Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy ja mam zaburzenia obsesyjno-kompulsywne na temat zakupów?

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Cierpie na schizofrenie paranoidalną i biore m.in. na to zolafren 17,5 mg. Problem mam z zakupami przez internet. Już tu pisałem na forum ale nie moge się powstrzymać przed kupnem drogich rzeczy. Ostatnio wziąłem na raty monitor EIZO za 2600 zł. Chce z tym skończyć. Z tymi zakupami przez net. Dodam że kupując tak w zwykłym sklepie jestem bardzo oszczędny. Krótkie pytanie. Czy ja mam zaburzenia obsesyjno-kompulsywne? Bo jak mi wpadnie do głowy myśl żeby coś kupić to nie moge się od niej uwolnić. Męczy mnie i powraca. Jest wtedy też stres i niepokój. Czy zolafren może to pobudzać? Te natręctwa? Bo czytałem że po olanzapinie ma się taką gonitwe myśli. Też tak mam. I nie moge się uwolnić od tych myśli o kupnie czegoś drogiego. Lekarz przepisał mnie rispolept na to. Troche pomogło ale jestem bardzo na nim osłabiony, kłopoty z koncentracją i co pół godziny biegam do kibla zrobić siku. Masakra także odstawiłem ten rispolept, zresztą brałem tylko 1mg. Ale co z tymi natręctwami? Macie podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałam natretnych myśli. Ale przyszło mi do głowy że możesz wydawać kasę bo to jednak schizoafektywne masz zaburzenia, jeśli np masz pomysł i to od razu robisz to takie działanie jak w manii/hipomanii:) co o tym myślisz?

Natrętne myśli chyba muszą dłużej męczyć. Ale mnie to ciekawi, czy w ocd też tak jest ze masz myśl i od razu coś robisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi