Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Saraid, chorobowe mam :(

A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek.

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bianka tak :mrgreen:

widziałaś do jakiej desperacji mnie Kerstel doprowadził? (poprz strona) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bianka a kotasznika widziałaś? :lol:

-- 27 maja 2013, 15:06 --

wykończony, taaa... teraz jak nie masz co robić, to fotek kotów-wariatów we Wronach przybędzie :lol: A tak poza tym to gratuluję, super ;)

no to forum dla zaburzonych przecież nie pisze kotów czy ludzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykończony, za Wiki: :lol:

"Antropomorfizacja lub antropomorfizm – zabieg językowy, polegający na nadawaniu niebędącymi ludźmi przedmiotom, pojęciom, zjawiskom, zwierzętom itp. cech ludzkich i ludzkich motywów postępowania. (...)

Przykłady: „kot spojrzał na mnie z wyrzutem”, „wieczorem oziębiło się, ale kamień był przyjaźnie nagrzany”, itd. Istotnym jest przy tym to, że kot dalej jest kotem, a kamień kamieniem.

Antropomorfizacja może być świadomym zabiegiem literackim tak jak w mitologii greckiej lub przykładem zaburzeń myślenia. Występuje też w trakcie normalnego rozwoju dziecka. W popkulturze (komiksie, filmie, filmie animowanym) antropomorfizm jest często wykorzystywany, by uwypuklić określone cechy charakteru postaci, kojarzące się z cechami charakteru zwierzęcia, którego pewne fizyczne cechy otrzymuje postać." :lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bianka może mam kocie cechy? (np lenistwo) a więc to zabieg artystyczny :lol:8)

:lol:

a naukowo można potwierdzić, że złożoność mózgów naszych pupili

umożliwia chorobę eksperymentowano nawet na psach traktowano prądem i dawano możliwość ucieczki

potem uniemożliwili im to psy po pewnym czasie popadły w "apatię"

i mając z powrotem możliwość ucieczki nie reagowały miały objawy podobne do ludzkich

depresji po podaniu im leków antydepresyjnych wyzdrowiały co ty na to? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saraid, jutro już wracam, co mnie troszkę cieszy, bo nie lubię siedzieć zbyt długo w domu, a na długi weekend mam nadzieję na ładną pogodę, żeby iść w góry! :D cześć wszystkim nowoprzybyłym :mrgreen:

Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi.

Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bianka78, masz rację to okropieństwo ..

Calineczka1990, życzę Ci tej pogody ,bo jest tak zmienna jak nasz nastroje :bezradny: też nie lubie siedzieć za długo na 4 literach jak nie musze :mrgreen:;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aranjani, cześć :D

(Ewa Białołęcka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wykończony, to też tzw furry (nadawanie zwierzętom cech ludzkich)

Witam wszystkich tak poza tym

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aranjani, toć to żołnierze oddziałów specjalnych,komandosi to potoczna nazwa :P (lub tak mi się wydaje)

A gromowcy czy formoza czy co innego :P?

"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look into the abyss, the abyss also looks into you"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.