Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czuję się bezpiecznie w mroku... Też tak macie?

zagubiona92

Rekomendowane odpowiedzi

I dzień ma swoje zalety i noc ma swoje zalety. Jesienny - zimowy czas w domu, w swoim pokoju -  jest dla mnie jakoś lepszym czasem modlitewnym niż np. latem w domu. Jak jest np. lato to na modlitwę wolę pójść w plener w ciche miejsce np. nad Wisłę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też w ciemności w mroku jest mi najlepiej chociaż Słońce majowe, czerwcowe, wakacje, wrześnień tak do października, najbardziej lubię. Nie znoszę słońca zimowego, najbardziej od połowy stycznia, gdy jest mróz i świeci Słońce mnie to Słońce jakoś wprowadza w zły nastrój, razi bardziej w oczy. 

Kocham spacery o zmroku w mroku, siedzieć w pokoju przy zgaszonym świetle ale wtedy lubię mieć zapalone świece czy jakąś latarkę, zwłaszcza w taką pogodę jak teraz deszczową, burzową. I najlepiej Muzyki słuchać czy książki czytać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciemność na pewno pomaga w odprężeniu się, choć z drugiej strony, gdy mam zamiar wyjść na świeże powietrze, to wolę gdy jest jasno i świeci słońce wysoko nad horyzontem. Ogólnie, wolę wiosnę i lato niż jesień i zimę.

Nie lubię zimowego słońca będącego nisko nad horyzontem, powodującego długie cienie i przez to sprawiającego wrażenie dającego zimne światło. Też razi mnie w oczy i wprowadza w zły nastrój. Zimą najbardziej lubię chmury i śnieg. Szkoda, że w ostatnich latach prawie nie ma śniegu, brakuje mi go. Śnieg to w sumie jedyna zaleta zimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi