Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, bardzo ładny cyckonosz. I gatki też do tego fajne. Ale komplet ostro opróżnia portfel. :bezradny:

No widzisz to ja jednak mam szczęście, chociaż trudno mi stanik wygodny dostać, to jednak w TK M. zawsze coś upoluję za rozsądną kasę. Nie lubię tam grzebać w ciuchach, ale w dziale bieliźnianym wsiąkam. ;)

Ḍryāgan, :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saszka, ja w domu w ogóle nie robię ćwiczeń na mięśnie, bo bałabym się coś nadwyrężyć bez nadzoru. Robię tylko oddechowe i rozciągające. A łydy buduję na kursie tańca.

kosmostrada, ten biedny wilk nie żyje od ponad 20 lat, staram się mu czynić honor nosząc go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, mam okrutną słabość do ładnych rajstop i pończoch, a te jeszcze do tego cieplaki... :105: Dobrze, że u mnie nie ma calzedonii w outlecie, bo zapewne głos rozsądku by nie pomógł. :D

cyklopka, Też staram się sobie tak powiedzieć patrząc na futro w lumpku, że w końcu ja go nie zamówiłam i już lepiej żeby ktoś je chociaż nosił, po czym przymierzam i robi mi się niedobrze... :roll: Chyba nie przeskoczę. :hide:

platek rozy, Żeby można wstawić fotę tylko dla Spamoludków, nie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ḍryāgan, No ja nie wiem, Plateczkowa cudna dziewczyna, a zajęta chwilowo, więc przemyśl to... :D

Opuszczam Was chwilowo Kochani, idę ostatni etap doprowadzenia się do stanu wyjściowego uskutecznić, potem w zimnicę z zacnym celem pojeść, pogadać... Miłego wieczoru!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, na żery Ci się zbiera z tym oddziałem dziecięcym :smile:

Oj nie. Mam 21 lat a nie miałem mutacji głosu i mam głos jak 10-cio latek. A jak kiedyś zadzwoniłem po pizzę, to się zapytali "czy może pani jeszcze raz podać adres?" I to przelało czarę goryczy.

Nie ma czegoś takiego jak nie przejście mutacji. Z punktu widzenia anatomii twoje ciało się zmieniło od dzieciństwa, tułów, krtań, czaszka. To że nie używasz głosu, który byłby naturalny dla tego dorosłego ciała, to blokada psychiczna. Właściwie wszystkie problemy z głosem jak właśnie brak kontroli nad wysokością i intonacją biorą się z nieśmiałości, blokowanych emocji, albo nabytej maniery. Prawie każdy człowiek może mówić w sposób przyjemny dla ucha i ładnie śpiewać proste piosenki ludowe. Wyszukaj sobie ćwiczenia z emisji głosu - oddech i artykulacja. Idealnie jest wtedy, kiedy oddechem operują tylko mięśnie tułowia, ramiona są luźno opuszczone, a gardło i krtań swobodnie otwarte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi