Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nastolatka uwielbiałam mocną opaleniznę. Leżałam z kumpelą godzinami na słońcu słuchając muzyki. Byłyśmy jak mulatki 😜 wszyscy nas chwalili jakie my ciemne.

Teraz mi się opalenizna średnio podoba. Ale ja mam dość ciemną karnację, więc chwilka na słońcu i jestem ciemna. SPF nie używam 😉 Na razie zero zmarszczek. NIektórzy mówią że SPF trzeba używać cały rok, inni, że jest to zbędne i że słońce jest zdrowe, ale nie do przesady. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Verinia napisał(a):

inni, że jest to zbędne

Tych nie słuchaj 🙂

Żaden lekarz nie zaneguje używania SPF.

I żeby nie było, że ja taki święty - sam byłem kilka-kilkanaście razy na solarium. Ale później życie mocno zasygnalizowało, że to nie tylko strata pieniędzy ale i zdrowia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Kupujecie na Temu ciuchy? 

Konkretnie chodzi mi o spodnie. Bo zdjęcie przyciąga a w rzeczywistości jakie to będzie

Temu to szajs..obrzydliwe materiały i kroje. Nie polecam wyglądają bardzo tanio. No bo w sumie są jak za darmo. Okropne!

Fajny balsam. Ładnie pachnie. Ja używam do dłoni.

IMG_20260104_154117.jpg

IMG_20260104_154129.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Kupujecie na Temu ciuchy? 

Konkretnie chodzi mi o spodnie. Bo zdjęcie przyciąga a w rzeczywistości jakie to będzie

Ja kupuje na shein. Trzeba patrzeć na opinie (4.85 to już można kupic), i ile kupiło (+100 mozna kupić, ale +1000 osób to już rzecz popularna), i obejrzeć zdjęcia z komentarzy to wtedy zobaczysz w rzeczywistości czy o to tobie chodzi bo na modelce może inaczej wyglądać, i opinie ludzi w komentarzach czytać (o materiale piszą, o rozmiarze, itp). Ogólnie jak to sprawdzisz to rzecz powinna przyjść fajna, jeśli i tak się nie spodoba oddajesz za darmo do paczkomatu i gitara :D czasem mi przyjdzie coś co oddaje ale dużo zostawiam bo obłędne sąą. Nawet sukienkę na wesele siostry mialam stamtąd i wszyscy pytali gdzie kupiłam i gadali że ładna, choć to raczej osoby co w takim źródle nie kupią xd ale pytaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ja kupuje na shein. Trzeba patrzeć na opinie (4.85 to już można kupic), i ile kupiło (+100 mozna kupić, ale +1000 osób to już rzecz popularna), i obejrzeć zdjęcia z komentarzy to wtedy zobaczysz w rzeczywistości czy o to tobie chodzi bo na modelce może inaczej wyglądać, i opinie ludzi w komentarzach czytać (o materiale piszą, o rozmiarze, itp). Ogólnie jak to sprawdzisz to rzecz powinna przyjść fajna, jeśli i tak się nie spodoba oddajesz za darmo do paczkomatu i gitara :D czasem mi przyjdzie coś co oddaje ale dużo zostawiam bo obłędne sąą. Nawet sukienkę na wesele siostry mialam stamtąd i wszyscy pytali gdzie kupiłam i gadali że ładna, choć to raczej osoby co w takim źródle nie kupią xd ale pytaly

O jaaa. 

Dziękuję za informację.

Faktycznie w komentarzach są zdjęcia.

Dobrze,że nie kupiłam tych spodni;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Lusesita Dolores napisał(a):

O jaaa. 

Dziękuję za informację.

Faktycznie w komentarzach są zdjęcia.

Dobrze,że nie kupiłam tych spodni;)

Proszę, życzę dobrych zakupkow:3 pisałam o Shein jak coś to jeszcze inny sklep, jest tez apka. Temu nie znam

@Chongyun ciągle mi zabiera moje oksy z shein. Na dyskotece w procie furrore robiły xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Proszę, życzę dobrych zakupkow:3 pisałam o Shein jak coś to jeszcze inny sklep, jest tez apka. Temu nie znam

@Chongyun ciągle mi zabiera moje oksy z shein. Na dyskotece w procie furrore robiły xD

Aplikacje shein też mam. Temu ma podobny asortyment produktów. Z tego co zauważyłam.

Kupiłam parę rzeczy na Temu, ale nigdy spodnie. No i nie wiedziałam, że na tyle rzeczy można zwracać uwagę. Nie wiedziałam, że w komentarzach są zdjęcia:)Fenks 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Verinia napisał(a):

Jako nastolatka uwielbiałam mocną opaleniznę. Leżałam z kumpelą godzinami na słońcu słuchając muzyki. Byłyśmy jak mulatki 😜 wszyscy nas chwalili jakie my ciemne.

Teraz mi się opalenizna średnio podoba. Ale ja mam dość ciemną karnację, więc chwilka na słońcu i jestem ciemna. SPF nie używam 😉 Na razie zero zmarszczek. NIektórzy mówią że SPF trzeba używać cały rok, inni, że jest to zbędne i że słońce jest zdrowe, ale nie do przesady. 

Slonce jest potrzebne z wielu wzgledow, ale na sama produkcję wit D wystarczy naście minut ekspozycji.

ja latem sie staram używać 50 na twarz regularnie, ale nie jestem radykalistka jak niektorzy co stosują zima w pochmurny dzień siedząc w domu 🫣 i niestety sie lubie lekko opalona, ta moda na bladość średnio mi pasuje do urody wiec lekko muśnięta zawsze sie czuje wizualnie lepiej;) ale da sie opalic smarując 30-50 tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, kamysto napisał(a):

hmm jedynie maszynki do golenia (wkłady) by się przydały. tylko nie wiem jaki typ. musialbym rozebrac maszynke

A masz maszynkę do głowy? Chłopaki na forum golicie się sami w sensie włosy? 

39 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Slonce jest potrzebne z wielu wzgledow, ale na sama produkcję wit D wystarczy naście minut ekspozycji.

ja latem sie staram używać 50 na twarz regularnie, ale nie jestem radykalistka jak niektorzy co stosują zima w pochmurny dzień siedząc w domu 🫣 i niestety sie lubie lekko opalona, ta moda na bladość średnio mi pasuje do urody wiec lekko muśnięta zawsze sie czuje wizualnie lepiej;) ale da sie opalic smarując 30-50 tez.

Ja jestem zima wiec blada twarz mi pasuje :D ale zawsze zazdroscilam tym co mają ciemną cerę, ja nawet jak jestem opalona no to coś widać że tak ale to nie to samo co takie brązowe letnie opalenizny mmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A masz maszynkę do głowy? Chłopaki na forum golicie się sami w sensie włosy? 

Ja jestem zima wiec blada twarz mi pasuje :D ale zawsze zazdroscilam tym co mają ciemną cerę, ja nawet jak jestem opalona no to coś widać że tak ale to nie to samo co takie brązowe letnie opalenizny mmm

Ja chyba jesień 😛 nie mam ciemnej może ale taka która stosunkowo łatwo sie opala, z blada jakos ujdę w tłoku ale jak mnie lekko słońce muśnie to mam takie: nie no, jednak tak mi lepiej i muszę pogodzic sie z tym, ze mi ładniej przy boomerskiej opaleniźnie niz modnej bladości 😝 

ale to lekko, taka strzaskana tez nie lubie (już dawno do takiego stopnia sie nie opaliłam bo jednak uzywam wysokich spf)

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu bym nie kupił rzeczy z temu itp. Podobno to największy szajs, często z jakichś materiałów bez atestów, omijające przepisy unijne itp. Imo tysiąc razy lepiej pójść sobie coś kupić na szmatach, tam jest sporo wartościowego towaru, często lepszej jakości niż w sieciówkach a za grosze. Przynajmniej jeśli chodzi o męskie rzeczy. Dla kobiet pewnie wrzucają co popadnie, z chujowych materiałów, bo laski i tak kupią, a potem wala im się tego w szafach 😜

Edytowane przez MicMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, MicMic napisał(a):

W życiu bym nie kupił rzeczy z temu itp. Podobno to największy szajs, często z jakichś materiałów bez atestów, omijające przepisy unijne itp. Imo tysiąc razy lepiej pójść sobie coś kupić na szmatach, tam jest sporo wartościowego towaru, często lepszej jakości niż w sieciówkach a za grosze. Przynajmniej jeśli chodzi o męskie rzeczy. Dla kobiet pewnie wrzucają co popadnie, z chujowych materiałów, bo laski i tak kupią, a potem wala im się tego w szafach 😜

Można spotkać fajne rzeczy ale rzeczywiście cena nie idzie za jakością. 

Ostatnio coraz mocniej  dociera do mnie wewnętrznie zapytanie czy kupowanie na temu itp itd jest etyczne...

https://www.facebook.com/share/v/17usBZ14vU/

Edytowane przez RefleXia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, RefleXia napisał(a):

Można spotkać fajne rzeczy ale rzeczywiście cena nie idzie za jakością. 

Ostatnio coraz mocniej  dociera do mnie wewnętrznie zapytanie czy kupowanie na temu itp itd jest etyczne...

https://www.facebook.com/share/v/17usBZ14vU/

Nie jest etyczne. Jak i w ogóle nadmierny konsumpcjonizm. Nie wiem jak inne branże, ale tzw. fast fashion to kiepskie jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi