Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na czacie Tosia_j rzuciła zabawny pomysł, abyśmy wydali tomik wierszy forumowiczów. Bardzo mi się to spodobało. Psychoanalepsis udzielił nam z Tosia pozwolenia na umieszczenie swoich wierszy w jego wątku na twórczości. Ja kopię, grzebię, żeby znaleźc swoje , a tosia już zamieściła. Zajrzyjcie, jaki ciekawy.

A to jest bardzo dobry pomysł :great: Trochę pomyślunku, ściepę można zrobić, wydać własnym sumptem :yeah:

Natomiast ja smutnych wierszy z zasady już od dawna nie piszę, w sensie wierszy o moich emocjach czy moich zawodach, bo takie wiersze po dwóch tygodniach przestają mi się podobać, bo emocje są już inne i się człowiek wstydzi. Podpisuję się tylko pod jednym wierszem, który kiedyś popełniłam, nie jest on o mnie, po prostu ballada o dwojgu ludziach. Najgorsze, że zapomniałam z niego parę linijek, ale chyba da się zrekonstruować.

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklopka - to sobie przypomnij i wrzuc go koniecznie! Ja dzięki naciskom tosi, coprawda jeszcze swoich starych wierszy nie znalazłam, ale znalazłam swój stary pamiętnik. Mam teraz ciekawą lekturę , no i był tam jeden wiersz. Coprawda nakład byłby nikły, ale frajda z takiego tomiku mogłaby byc niezła...

-- 20 sie 2014, 22:07 --

Acherontia-styx - a co ci nie pasuje w tej lekarce?

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ale to jest wesoły wiersz, ma rymy i takie tam, nie wiem czy pasuje do forumowej poezji :hide: Ale właśnie, przydałoby się trochę koloru, nie... To idę wklepać.

Pamiętam, że jeszcze kiedyś pisałam taki wierszyk o "wariatach", który zaczynał się lekko, ale potem kończył na poważnie, ale z niego pamiętam mniej linijek niż więcej.

O, i jeszcze wam wkleję tekst do piosenki disco polo.

Jednak w pisaniu mam większe ciągoty do satyry niż emocjonalnych obrazów, nawet jako nastolatka, może mnie to w jakimś stopniu ratuje.

Głosy w mojej głowie czyta Maciej Orłoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia - hej, właśnie miałam ci pisac, że widzę, iż zaraziłaś jeszcze inne osoby. Podobają mi się te wiersze emocjonalnie, bo są z głębi duszy. Od strony "artystycznej" nie umiem ich ocenic. Ciekawe, czy ktoś się jeszcze odważy coś pokazac...

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc :)

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia - u mnie z pogodą nie tak źle, bo chłodek, ale słoneczko wylazło. Liczę na to,że trochę nagrzeje, bo mam dziś telepawkę, a chłód to pogłębia. Chcę dziś wyjśc na miasto, a trochę głupio jak będę szczękac zębami :roll:

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, hejka, a siedze w domu, dzis wyszlam do sklepu, ale nie mam sie za dobrze a co u Ciebie? co porabiasz? w pracy jestes?

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey Kochane buziaczki :*************

U mnie tez plucha i pogoda iscie jesienna , a ja pedze niebawem na rozmowe o prace.

Chlodno sie zrobilo , jest tylko 12 stopni.

Staram sie nie dawac zlemu nastrojowi , leci mi arabska muza na kompie , zabieram ja tez ze soba na sluchawkach na miasto ;)Na wszelkie sposoby poprawiam sobie nastroj , a to dobra herbatka a to ksiazka a to spotkanie z kims kogo lubie.

Martwie sie tylko finansami bo jest bardzo krucho ale wierze ze cos predzej czy pozniej znajde i zaczne pracowac.

mirunia, Kochana moze bys sprobowala sie dostac na terapie? Mnie sporo pomaga .

Trzymajcie sie cieplo kobietki :papa::papa::papa:

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, hej kochana, cieszę się ze sobie radzisz , silna babka jestes i powodzenia na rozmowie :)

-- 21 sie 2014, 11:03 --

tosia_j, hej kochana :)

M. Luther King

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi