Skocz do zawartości
Nerwica.com

FREAKZLOT 2012 - POGAWĘDKA


Gość Sabaidee

Rekomendowane odpowiedzi

Miniaa, Z Częstochowy jeździ tam mnóstwo autobusów pks i prywatnych linii, bardzo często. Jest to około 30 km od cz-wy , myślę ,że nie będzie żadnego problemu.

 

A jak będzie problem, to przyjedziesz po zbłąkanych podróżnych ;) ?

 

1. wiola173,

2. Miniaa,

3. Skala

4. Waplo

5. Dariusz_wawa

6. bigfish

7. Sabaidee

8. Ka_Po ( jak dam radę)

9. Robanix (jak moje finanse dadzą radę)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie biorę na Zlot namiotu bo mają być domki, nie biorę też grilla bo zostawiłem go w Tomaszowie (tak naprawdę nie chciało mi się

go targać :mrgreen: ) za to wezmę radiomagnetofon byśmy się trochę mogli powyginać przy muzyce :yeah::yeah::yeah: .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja jestem na Seronilu, więc jeść mi się nie chce, brak grilla przeżyję ;)

Namiot na koniec sierpnia to jednak - po namyśle - mogłoby być wyzwanie, bo już noce chłodne, więc luzik.

Ale bez muzyki sobie nie wyobrażam.

Waplo, czy "radiomagnetofon" oznacza "kaseciak"? :D:D Bo jeśli tak, to ja mam trochę starych kaset, myślę, że na chodzie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Neu(e)rotyk, :great:

 

-- 31 lip 2011, 23:04 --

 

1. wiola173,

2. Miniaa,

3. Skala

4. Waplo

5. Dariusz_wawa

6. bigfish

7. Sabaidee

8. Ka_Po ( jak dam radę)

9. Robanix (jak moje finanse dadzą radę)

10. Neu(e)rotyk

 

Że na 10-tym ?! Skandal! Chociaż z drugiej strony snajperzy grają z dziesiątkami....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robanix, juz mam poł wiaderka, najpierw rosołek a potem racuszki ( bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee)

 

Zupa ze ślimaków

 

Składniki:

20 dkg wyjętych ze skorupek ślimaków

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 średnia pokrojona w drobną kostkę czerwona cebula

2 łyżki posiekanego koperku

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka masła

3 szklanki bulionu drobiowego

½ szklanki dobrej śmietany

sól, pieprz biały

 

Sposób przyrządzenia:

w dużym rondlu rozpuścić masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Ślimaki pokroić, dodać do rondla, chwilę podsmażyć razem z cebulą i czosnkiem. Do tak przygotowanego mięsa dodać bulion drobiowy i gotować około 10 minut. Dodać zieleninę i przyprawić. Śmietanę wymieszać z mąką (opcjonalnie) i wymieszać z zupą. Podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami z białego pieczywa

 

Ślimaki w ptysiowym cieście

 

Składniki:

50 dkg wyjętych ze skorupek ślimaków

20 dkg cista ptysiowego

15 dkg masła z czosnkiem i pietruszką

jajko

sól, pieprz

 

Sposób przyrządzenia:

Mięso ze ślimaków pokroić i udusić nas maśle z dodatkami, drobno posiekać, przyprawić. Z ciasta ptysiowego wykroić nieduże trójkąty, na każdy nałożyć porcję uduszonego mięsa ślimaka. Zwinąć w rogalik. Każdy posmarować skłóconym jajkiem. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni C i piec rogaliki przez 8 minut.

 

Może nie jest to dokładnie rosół i racuchy, ale przepisy wyglądają ciekawie :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×