Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kompleks niższości...

Rekomendowane odpowiedzi

WItam. Mój problem:

Jestem z chłopakiem 5 lat... między nami ogólnie wszystko dobrze się układa jednak kiedy jesteśmy w towarzystwie jego rodziny, nie umiem z nimi rozmawiać, nawet jeśli idę na takie spotkanie z nastawieniem, że wreszcie się przełamię... nachodzą mnie znowu myśli typu że jestem od nich gorsza...tzn mniej zamożna, nie znam się na niczym o czym rozmawiają, i ciągle taki strach, że nawet jeśli coś powiem to nikogo nie zainteresuje i mnie wyśmieją... zawsze byłam nieśmiała i małomówna a już najbardziej nie umiem sama zagadywać do ludzi. Niestety mój chłopak uważa, ze jeśli naprawdę chciałabym się zmienić to zrobiłabym to, mnie natomiast ciągle coś wewnątrz blokuje.. nie umiem sobie z tym poradzic. do tego dochodzi też to, że nie mogę strawić jego jedynej siostry, pewnie dlatego, że zazdroszczę jej pewności siebie i denerwuje mnie też kontakt między Marcinem a nią bo są bardzo ze sobą związani. On chcialby częsciej spotykać się z siostrą i jej mężem natomiast ja źle się czuję w ich towarzystwie. Nie wiem co robić. Bardzo zależy mi na naszym związku ale nie wiem jak zmienić w sobie te lęki i poczucie niższości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec umarł kiedy miałam 3lata natomiast z Mamą jest właśnie coś takiego, że ogólnie w życiu wszystko mi wychodzi.. tzn dobrze pozdawane egzaminy... zawsze bardzo dobre wyniki w nauce ale Mama zawsze porównuje mnie z innymi, że są jeszcze lepsi, nigdy nie chwali tylko komentuje jeśli już zrobie coś źle... Choć błędy każdy z nas przecież popełnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi