Skocz do zawartości
Nerwica.com

Na którym palcu sie nosi pierscionek zaręczynowy

on23

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie bd dyskusja chyba co ?

Bo ja spotkałem sie na środkowym i tym drugim od małego poczynając

Chciałem Ci powiedzieć tyle o tęsknocie o samotności o wspomnień potopie. O tym wszystkim czego mi brakuje i o pustce którą teraz czuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, no to jest w sumie bez różnicy, z tym, że zwyczajowo chyba nosi się tak jak napisałam wcześniej.

Ja jeszcze nigdy takiego cuda nie miałam, więc nie wiem, gdzie będę nosić :mrgreen:

'Każdy z nas jest łodzią, w której może się z potopem mierzyć,

cało wyjść z burzowej chmury, musi tylko w to uwierzyć"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze sa jakies zasady :) Najwyrazniej ja niezorientowana :P Nic dziwnego, ze z taka wiedza juz jestem rozwodka :mrgreen:

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja noszę od zawsze na serdecznym palcu u lewej ręki, generalnie zwyczajowo w Polsce nosi się tak jak napisała L.E., a po ślubie przekłada się na lewą albo nosi na tym samym wraz z obrączką, na lewej dłoni jest "po zachodniemu" ;) ale takie sztywne normy już dawno odchodzą i teraz dziewczyny noszą dokładnie na tym palcu na którym im wygodnie :)

Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno na środkowym

-- 31 lip 2012, 13:23 --

zależy od tego czy narzeczeństwo jest aranżowane

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieboszczyk, na żadnym środkowym ....... w Polsce według zwyczaju na serdecznym palcu prawej dłoni :)

Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieboszczyk, na żadnym środkowym ....... w Polsce według zwyczaju na serdecznym palcu prawej dłoni :)

jak zaręczyny są aranżowane to można nosić tylko na środkowym.innej opcji nie ma.

psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają samotnie.podobnie jak narkomani.narkomani umierają w jakimś śmierdzącym sraczu a psychicznie chorzy i upośledzeni intelektualnie umierają za murami obozów psychiatrycznych we własnych odchodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaręczynowy przekładałam z jednej ręki na drugą ale zawsze nosiłam na serdecznym palcu. teraz mogłabym go nosić na środkowym :mrgreen: ale nie noszę wcale

A69.2, F60.31, F41.2, F50.2, F43.1, F44.0, DDA+DDD, początki F40.290

http://agasayaaa.blog.interia.pl/

Wtłoczona w matnię szukam jej

Bezwiednie tak kołyszę się i zatracam

Ciało uwiera śpią demony złe

Ona to druga ja odbita w lustrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zaręczyny są aranżowane to można nosić tylko na środkowym.innej opcji nie ma.

To chyba tylko twoim zdaniem :lol:

Poważnie, pierścionek zaręczynowy tak jak obrączkę nosi się na palcu serdecznym a nie na tym od pokazywania fakju.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, no wiesz, jedni rodzice, drudzy, kwiatki, klękanie na kolany i czy chciałabyś bla bla bla spędzić ze mną bla bla moją żoną :mrgreen:

Później zdjęcie na fejsa :mrgreen:

Tak mi się wydaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weeee.. to ja mialam w takim razie dwa razy zareczyny aranzowane :P za drugim razem powiedzialam tak.. gloopia :roll:

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi