Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mam 14 lat i spory problem..

ania555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pewnie niektórym z państwa wyda się to śmieszne i błahe, ale w tym momencie jest to dla mnie duży problem. Mianowicie mieszkam tylko z mamą, ojciec odszedł od nas kilka lat temu ... żyjemy sobie skromnie, ale przynajmniej bez krzyków:) mama zarabia 1100 zł z czego 700 idzie na mieszkanie i opłaty, ale nierobie z tego tragedii bo już wolę tak jak jest , jedyne czego w tym momencie potrzebuję to aparat na zęby , proszę się nie śmiać a boję się, że to mi skomplikuje życie. Mamy na to nie stać a koszt to 1000 zł, uzbierałam już 120 ...kropla w morzu . Stąd moja prośba może ktoś byłby wstanie dołożyć mi chociaż 10 zł ziarnko do ziarnka...Jestem z trójmiasta wszystkie dane podam na maila , z góry dziękuję za zrozumienie Ania. Podaje maila: ania14@poczta.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie pomyślałam, ze nie tylko ja tutaj mam naście lat i że już nie będę się czuła jak gówniara na forum : (

Dzikie zwierzęta na paradzie w cyrku

Co dalej robić postanowimy na naradzie w Szczyrku

Nie ma takiego boga, który wybaczyłby Ci Twoje łajdactwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie otwieram biznes i też każdy grosz się przyda, wpłaci ktoś?

Aniu, jeśli jesteś realną osobą a nie podszytą to pogadaj z mamą- aparat na zęby jest refundowany, to jest aparat na noc, a działa on tak samo dobrze jak ten dzienny. To funduje NFZ z tego, co mi wiadomo.

Poza tym są wakacje, może spróbuj gdzieś dorobić sobie? Nie masz wprawdzie 15 lat, ale może coś znajdziesz, np roznoszenie ulotek? Jeśli koniecznie chcesz mieć aparat na dzień.

No i możecie się z mamą udać do różnych fundacji albo opieki społecznej, na pewno pomogą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi