Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, bardzo oryginalny, bardzo ładny :!: Twój :D

tosia_j, brak kompetencji na każdym kroku...brak słów!

Wyobrażam sobie, że nie było to przyjemne dla Ciebie. Tosiu, a w sumie dla Ciebie, które zajęcia są lepsze, łatwiejsze w realizacji?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, są i pasy i jest szachownica :great: dobrze wymyśliłaś!

tosia_j, niestety, ale tak potrafią ganiać z tymi papierkami. :bezradny:

Temat trudny, ale chyba dobrze, że zajęcia indywidualne. Będą dostosowane do Dominika i tylko z nim będzie praca. Wszystkie zajęcia/lekcje, czy tylko jakieś specjalne?

misty-eyed, dla mnie po godz. 14, to prawie już koniec pracy i niedługo do 15ej. :D To najczęściej już luźniejszy czas, przegląd papierów, końcówka kawki, mycie naczyń, łazienka i do domu. Dlatego napisałam, że "zaraz". :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki dziewczyny

najlepiej jakby mial zespolowe w ORW, jak dawniej....ale nie daje rady, bo nie ma karola (najlepsiejsi koledzy)

oni tam nie mają przedmiotow jak polski historia, tylko ubieranie sie, mycie, jedzenie samodzielne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, jesli zrobia w domu, to ich nie bedzie

cała korzysc z ORW to taka, ze domik codziennie jezdzi tam na te pol godziny

wychodzi z domu, widzi innych ludzi

samoobsluge i inne umiem sama mu cwiczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, "najlepsi koledzy" - liczba mnoga to znaczy, że był taki Karol zaprzyjaźniony, ale i jeszcze inni są zaprzyjaźnieni jacyś?

jak to wygląda z argumentowaniem, że Dominik tam nawiązał jakieś relacje z innymi i nie będzie to dla niego dobre jeśli z tych zespołowych, z tego środowiska się go wyrwie? No i czemu tego Karola nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosiu_j, to trudne wszystko, bardzo. Czyli ma Chłopiec wyobraźnię :D ...

Jak Ci wspominałam, znam te problemy i uważam, że nie ma słów, by oddać Twoją sytuację, codzienność.

Najgorsze jednak jest to, że nie ma realnie możliwości pomocy.

Niedawno widziałam w TV, że gdzieś na Śląsku powstaje ośrodek, w którym dzieci z różnym stopniem niepełnosprawności, będą mogły przebywać na 2-tygodniowych turnusach. Będą tam przebadane kompleksowo, zdiagnozowane. Poszukam informacji nt. Taki pobyt ma na celu również oderwanie rodziców od problemów, ich wypoczynek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro ruszam w miasto...mam o 14 RTG w przychodni niedaleko Starówki, jeśli tylko będę czuła się nieźle, połażę sobie...ubiorę się ciepło i marsz w uliczki z innej epoki :D Kilka lat temu kupiłam kożuszek eco, nie przepadam za nim, ale jest ciepły...więc skorzystam z niego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam z sabatu czarownic... ;):yeah:

Może to jest jakieś dziwne, ale wiecie, jak mam tą swoją trochę lepszą fazę, to staram się to wykorzystać i mobilizować się. Trąbię ciągle o sprawianiu sobie przyjemności, piszę tu o tym, wybaczcie moją ekstatyczność, ale po prostu są dni, miesiące gdy słowo "przyjemność" nie istnieje w moim słowniku...

Miałam dziś piec zdrowe batoniki, ale zostawię sobie tę atrakcję na jutro. Wyszłam z psem, zjadłam i teraz się opłuczę i wskakuję z książka i herbatą do wyrka.

I tak to prawie minął poniedziałek.

tosia_j, Nie zamęczasz, tylko jak pisze Misty poza tulknięciem i wysłuchaniem nic nie możemy doradzić, więc trudno nawet coś Ci odpowiedzieć.

cyklopka, Manuk jak się patrzy. :great:

Co do łazienki - Tobie się podoba, jesteś konsekwentna w swojej wizji i to jest chyba najważniejsze.

misty-eyed, Życzę więc żeby się sprytny plan udał! Jak zmarzniesz, wstąp na dobrą herbatkę. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

__Jack__, witaj :D Tragiczny nie był...

kosmostrada, Starówka, odwiedzana przeze mnie często dawno temu, ma fajne kawiarenki, herbaciarnie, które dobrze znam...eh! Będzie zimno, wpadnę gdzieś :D

Nie miałam pomysłu na prezent dla Synowej, zamówiłam więc kartę podarunkową w Zalando. Myślę, że będzie zadowolona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór,

Dostalam 5 z egzaminu. :mrgreen:

Ten kraj potrzebuje młodych, zdolnych! Gratulacje :D

Nawiązując do tematu łazienek. Ja swoją bym chciał zaaranżować w kolorach bieli i tzw. kolonialnego brązu :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to wspaniale, że potrafisz cieszyć się z dobrych chwil, dni. Czymże byłoby nasze życie, gdyby opierało się jedynie na codzienności, obowiązkach? Przyjemności są balsamem dla duszy i ciała także. Jeśli tylko udaje Ci się zmobilizować, a co najważniejsze, masz tę potrzebę bycia z innymi, cieszenia się, dzielenia, to świetnie - żyjesz normalnie, masz potrzeby normalnej kobiety, której towarzystwo znajomych przywraca radość życia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi