Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ma ktoś rozrzedzoną krew po lekach?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno jest to skutek uboczny długiego brania wenlafaksyny czy duloksetyny. Nie wiem czy jeszcze czegoś. Robią się np siniaki znikąd, wyborczyny, a jak się zranicie to krew nie chce przestać lecieć. Chciałam spytać czy coś z tym robicie przyjmujecie jakieś leki na ta krew? Jak tak to jakie i kto wam przepisywał? Miałam taka rozkmina bo ostatnio mi z palca no może kilka szklaneczek wyleciało xD około nie wiem. I miałam rozkmine czy jakby osoba z tym problemem miała wypadek to czy to nie powoduje że się po prostu dużo szybciej wykrwawi i szybciej umrze. I czy w karetkach mają zawsze pod ręką substancje co hamuje wyplyw krwi :D no muszą mieć to ciekawe co podają 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Na pewno jest to skutek uboczny długiego brania wenlafaksyny czy duloksetyny. Nie wiem czy jeszcze czegoś. Robią się np siniaki znikąd, wyborczyny, a jak się zranicie to krew nie chce przestać lecieć. Chciałam spytać czy coś z tym robicie przyjmujecie jakieś leki na ta krew? Jak tak to jakie i kto wam przepisywał? Miałam taka rozkmina bo ostatnio mi z palca no może kilka szklaneczek wyleciało xD około nie wiem. I miałam rozkmine czy jakby osoba z tym problemem miała wypadek to czy to nie powoduje że się po prostu dużo szybciej wykrwawi i szybciej umrze. I czy w karetkach mają zawsze pod ręką substancje co hamuje wyplyw krwi :D no muszą mieć to ciekawe co podają 

Morfologia do wykonania na już najlepiej, koszt maksymalnie 50zł prywatnie aby sprawdzić hematokryt, pojawiające się znikąd siniaki to już nie fajny objaw. 
Ile soli używasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, Street napisał(a):

Morfologia do wykonania na już najlepiej, koszt maksymalnie 50zł prywatnie aby sprawdzić hematokryt, pojawiające się znikąd siniaki to już nie fajny objaw. 
Ile soli używasz?

Ja jestem badana wzdłuż i wszerz jak chodzi o krewke ale hematokryt nie wiem czy był. Niemniej :D nie potrzebujemy szukać przyczyny bo to za niska ferrytyna. Wiem że siniaki są też objawem białaczki i miałam stracha kiedyś jak zobaczyłam Google grafika i to jak moje nogi takie same były :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Ja jestem badana wzdłuż i wszerz jak chodzi o krewke ale hematokryt nie wiem czy był. Niemniej :D nie potrzebujemy szukać przyczyny bo to za niska ferrytyna. Wiem że siniaki są też objawem białaczki i miałam stracha kiedyś jak zobaczyłam Google grafika i to jak moje nogi takie same były :D

Morfologia jak była robiona to był hematokryt na 100%, pokaż wyniki najlepiej, może być pw. 
Anemia to objaw, co jest jej powodem? 
Jak stan białych krwinek?
Waga, wzrost, wiek, tryb życia, inne objawy? np Grzybica, wypadające włosy, pasożyty w kale, na zmianę latanie do toalety po czym przez dwa dni nic? >Brzuch nadęty czy raczej normalnie, wzdęcia jak? Przyjmowane leki? Ostatnie choroby?
Anemia to już zdecydowany objaw do wyleczenia powodu. 
Najważniejsze byłyby wyniki erytrocytów gdyż to że są w normie nie oznacza anemii, przypadek z otoczenia gdzie lekarz poz stwierdził że jest wszystko dobrze w normie = No cóż, dla mnie to już widoczna postępująca anemia była + objawy jelitowe + wypadające włosy i raz dwa personee wyleczyłem, odrobaczana kiedy ostatni raz?
Jak odpowiedzi są zbyt intymne proszę napisz w prywatnej wiadomości, pomogę, nakieruję na tyle ile jestem w stanie 

Edytowane przez Street

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Street napisał(a):

Morfologia jak była robiona to był hematokryt na 100%, pokaż wyniki najlepiej, może być pw. 
Waga, wzrost, wiek, tryb życia, inne objawy? np Grzybica, wypadające włosy, pasożyty w kale, na zmianę latanie do toalety po czym przez dwa dni nic? >Brzuch nadęty czy raczej normalnie, wzdęcia jak? Przyjmowane leki? Ostatnie choroby?
Najważniejsze byłyby wyniki erytrocytów gdyż to że są w normie nie oznacza anemii, przypadek z otoczenia gdzie lekarz poz stwierdził że jest wszystko dobrze w normie = No cóż, dla mnie to już widoczna postępująca anemia była + objawy jelitowe + wypadające włosy i raz dwa personee wyleczyłem, odrobaczana kiedy ostatni raz?
Jak odpowiedzi są zbyt intymne proszę napisz w prywatnej wiadomości, pomogę, nakieruję na tyle ile jestem w stanie 

Jesteś lekarzem może? :DWszystko mam w morfologii dobrze, poza ferrytyna. Jej spadek jest wynikiem zbyt dużego ubytku krwi podczas miesiączek. Ubytek jest powodowany rozrzedzeniem krwi, które jest efektem ubocznym stosowania wenlafaksyny przez wiele lat. Z kolei jak pewien byly użytkownik pisał, on mial tylko krew rozrzedzona i też miał tak ze leje i leje jucha z rany, natomiast siniaczenia nie mial bo nie ma okresów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisał o tym @Doktor Indori wydaje mi się że tez dodawala coś @Lucy32o duloksetynie właśnie wtedy (lub mogłam coś pomylic) 

12 minut temu, Street napisał(a):

Ale dziękuję za pytania i chec pomocy, nawet jak żeś nie lekarz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jesteś lekarzem może? :DWszystko mam w morfologii dobrze, poza ferrytyna. Jej spadek jest wynikiem zbyt dużego ubytku krwi podczas miesiączek. Ubytek jest powodowany rozrzedzeniem krwi, które jest efektem ubocznym stosowania wenlafaksyny przez wiele lat. Z kolei jak pewien byly użytkownik pisał, on mial tylko krew rozrzedzona i też miał tak ze leje i leje jucha z rany, natomiast siniaczenia nie mial bo nie ma okresów 

Jak możesz mieć dobrze morfologię skoro jest źle ferrytyna i rozrzedzona krew?
Wrzuć wynik samych erytrocytów to udowodnię że nie jest. 
Ile sodu przyjmujesz dziennie?

Edytowane przez Street

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Street napisał(a):

Jak możesz mieć dobrze morfologię skoro jest źle ferrytyna i rozrzedzona krew?
Wrzuć wynik samych erytrocytów to udowodnię że nie jest. 
Ile sodu przyjmujesz dziennie?

Mówię o pozostałych wskaźnikach. Nie licząc cholesterolu ale to wywaliło mi od jedzenia. Nie liczę ile przyjmuje dziennie sodu, jak i innych pierwiastków. Już się domyślam czym jest hematokryt, to ta stronka gdzie są nic nie mówiące wskaźniki i ile ich masz, m.in. leukocyty w jakiś procentach też xd i inne takie. No, byłam u hematologow z tym. I dopiero tu na forum cudem trafiłam na wpis o tej krwi :D i wszystko jasne. A nie żadna 'taka moja natura'

Leuk% 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Heledore napisał(a):

@Street przypominam, że od diagnozowania jest lekarz.

Cóż napisałem wcześniej że jestem w stanie udowdnić na podstawie wyników badań iż nie są prawidłowe, lekarze to spojrzą że wszystko jest w normie i tyle, nie spojrzy nic więcej i nie zleci więcej badań. 

26 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Mówię o pozostałych wskaźnikach. Nie licząc cholesterolu ale to wywaliło mi od jedzenia. Nie liczę ile przyjmuje dziennie sodu, jak i innych pierwiastków. Już się domyślam czym jest hematokryt, to ta stronka gdzie są nic nie mówiące wskaźniki i ile ich masz, m.in. leukocyty w jakiś procentach też xd i inne takie. No, byłam u hematologow z tym. I dopiero tu na forum cudem trafiłam na wpis o tej krwi :D i wszystko jasne. A nie żadna 'taka moja natura'

Leuk% 

Hematokryt to wskaźnik "gęstości krwi", morfologia to podstawowy pakiet wskaźników erytrocytów i leukocytów. Jest w stanie ukazać stan zapalany w organizmie, do stwierdzenia anemii wystarczy morfologia ale następnie trzeba wyleczyć przyczynę anemii, np pasożyty, zakażenie bakteryjne, wirusowe, grzybiczne (można mieć grzybicę i o tym nie wiedzieć gdyż przy osłabionym organizmie dopiero pojawi się na stopach), z pasożytami również można żyć i o nich nie wiedzieć, 
Do tego normy u nas są inne niż w USA chociażby, morfologia od razu ukaże występująćy stan zapalny od niedawna lub dłuższego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2026 o 18:59, Dalila_ napisał(a):

Ja u siebie zauważyłem, że zawsze mi się długo goją rany. Albo jak miałem po zabiegach usuwania ósemek szwy, to mimo że było pozszywane to i tak mi się to babrało długo. Podobno paroksetyna tez może wpływać na coś związanego z płytkami krwi i to potwierdzam. Siniaki mi się robią często np. po grze w siatkówkę, od piłki. Na zewnątrz to jeszcze nie problem bo się czymś zatka zawsze, ale niebezpieczne jak krwotok wewnętrzny by się zrobił. Lepiej się tym zainteresować bardziej jeśli tak masz bo wiesz jakiś wypadek czy coś i może być problem

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi