Skocz do zawartości
Nerwica.com

zaburzenia osobowości (cz.II)

Gość paradoksy

Rekomendowane odpowiedzi

Monika1974, to taki dystans tworzę ja,nigdy nie mówię czegoś na temat jej wyglądu,w ogóle o niej,rozmawiamy o mnie i nie chcę nic wiedzieć z jej życia prywatnego,nie ma pogawędek o wszystkim i o niczym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moniko, między Tobą a terapeutką jest bardzo fajna relacja, i z tego co piszesz to faktycznie coraz dojrzalsza, ewoluowała.

Tak, coś się ciągle zmienia Joasiu. Czuję to. Mam różne przemyślenia z tym związane.

Kasiątko, co to znaczy o wszystki i o niczym?

Ja mojej mówię nawet o pierdołach. Dla niej nie ma tematu "Pierdoły". Te "pierdoły" są widocznie sprawami ważnymi dla mnie , skoro o nich jej mówię.

Dlaczego nie chcesz wiedzieć nic o jej życiu? Mnie ciekawiło to, ile ona ma lat, ile dzieci, jaką jest matką. NIe zapytałam jej o to bo wiedziałam,że jest dystans. Zapuytałam osoby, która mi ją poleciła. Tak z ciekawości. Ta osoba odpowiedziała,że skoro mnie to interesuje,że mam ją o to zapytać. Powiedziałam jej,że nie zapytam. No i ta osoba mi powiedziała,ze moja terapeutka ma dwoje dzieci, jest o 6 lat ode mnie starsza. I wiesz co zrobiłam? Jak już to wiedziałam, to powiedziałam terapeutce,że pytałam o nią.

Juz nie pamiętam jak zareagowała. Powiedziała chyba,że widzi,że zaczynam dostrzegać zależności........no juz nie pamiętam. Poprostu nie ciągnęła dalej tego tematu rozwodząc się nad swoją osobą. Znów zrozumiałam,że to terapeuta. Głupio mi było,że poprzez moją ciekawość zapytałam o nią kogoś. A jeszcze głupiej,że potem poinformowałam terapeutkę, zdradzilam jej,że o nią pytałam.

Naprawdę zrozumiałam,że to moja terapeutka, a ja jestem jej pacjentką.

Wiadomo.....że człowieka nachodzą różne myśli.....czasem jestem czegoś ciekawa. Jeśli ktoś jest dla mnie osobą ważną....wtedy bardziej interesuję się nią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie mogła być w tak zdystansowanej terapii. Byłam w takiej 2 lata i dystans terapeutki przyprawiał mnie o ciarki. Nie wierzyłam jej, jak mówiła, że się martwi. Jej "jest mi pani żal" było litościwe. Nie umiałam się przed nią otworzyć.

Z Małgosią jestem na "ty", siedzimy na przeciwko siebie, blisko, nic nas nie dzieli. Mogę siadać gdzie chce. Zawsze mnie pyta, gdzie mam ochotę w danym dniu siedzieć. Jak kiedyś powiedziałam, że chcę na podłodze, to zaproponowała mi kocyk do rozłożenia na ziemi.

-- 08 kwi 2011, 20:43 --

Shadowmere, Haniuś, śliczna :105: Dziękuję Myszko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja czuję dokładnie tak jak Ty, Kasiu. Taki dystans nie pozwala mi się otworzyć.

He he, też czasem siadam sobie na podłodze, a czasem się kładę na materacu pod kocykiem (jak się źle czuję), mogę siedzieć gdzie chcę, gdzie i jak mi wygodnie. czasem zdejmuję buty, żeby usiąść na krześle po turecku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALEKS*OLO, nadal darzę Cię ogromną sympatią i brakuje mi Ciebie,ale z tą całą miloscią to już mi sie wszystko powalilo.

Caly czas chcialabym mowic rzeczy tylko na zawsze,a nam borderom ciągle wszystko sie zmienia.Znikamy,pojawiamy się,kochamy,nienawidzimy,tłuczemy,a potem trzymamy za ręce.

Z calą pewnością jestes mi droga i chcialabym,żeby to dawne wrocilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest to własnie, wystraczy jedno słowo a ja już schizuje i skreślam wszystko, boże, ja czułam zazdrosć o Ciebie i Kasie....

ja już nie wytrzymam z tą moją głową, z tymi myślami, tak bradzo brak mi bratniej duszy w realu, przyjaciela, nie mam nikogo, albo są ale ich odpycham od siebie, chce i nie chce.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi