Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jakie cechy są natrudniejesze do zmiany?

Gość Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Może banalne ale te które są wygodne dla nas samych? - to pierwsze co przyszło mi do głowy.

Pobyłem chwilę z tematem i ciężko to zgrabnie ująć ale coś w taki deseń: jeśli z czymś nam po drodze, jeśli ponieśliśmy tego koszt, jeśli stanowi to naszą historię i pomaga w określeniu własnego ja.

Kiedyś myślałem, że nasze słabości. Te udawało mi się jednak przekraczać i w moim przypadku to nie to.

Ciężko mi zebrać myśli tego ranka ale temat ciekawy. Pzdr

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z temperamentem. Charakter osobowość to coś co bardzo trudno zmienić. Ale nasze wnętrze ulega deformacji kształtowania na inna wersję ale nadal nas samych. Jesteśmy plastyczni i zmieniamy się pod wpływem czynników z zewnątrz. Myślę że sami z siebie to nawet się zmienić nie możemy bo to jak odruch 

Mi się dużo zmieniło, ale nie wiem czy to zmiana cech myślę bardziej że mózg dalej dojrzewal psychika dorastala i tak mi się zdaje w pewnym punkcie się zatrzymuje. Moja dorastala tak mi się zdaje do 23 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Kama_9393 napisał(a):

Myślę że najtrudniejsze byłoby zmienić toksyka na lepsze... może komuś się udało, to super. Ale znam kilka takich osób które wyrządzili mi krzywdę a nie mają sobie nic do zarzucenia. Znacie to??

No jasne, czasem można zwątpić w karmę 🫠

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Zgadzam się z temperamentem. Charakter osobowość to coś co bardzo trudno zmienić. Ale nasze wnętrze ulega deformacji kształtowania na inna wersję ale nadal nas samych. Jesteśmy plastyczni i zmieniamy się pod wpływem czynników z zewnątrz. Myślę że sami z siebie to nawet się zmienić nie możemy bo to jak odruch 

Mi się dużo zmieniło, ale nie wiem czy to zmiana cech myślę bardziej że mózg dalej dojrzewal psychika dorastala i tak mi się zdaje w pewnym punkcie się zatrzymuje. Moja dorastala tak mi się zdaje do 23 lat

Nic się nie zatrzymuje:p

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi