Skocz do zawartości
Nerwica.com

Prośba o pomoc w doborze leku

davidos95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Musiałem się w końcu zalogować na tym forum, ponieważ moje życie robi się coraz bardziej nie do zniesienia.

Byłem u psychiatry, który stwierdził nerwicę lękową. Zauważam też inne objawy takie jak anhedonia, brak motywacji, niechęć do wszystkiego, wycofanie się z życia towarzyskiego(rodzina, znajomi) itp. Lekarz zapisał mi asertin 50. Brałem go ponad miesiąc, żadnej widocznej poprawy nie zauważyłem oprócz tego, że się bardziej pociłem i coś co mnie wręcz rozwścieczyło PSSD- nie byłem świadomy, że po tym gównie będę miał problemy z libido w wieku prawie 19 lat :( Słyszałem, że leki działające na dopaminę mogą nieco pomóc przy PSSD. Zauważyłem także u siebie już dosyć dawno takie "spowolnienie" tzn. czynności, które innym zajmują np 10 minut, ja na nie potrzebuje powiedzmy 15 minut. Doradźcie mi jakie leki mogłyby mi pomóc w tejże ciężkiej sytuacji. Na oku, śledząc forum mam:

- SSRI (nie wywołujący PSSD) + Amisulpryd,

- SSRI (nie wywołujący PSSD) + Bupropion,

- SSRI (nie wywołujący PSSD) + Ropinirol,

- Moklar,

Teraz czekam na wasze propozycję i komentarze.

Dobrze, jakby leki nie działały krótkotrwale, były w przystępnej cenie i dostępne (owszem, jeżeli mają pomóc jakieś droższe, także je uwzględnie)

Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i podpowiedzi.

Pozdrawiam, davidos95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci nie pomogę bo się nie znam, chciałem tylko napisać, że również zastanawiam się nad innym SSRI nie wywołującym PSSD i również Asertin nie bardmi pomógł i miałem nadpotliwość, brałem nawet w dawce 250 mg przez kilka dni, obecnie 50 i niedługo 0, stosowałem prawie 3 miesiące.

-- 03 lis 2013, 18:56 --

aha, na libido polecono mi tu Trittico (trazodon) i nawet się sprawdzał, tj. miałem ochotę jak bez leków w zasadzie, brałem tylko 25 mg na noc, a więcej może napisze użytkowniczka zima, której bardzo smakuje i wydaje mi się, że ma po nim chcicę jak Baba Jaga na Łysej Górze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi