansem lub kładzie nacisk na wewnętrzne przeżycia religijne czyli podobnie jak przeciętny Polak katolicyzm no ale wg prawowitego islamu to odstępstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[videoyoutube=nxNJLkIkYQM][/videoyoutube]

Nie znalazłem bardziej trafnego materiału na ten temat. Jeśli to wam nie pomoże, to chyba już nic tego nie zrobi.

Najpierw czujecie strach, potem przechodzicie do nienawiści. Nie będziecie wybierać, kto ma zostać, a kogo należy wykopać, zagrozicie wszystkim i wtedy dopiero ci wszyscy podepną się pod IS, któremu to państwu bardzo zależy na takiej sile i wojnie, która by wyniknęła. Dlaczego IS na tym zależy? Bo jest beznadziejnie słabe. Bo albo zwyczajnie im się udało wykorzystać sytuację, nie ma tu teorii spiskowej i mają geniusza od psychologii społecznej, albo naprawdę są tworem USA i mają geniusza od psychologii społecznej. Histeria, paranoja, dezinformacja, strach, brak zrozumienia, nienawiść, zanik empatii, zanik rozumu. Tak się dzisiaj toczy wojny. Obejrzycie kilka filmików ze złymi muzułmanami, zobaczycie uchodźców, kineskop czy artykuł w internecie opowie wam o tym, że to zagrożenie i dacie się wciągnąć. Nie, nie walczycie przeciw IS, nie walczycie o Europę, walczycie ramię w ramię z IS i o tej Europy zniszczenie.

Czy to jest takie trudne? Nie można na chwilę zatrzymać się i pomyśleć, trzeba sięgać do szabelki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam na TVP "Świat się kręci" 40 minut politycznie poprawniej paplaniny że wielokulturowość i islam jest wspaniały i nie ma nic wspólnego z zamachami ( za wyjątkiem pana Warzechy) i co 73% telewidzów głosuje inaczej a ludzie w studiu i prowadzący zatrwożeni takim wynikiem. A przecież widzowie tego programu który czasem oglądam raczej nie są prawicowcami i wielokrotnie inne tzw prawicowe postulaty nie cieszyły się poparciem.

Podobnie było przecież z PO i Komorowskim im większa medialna propaganda tym ludzie są bardziej przeciwko niej, media głównego i zapomniały że jest internet, Polacy podróżują po Europie lub mają tam znajomych, rodziny i wiedzą jak wygląda integracja muzułmanów i nie wierzą w ta medialna papkę. Skończyły się czasy uznawania za świętość opinii mediokratów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ta sama tendencja w Niemczech, nawet dziennikarze przyznają, ze jest coraz większy rozdzwiek miedzy tym co głoszą politycy i media głównego ścieku , a tym co mówią państwo Schmidt wieczorem przy stole.

Powoli zaczyna być jak za komuny jeszcze chwila i miedzy 19 a 20 tą ludzie zaczną chodzić na spacery zamiast oglądać wiadomości, fakty itd no ale dziś nie ma już 2 kanałów i można przełączyć na inny lub poserfować w necie.

A co do pństwa Schmidt to jak mój daleki wujek z Niemiec przyjechał do nas z rok temu to on miał zdecydowanie bardziej antyislamskie i antyemigracyjne poglądy ode mnie i mówił że to tam powszechne ale ludzie się do tego publicznie boją przyznać, teraz na pewno zazdroszczą PiS-u u władzy a najbardziej to podziwiają Putina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TruchłoBoga,

Gdzie tu jest problem kulturowy? Wśród ludzi walczących przeciwko IS są muzułmanie, muzułmanie uciekają przed IS, są muzułmanie żyjący spokojnie na całym świecie.

no jak to gdzie, w islamie jest problem, to na gruncie islamu wyrośli ci złoczyńcy, w legalnie funkcjonujących meczetach się zradykalizowali.

i już na serio pora skończyć z tym sloganem: "nie wszyscy tacy są". naziści też nie wszyscy tacy są, ale tak jak muzułmanie wyznają system totalitarny, faktem jest, że wszyscy muzułmanie wyznają ideologię nienawiści, w czasach konfliktu się radykalizują i muzułmanie zabijają ludzi z którymi pokojowo żyli, tak jest właśnie w Syrii. Nie mówiąc już o tym, że ta pokojowa część nie przeciwstawia się tej radykalnej, więc co z tego, że nie wszyscy, skoro pod jednym szyldem masz działających radykałów i tych "pokojowych" wyznających ideologię nienawiści, którzy się tym działaniom radykałów nie przeciwstawiają, są w najlepszym wypadku neutralni, więc wynik islamu jest prosty: negatywy plus neutralność, czyli wynik jest ujemny bo neutralność nie jest ani pozytywna ani negatywna, więc o wyniku przesądzają negatywy.

plus to, że większość chce szariatu.

na dokładkę obejrzyj sobie ten film, była muzułmanka ładnie ujęła ten pseudoargument "pokojowych muzułmanów".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od gadaniny wielu czy nawet większości muzułmanów że zamachowcy i ogólnie ISIS to nie jest prawdziwy islam zamachowców nie ubędzie. Co robią ci prawdziwi wg mediów muzułmanie aby przeciwstawić się radykałom, kompletnie nic bo oni się z większością poglądów z nimi zgadzają choć nie pochwalają terroryzmu i użycia przemocy co jest przecież typowo ludzkie a nie islamskie. Fanom multi kulti i pochlebcą islamu proponuje się zapoznaniem z żywotem Mahometa czyli najważniejszej postaci dla islamu. Jego żywot to podbój, morderstwa, grabieże, podstęp, gwałty i akty pedofilskie w ogóle nie ma porównania do Jezusa czy Buddy a zawsze znajdą się tacy którzy będą chcieli naśladować proroków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, dokładnie Carlos, a często ci umiarkowani muzułmanie wiedzą o przestępstwach i złych planach radykałów ale trzymają to w tajemnicy, mogliby przeciwdziałać, a tego nie robią.

naśladowanie proroka to jedno a koraniczny nakaz złego traktowania innowierców to drugie.

a tutaj wypowiedź muzułmanina na temat tzw pokojowych umiarkowanych muzułmanów, obejrzyj Truchło, film nie jest krótki i z polskimi napisami.

[videoyoutube=HVE99GQ2zN8][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Niemczech scigaja za wpisy na Fb czy Twitterze, za "mowe nienawiści" przeciw uchodźcom mozna zapłacić do kilka tysięcy Euro kary Pracodawca ma także prawo zwolnic pracownika "siejącego nieporządek". Słyszałam, ze za wypowiedzi przeciwko imigrantom wyrzucają z pracy, ale nie wierzyłam w to :shock:

Zawsze mnie ciekawiło, czemu Niemiaszki nie podaja do sądu imigrantów wyzywajacych ich od nazistów :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna demokracja, włoskie rodziny z małymi dziecmi po stracie pracy mieszkają w obozowisku w namiotach i w autach. Nie rozumieją, dlaczego 50 m dalej wydzierżawiono z pieniędzy podatników dom dla 100 uchodźców, podczas gdy oni nie mają gdzie mieszkać.

[videoyoutube=JZMI52OBWQg][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Niemczech scigaja za wpisy na Fb czy Twitterze, za "mowe nienawiści" przeciw uchodźcom mozna zapłacić do kilka tysięcy Euro kary Pracodawca ma także prawo zwolnic pracownika "siejącego nieporządek". Słyszałam, ze za wypowiedzi przeciwko imigrantom wyrzucają z pracy, ale nie wierzyłam w to :shock:

Zawsze mnie ciekawiło, czemu Niemiaszki nie podaja do sądu imigrantów wyzywajacych ich od nazistów :roll:

Niemcy maja traumy ponazistowskie, Brytyjczycy, Francuzi, Belgowie pokolonialne i uważają że muszą wynagrodzić światu dawne krzywdy, choć Skandynawowie nie mieli kolonii i nie byli nazistami( przynajmniej mordującymi masowo innych) i są równie spolegliwi. Japończycy mimo że wymordowali ileś tam milionów nie wpuszczają do siebie nikogo a zwłaszcza muzułmanów i czy ktoś bojkotuje Japonię mimo że jest daleko bardziej antyemigrancka niż Polska, którego jest teraz rzekomo na ustach całej politycznie poprawnej Europy bo nie chce uchodźców. Dziś większość politycznie poprawnego polskiego salonu krytykuję ministra Szymańskiego jakby on jakimś zdrajcą był, czasami myślę że polskie media nie są już polskie tylko polskojęzyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NiSkandynawowie nie mieli kolonii.

Błąd - mieli.

---

Na poprzedniej stronie są 2 moje posty, dopiero teraz widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakbyś nie strzelała do przeciwników politycznych, gdybyś należała do sztucznego państewka napędzanego wiarą, które to państewko ma paradoksalnie wrogów wśród ludzi tej wiary?
Nie rozumiem, co chcesz przekazać Truchło, czy jakiekolwiek państwo czyni ludzi bezmózgimi marionetkami ? Dziwi mnie określenie "nalezec do pąnstwa" ja tam należe tylko do siebie. Rozumiem, że USA jest złe, dozbraja i wywołuje konflikty, tylko dozbraja kogo ? ufoludki ? Nie, ludzi, którzy decyduja się przemocy używać nie tylko jako obrony.

Wrzuciłam filmik o imigracji w Niemczech, na początku nauczycielka opowiada, jak dzieci uważały zamachy na Charlie Hebdo za usprawiedliwione / w końcu obrażóno proroka !!!/, a Zydów porównywały do świni. Nastoletni chłopcy urodzeni w Niemczech, z niemieckim paszportem uważali za usprawiedliwione mordy honorowe np. na siostrze. Ok, 2 tys kobiet rocznie zmusza się tam do zaaranzówanych małżeństw. Powstało drugie społeczeństwo w demokratycznym państwie, w którym ludzie sami pielegnuja to, przed czym rzekomo uciekli. Nikt ich do tego nie zmusza, ani nimi nie manipuluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Truchło sprawę umiarkowanych muzułmanów już wyjaśniłem myślę, że dla chcącego zrozumieć wystarczająco.

teraz jeszcze dwa filmiki na dokładkę, jeden to wywiad ze specjalistą do spraw bezpieczeństwa i islamu, obejrzyj, drugi to wypowiedź byłego muzułmanina, a jak po przejściu blokady będziesz miał dalej jakieś argumenty z zakresu "nie wszyscy tacy są"

to po prostu przestanę dalej dyskutować, bo tak jak mówię, chcący zrozumie, a mój czas też nie jeste nieograniczony.

[videoyoutube=pikHdBtrZNg][/videoyoutube]

[videoyoutube=RNRurlmXwbs][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi