Skocz do zawartości
Nerwica.com

123

umuntu

Rekomendowane odpowiedzi

veganka, dziwnie się czuję mając 21 lat i nadal będąc bez żadnego związku (czy jakiegokolwiek zainteresowania). Nie wspominając już o braku pierwszego pocałunku, co najbardziej mnie trapi. :(

Do moich osiągnięć w tej dziedzinie to Ci jeszcze daleko no ale nie życzę Ci pobijania czy zbliżania się do moich rekordów. Zresztą w sylwestra będę czekał na Ciebie. :mrgreen:

Czyli carlos będzie pukał jak Jehowi do drzwi

I-See-What-You-Did-There..png

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem 21-letnią dziewicą, która nigdy się nie całowała. Uważasz to za normalne?

normalność/ nienormalność to pojęcia względne.

w środowisku bardzo religijnych katoliczek- dziewic do ślubu albo dziewic konsekrowanych to norma.

Ostatecznie wszyscy mamy do opowiedzenia tylko jedną historię - ,,X,, na naszej mapie.

,,X,, oznacza nie miejsce, gdzie zaczyna się życie, lecz gdzie zaczyna się ono liczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w środowisku bardzo religijnych katoliczek- dziewic do ślubu albo dziewic konsekrowanych to norma.

Nie sądzę by to było powodem w przypadku aurory.

:mrgreen:

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę by to było powodem w przypadku aurory.

chodzi o względność, nieprecyzyjność określeń normalny/ nienormalny

Ostatecznie wszyscy mamy do opowiedzenia tylko jedną historię - ,,X,, na naszej mapie.

,,X,, oznacza nie miejsce, gdzie zaczyna się życie, lecz gdzie zaczyna się ono liczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

socorro, A to owszem.

Np normalnym dla dzieciaka w meksyku jest władowanie serii z pistoletu maszynowego w innego dzieciaka z wrogiego gangu

tymczasem dla nas to "nie do pojęcia" :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92, jesli tak bardzo Ci przeszkadza to ze nigdy sie nie calowalas i bzykalas... zrob se fajny makeup, fryza, do tego jakas mini. Kierunek knajpa... i juz nie bedziesz miala takiego problemu :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

definicji normalności i nienormalności jest mnóstwo, a żadna nie jest na tyle precyzyjna, żeby się sprawdzała zawsze. żadna nie jest niezawodna. stąd komplikacje i nadużywanie tych słów przez społeczeństwo

-- 28 gru 2013, 22:46 --

socorro, a czy ja jestem katoliczką, a tym bardziej - o bogowie - dziewicą konsekrowaną? :lol: You made my day. :great:

nie. przeczytaj moje następne posty, w których wyjaśniłam w jakim kontekście użyłam tu takiego porównania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

Aranjani, to najpierw ktoś musiałby mnie nauczyć się malować, bo ja w tej kwestii jestem na poziomie małych dziewczynek podbierających mamom kosmetyki :mrgreen: A włosy? Z siana się trawy nie zrobi :Pchyba że ktoś mi zakupi prostownicę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora92, można iść do fryzjerki i kosmetyczki na makijaż :) dla chcącego nic trudnego :P

No właśnie, Aurorka nie myślałaś o tym, żeby uzbierać trochę sianka i iść do takiego salonu? Zrobili by Cię elegancko to i samoocena by Ci się polepszyła, a i róznicę w odbiorze przez facetów zobaczyłabyś na ulicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SmutnaTęcza

Aranjani, no bo głupio je układają i zawsze za przeproszeniem upie*dolą mi kawał włosów (albo grzywkę (!!!!)), choć chcę tylko podciąć rozdwajające się końcówki. Mojej fryzury nie da się zmienić, nie mogą nigdy wyglądać tak, jak bym chciała (czyt. jak u innych dziewczyn).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi