Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

DżejnRołs, można w jakiejś częsci ciągle poznawać, choć całkowite poznanie nie jest możliwe, racja. ale poznawanie tego co wewnątrz z tym co na zewnatrz, czyni te zycie jakby bardziej głebsze i pełniejsze,ale i w pewnych kwestiach i trudniejsze :D

-- 27 lut 2014, 00:11 --

monmaria, ja tam w ogóle nie lubie pączków i pewnie nie zjem dzisiaj żadnego, za to kupie sobie dzisiaj z 5 eklerków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DżejnRołs, to nie jest nawet alter ego, bo wtedy mowilbysmy o dwóch twarzach,a w nas zyje setki twarz jak nie tysiace. nie uwazam zeby myslenie było czyms prywatnym/indywidualnym, choc tak uwazamy to tylko złudzenie. jest jeden wielki umysł który gra sam ze sobą :) każdy z nas jest mordercą, złodziejem, i te twarze czekaja tylko na nacisniecie odpowiedniego guzika, tylko każdy dostaje inne proporcje, uwarunkowania, tak zeby gra była ciekawsza :-p tak to przynajmnie widze przez pryzmat tego, czego nauczyłem się i doswiadczyłem podczas medytacji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monmaria, raczej nie od nowa, bo to co poznane zostaje zintegrowane ze świadomoscia i przyswojone. najlepsze jest to, że poznanie jakiejs kwestii umysłowej, nie jest poznaniem samym w sobie, to znaczu uswiadomienie sobie jakis obrazów, w doswiadczeniu czy w kontemplacji, odsłania własnie to co jest nieopisywalne, wiec samo doswiadczenie jest tylko droga do celu,a nie samym celem :)

-- 27 lut 2014, 00:29 --

DżejnRołs, lubisz pływać po płytkich wodach, a tam głeboko czekają skarby cierpienia i ekstazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DżejnRołs, wydaje mi się, że człowiek i tak skazany jest na cierpienie, ponieważ wydaje ci się, że ganiasz za czyms co jest na zewnatrz, a tak naprawde uganiasz sie za obrazami które projektuje twój umysł na zewnetrznych formach. a umysł nigdy nie jest stały, jest w ciagłym ruchu, czyli nieuchronna jest strata wszystkiego za czym w zyciu gonisz :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oglądam samochody, chyba dostałem prace, to sobie kupie jakies autko, lubie czasem wyjechać poza miasto i tak jechac bez celu :D

-- 27 lut 2014, 01:02 --

Marcin2013, to lipa, może nastepnym razem cos ustrzelisz. tymczasem może nam Amelcia przywiezie z kilo marychy z amsterdamu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi