Skocz do zawartości
Nerwica.com

Fenomen kobiecych piersi:)

*Wiola*

Rekomendowane odpowiedzi

Infamis, akurat dziś odkopałam swoje fotki po tym jak schudłam bardzo dużo i wtedy nie obwisły a było to zaledwie 6 lat temu więc liczę że aż tak się nie zestarzałam żeby była duża różnica :P

temat is dead bo co to za radocha rozmawiać o cyckach w temacie o cyckach? lepiej w temacie o dupie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piersi są najpiękniejszą częścią kobiecego ciała. Są kobiecymi atrybutami, które kojarzą się nie tylko z erotyzmem, ale też z miękkością, czułością i matczyną troską, opiekuńczością i bezpieczeństwem (o czym wspomniała @Agasaya ). Tym różnią się od chociażby pośladków, które kojarzą się już zdecydowanie bardziej jednoznacznie erotycznie i wzbudzają bardziej atawistyczne żądze. Ogólnie, łatwo zrozumieć, dlaczego wzbudzają taki zachwyt.

Jak napisałem w innym temacie, jestem za tym, żeby w kwestii odsłaniania sutków kobiety i mężczyźni byli traktowani równo: czyli wszędzie tam, gdzie mężczyznom pozwala się być z odkrytymi torsami, kobietom powinno się pozwalać być topless. I wszędzie tam, gdzie od kobiet wymaga się zakrywania piersi, należy wymagać również od mężczyzn zakrywania klatek piersiowych.

Kwestią czysto uznaniową i kulturową jest to, które części ciała uznaje się za intymne.

W dniu 21.01.2013 o 19:23, Candy14 napisał(a):

faceci sa po prostu bardziej otwarci w temacie i mowia wprost ze uwielbiaja kobiece piersi a kobietom tak jakby nie wypada przyznac sie, ze kreca je penisy.

Skoro o tym mowa, to tak ogólnie: nie wiem, skąd w ogóle wzięło się założenie, że kobietom nie wypada mówić o czymś analogicznym, o czym mówią mężczyźni.

Moim zdaniem to bardzo dobrze, gdy kobieta otwarcie mówi o tym, co jej się podoba, o swoich potrzebach, fantazjach, upodobaniach, gustach i pragnieniach.

BTW, sformułowanie "przyznać się" niesie ze sobą negatywny wydźwięk. Przyznać się można do winy, do przestępstwa, do czegoś złego. Mówienie o swoich upodobaniach nie jest przyznawaniem się, tylko ujawnianiem, otwartym mówieniem czy rozmową.

To całkiem zwyczajna, normalna i naturalna rzecz, gdy kobieta lubi patrzeć na męskie tyłki, plecy, członki, klaty, ramiona itd. Niech kobiety nie wstydzą się mówić, że lubią oglądać gołych mężczyzn i ich poszczególne części ciała. Bo nie ma tu się czego wstydzić. Nie jest powiedziane, że tylko mężczyźni mają prawo lubić podglądać gołe kobiety np. pod prysznicem. W drugą stronę też może to działać.

Kobiety mają takie samo prawo podniecać się na widok mężczyzn jak mężczyźni na widok kobiet.

Nie ma powodu, by męskie podniecenie na widok kobiet uznawać za ważniejsze niż żeńskie podniecenie na widok mężczyzn.

I tak samo np. gdy kobieta lubi bawić się męską pupą, członkiem i jądrami, to jej mówienie o tym też nie jest niczym wstydliwym. Seks nie powinien być traktowany jako tabu. Nie należy nikogo zawstydzać z powodu upodobań seksualnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi