Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czuje się ok, ale nic mi się nie chce - dopamina?

Samniewiem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. 225 wenlafaksyny, okazyjnie przed snem hydroksyzyna, albo afobam. 
I problem - czuje się aktualnie ok, ale i tak...nic mi się nie chce. Zaczynam robić wszystko, jak już totalnie jest ostatnia chwila, a czasem nawet za późno (łącznie ze zbieraniem się do wyjscia).
Podejrzewam dopaminę i jej braki. 
Ktoś ma podobne doświadczenia i mu coś pomaga? Cośkolwiek jest w stanie chociaż trochę pomóc? Biupuprion etc czy jak to się pisze niestety odpada, bo mam problemy lękowe w swoim pakiecie. 
Kawa przez chwilę (i na chwilę) pomagała, ale już przestała. Może jakaś yerba, jakieś suple? Zacząłem łykać b complex bo gdzieś wyczytałem, że może podbijać energię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Samniewiem napisał(a):

Cześć. 225 wenlafaksyny, okazyjnie przed snem hydroksyzyna, albo afobam. 
I problem - czuje się aktualnie ok, ale i tak...nic mi się nie chce. Zaczynam robić wszystko, jak już totalnie jest ostatnia chwila, a czasem nawet za późno (łącznie ze zbieraniem się do wyjscia).
Podejrzewam dopaminę i jej braki. 
Ktoś ma podobne doświadczenia i mu coś pomaga? Cośkolwiek jest w stanie chociaż trochę pomóc? Biupuprion etc czy jak to się pisze niestety odpada, bo mam problemy lękowe w swoim pakiecie. 
Kawa przez chwilę (i na chwilę) pomagała, ale już przestała. Może jakaś yerba, jakieś suple? Zacząłem łykać b complex bo gdzieś wyczytałem, że może podbijać energię. 

Skąd ja to znam. Wygląda to na anhedonie i braki w dopaminie rzeczywiście. Tak jak Dalila wspomniała bupropion może pomóc. Ale jak może aktywować większe lęki i nakręcać niepokój. Kawa, energetyki pomaga na chwile tylko. Yerbą i suple możesz nawet nie odczuć przy takim zestawie silnych leków które bierzesz. Znam ten stan ale rozwiązania już nie 

Nikotyna też poprawia trochę ten stan. Tylko nie wiem czy kopcisz fajki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi