Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pytanie do pań.

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

O matko...no to Ci powiem, jak to u mnie w domu wyglądało. Ojciec dawał kasę na zakupy i ewentualnie po nie jechał, a jeśli nie, to zawoził na nie swoją kobietę i potem te zakupy taszczyć, a ona z nim przygotowywała posiłek. Generalnie podział obowiązków sprowadzał się do tego, że on swoje wykonywał poza domem (zarabianie i przynoszenie pieniędzy do domu), a kobieta swoje w domu (robienie pożytku z tych pieniędzy i tworzenie tzw."gniazdka"), ale w domu facet też ma jakieś obowiązku, tak jak już pisałam, napraw, przynieś no i wszelkie takie techniczne albo ciężkie zajęcia, które wymagają albo siły albo specjalistycznych umiejętności, typu elektronika, czy coś :P

Ojciec sporo zarabiał, więc często np. jedliśmy na mieście, ale w domu się też spędzało sporo czasu, a służby jednak nie było :). Osobiście nie wyobrażam sobie domu rodzinnego bez gotowania i swoim dzieciom będę starała się taki dom podarować, pachnący gotowaniem, ciastem itp., czysty i zadbany. To tylko moje wyobrażenie i nikomu go nie narzucam :P

Ego chciałaś zrozumieć, czmeu takie kobiety tak myślą, więc jeśli o mnie chodzi, to może dlatego, że brakowało mi matki, bo moja zostawiła ojca z 2 małych dzieci i musiał sobie radzić sam długi czas jako matka i ojciec. Takie ciepło domowe wprowadzała babcia, która mi się kojarzy z taką typową kobietą, całą rodzina ją szanowała za to, co robi, a ja ja w jakiś tam sposób podziwiałam (mężowi nie usługiwała, bo dziadek zmarł zanim się urodziłam, usługiwała za to nam, jak byliśmy mali :P). Może podświadomie tęsknię za matką i marzę o tym, żeby stworzyć kiedyś dom, jakiego sama nie miałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mada1987, na początku myślałem, że jesteś wojującą feministką i gardzisz mężczyznami. A od pewnego czasu czytam Twoje wpisy i oczom nie wierzę. ;) Co prawda nie mogę odnieść się do wszystkiego, bo tak tylko okiem rzuciłem, ale dość bliskie są mi Twoje poglądy. Sam uważam, że to głównie kobieta tworzy ciepło domu rodzinnego, dba o szczegóły, o których my byśmy nawet nie pomyśleli, ale gdyby ich nie było, to byłoby jakoś tak smutno. Fajnie, że są jeszcze dziewczęta, które nie wstydzą się swojej kobiecości. W sumie to jedna z rzeczy, za które was tak kochamy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze bonsai, a ja myślałam, że Ty feminista, a Ty to w głębi ducha, kolejny "emil". ;)

No dzięki! Myślałem, że się lubimy, a tu taka potwarz. Nie musiałaś aż z takim działem mi tu wyjeżdżać, foch!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mada1987, na początku myślałem, że jesteś wojującą feministką i gardzisz mężczyznami. A od pewnego czasu czytam Twoje wpisy i oczom nie wierzę. ;) Co prawda nie mogę odnieść się do wszystkiego, bo tak tylko okiem rzuciłem, ale dość bliskie są mi Twoje poglądy. Sam uważam, że to głównie kobieta tworzy ciepło domu rodzinnego, dba o szczegóły, o których my byśmy nawet nie pomyśleli, ale gdyby ich nie było, to byłoby jakoś tak smutno. Fajnie, że są jeszcze dziewczęta, które nie wstydzą się swojej kobiecości. W sumie to jedna z rzeczy, za które was tak kochamy. ;)

Miło mi to czytać :). Nie, feministką nie jestem i nigdy nie byłam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo faceci wola ciche baby kuchty :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda. :) Wolimy takie, które nas uzupełnią, powiedzą np. że przydałaby się firanka lub jakiś obrazek na ścianę. Znają się na kolorach, zapachach. Fajne to jest! Gotować teraz każdy potrafi, a przynajmniej powinien. Poza tym to jest wielka przyjemność, więc nie trzeba się kłócić w tej materii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NN4V, no coś TY, a Ty jakie masz? :shock: u mnie, pewnej śmierdzącej firmy( nie wiem czy na forum można podać dokładną nazwę) z osiem lat już świecą.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omg kto tu na stereotypach leci? :P Same kobiety najwidoczniej. Można być panią domu, ale do tego naprawdę nie trzeba być cichym i potulnym, mieć cycków do pasa, wałków na głowie i wąsa :P. Na wszystko znajdzie się czas, jeśli się chce. Znam wiele kobiet, choćby ze studiów, które mają super domy, dobrze gotują, mają dzieci, pracę, rozwijają się, a do tego są niezłe szprychy i bardzo przebojowe. To tylko wam sie wydaje, ze dbanie o dom tak uwłacza kobiecie i robi z niej cichą kuchtę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NN4V, no coś TY, a Ty jakie masz? :shock: u mnie, pewnej śmierdzącej firmy( nie wiem czy na forum można podać dokładną nazwę) z osiem lat już świecą.:)

Osram :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba warto mieć szeroką amplitudę uczuć. Gdy trzeba to być luli luli, kizi mizi, a gdy trzeba to wyrywać tchawicy wrogom i kryć ich żony przy strumieniu podczas nabierania wody. Choć to mogłoby się trochę gryź, ale warto czasami spróbować być kontrastowym.

popieram. kobiety lubia mieć slodkiego misia i wojownika w jednej osobie, chca czułości i poczucia bezpieczenstwa w jednym

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omg kto tu na stereotypach leci? :P Same kobiety najwidoczniej. Można być panią domu, ale do tego naprawdę nie trzeba być cichym i potulnym, mieć cycków do pasa, wałków na głowie i wąsa :P. Na wszystko znajdzie się czas, jeśli się chce. Znam wiele kobiet, choćby ze studiów, które mają super domy, dobrze gotują, mają dzieci, pracę, rozwijają się, a do tego są niezłe szprychy i bardzo przebojowe. To tylko wam sie wydaje, ze dbanie o dom tak uwłacza kobiecie i robi z niej cichą kuchtę :P

Cicha kuchta nie konecznie,musi byc do tanca i do rozanca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osram :P

Będziesz mieć brązowe światło. :mrgreen:

Lepsze brazowe swiatlo,niz brazowe gacie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi