Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

Odstawiłem leki do zera . Nastrój jest fatalny,  nic nie cieszy,  nie ma żadnej motywacji do niczego, libido fatalne. Oczywiście lęki w nocy zwłaszcza przed stresującymi wydarzeniami np nowa praca. Wtedy snu jest jakos po 2 lub 3 godziny.  Ciągle napięcie , biegunki i przez to osłabione procesy myślowe.  Tragedia.  Myślę znowu o powrocie do leku jakiegos innego , właśnie tej wenlafaksyny chciałbym spróbować. Czy wie ktoś może czy wenlafaksyna brana w dawkach do 75 mg kiedy działa niby jak zwykły ssri daje też później objawy odstawienne takie duże jak niby nieraz ludzie opisują na forach ?

Edytowane przez Jarek.jarecki88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, acherontia styx napisał(a):

źle dobrany lek/zbyt duże oczekiwania wobec leku/nie w poziomach monoamin jest problem - wybierz prawidłowe ;) 

Próbowałem, przez te lata farmakoterapii, sporo antydepresantów  i chyba te pierwsze podejścia mogę zaliczyć do pozytywnych…Teraz jak mam nawrót choroby, czuję że te leki ( 3 zmiany w ciągu pół roku ) wytłumiają lęki ale za to mam całą paletę ubocznych. Oczekiwania wobec danego mam raczej nie wyolbrzymione: nie mieć myśli s , przesypiać 6-7 godzin, mieć napęd do codziennych obowiązków i żeby samopoczucie było chociaż 5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi