Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

omeeena, lęki pojawiają się, bo miałaś stresujące sytuacje, niestety..

Nie stosujesz relaksacji??

Nawet nie wiedziałam, że mnie złapie. Już niemal w butach byłam.

Ale spięłam się i poszło dobrze. Tylko w autobusie dziwnie się na mnie patrzyli. A może mi się wydawało....

Paroxinor 20mg - od 27.10.2012r. i nadal :/

Tranxene 10mg-doraźnie - nie pamiętam, kiedy:))

Życie, to nie je bajka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omeeena, z tymi lękami też miałem podobnie. Mnie dopadał postschizofreniczny post-traumatic stress disorder. Teraz trochę przeszło, pomogła właśnie medytacja. Ma związek z relaksacją, bo opiera się częściowo na pracy z ciałem. Nic przyjemnego z tą paniką, dopóki człowiek nie znajdzie odpowiedniego na nie rozwiązania jest skazany na życie w ciągłym napięciu.

Awatar to skarb Atlantydy: starożytny Scion.

:( F.20

:smile: Solian 600mg

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, w drodze stwierdziłam, że co mnie to w sumie obchodzi? Jak się zwalę, to przecież inni będą mieć problem. Ale profilaktycznie zajęłam sobie miejscówkę przy oknie. I nawet pomstująca staruszka by mnie z niej nie ruszyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omeeena, a powiedz przeżyłaś coś w rodzaju szoku, kiedy zachorowałaś? Tak jakby twoje życie można podzielić na okres przed zachorowaniem i po? Dla mnie ten moment gdy pojawiły się pierwsze objawy, odwrócił wszystko o 180 stopni.

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, u mnie to wszystko rozwijało się bardzo powoli i z ukrycia. Dłuuuugi czas w ogóle nie dopuszczałam myśli, że to jest TO. Szok przyszedł kiedy jazdy osiągnęły szczyt. Jak obuchem w łeb! Przerażenie i ból. I niepodważalna pewność, że nigdy z tego nie wyjdę.

Teraz prawie nic nie pamiętam. I rzeczywiście podział: PRZED CHOROBĄ i TERAZ zawitał w moim życiorysie na stałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wróciłAM z pracy :D jeszce jutro i 5 dni wolnego :yeah:

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrobie pismo do ZUS... Rany, jaki ja mam pusty łeb! Kilka zdań sklecam jak domek z kart podczas wichury!

A kiedyś wszystkim znajomym trzepałam podania od ręki! Nawet pozwy rozwodowe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omeeena, widzę że dopadł cię syndrom "starych dobrych czasów". Też to miałem w liceum. Wspominałem jak to kiedyś dobrze mi nauka wchodziła. Myślę, że mimo wszystko trochę przesadzałem.

8) Akineton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, oj tam oj tam, zaraz tam STARYCH... Jeszcze rok temu pamięć śmigała z prędkością światła. Za sprawnością umysłu z czasów szkolnych to dawno tęsknię. Zaliczałam sprawdziany po rzuceniu okiem na notatki 10 min przed dzwonkiem albo po 3 krotnym przepisaniu ściągi. A teraz? Nawet TeleTydzień wydaje się czasem, jak dzieło Freuda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zis totalnego lenia :? Wstalam bladym switem o 9,00 i przez caly dzien nie zrobilam nic. Pewnie ozyje o 20,00. Moze chociaz lazienke wtedy sprzatne :roll:

Nie musze byc najlepsza ze wszystkich. Wystarczy, że będę trochę lepszą sobą, niż byłam wczoraj.

Kazdy współczuje słabym.. na zazdrość trzeba zapracować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo: co masz zrobić dziś, zrób jutro.... ;)

będziesz miał 2 dni wolnego :lol:

'Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodz. Jeśli nie umiesz chodzić czołgaj się. Ale bez względu na wszystko- Posuwaj się naprzód '

M. Luther King

'jak o mnie ktoś zapyta powiedzcie mu że znikam, za równoległym światem, gdzie liczby nie są ważne'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi