Skocz do zawartości
Nerwica.com

Konkurs na rysunek lub malarstwo na temat Wiosny. Kto jest chętny?

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Grouchy napisał(a):

Ściągnąłem ten program w którym narysował seleneles ale to taki przerośnięty paint więc nie umiem nic tam stworzyć ponad bazgroły. Dla mnie to, co on narysował jest nieosiągalne.

Bez przesady, jak najbardziej byłoby osiągalne, to tylko kilka warstw nałożonych na siebie i parę fancy pędzli. Pędzle i blendowanie robią większość roboty. Można narysować wszystko, o ile poświęci się temu wystarczająco czasu. Więcej czasu i precyzji = ładniejszy obrazek.

Teraz zacząłem pracować nad biedronką w tym programie. Wiosna kojarzy mi się z inwazją biedronek.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, seleneles napisał(a):

Bez przesady, jak najbardziej byłoby osiągalne, to tylko kilka warstw nałożonych na siebie i parę fancy pędzli. Pędzle i blendowanie robią większość roboty. Można narysować wszystko, o ile poświęci się temu wystarczająco czasu. Więcej czasu i precyzji = ładniejszy obrazek.

Teraz zacząłem pracować nad biedronką w tym programie. Wiosna kojarzy mi się z inwazją biedronek.

Mnie wgl nie jara rysowanie na kompie. Muszę mieć ołówek i kredki. I tak beznadziejnie dosyć to wychodzi, bo nie mam umiejętności, ale lubię to robić, stąd ten konkurs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Morvena napisał(a):

Mnie wgl nie jara rysowanie na kompie. Muszę mieć ołówek i kredki. I tak beznadziejnie dosyć to wychodzi, bo nie mam umiejętności, ale lubię to robić, stąd ten konkurs.

Tradycyjne rysowanie jest trudniejsze, na kompie zawsze można cofnąć, zaznaczyć, powiększyć, wypełnić, można sobie wkleić referencję, zrobić z nowej warstwy kalkę i przerysować w taki oto łatwy sposób. Dawno kredkami nie rysowałem, dlatego nawet się ich nie tykam, jakoś nie mam ochoty i przestrzeni na to, a też kiedyś byłem bardziej zwolennikiem "normalnego" rysowania.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Grouchy napisał(a):

Jest pierwsze dzieło xD

obraz.jpg

A mi to bardziej przypomina jesień. Te korony drzew takie kolorowe jak na jesień 🙂

Nie jest to krytyka, jedynie moje odczucia. Ale bardzo ładny rysunek. ❤️ 

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc. Henry Miller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Sigrid napisał(a):

A mi to bardziej przypomina jesień. Te korony drzew takie kolorowe jak na jesień 🙂

Nie jest to krytyka, jedynie moje odczucia. Ale bardzo ładny rysunek. ❤️ 

Poniekąd tak ale to miały być kolorowe kwiaty na drzewach. Wiem, że nie krytyka, to mój pierwszy rysunek, nie umiem jeszcze oddać wizji i detali :P

💙🧡💛  す  I am naff and a dweeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Poniekąd tak ale to miały być kolorowe kwiaty na drzewach. Wiem, że nie krytyka, to mój pierwszy rysunek, nie umiem jeszcze oddać wizji i detali :P

No to w takim razie te różowe korony drzew to pewnie Sakura ^^ 

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc. Henry Miller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijcie mi w jakim programie to robicie? Może spróbuję. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Grouchy napisał(a):

Krita

danke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiosna00 — kopia.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Grouchy napisał(a):

💙🧡💛

No ja tak nie umiem 😕

E tam. Szału nie ma przecież 😅😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Sigrid napisał(a):

E tam. Szału nie ma przecież 😅😅

Najgorzej.

Ja robię pass. Nigdy nie miałem talentu do malowania - ani ręcznie, ani tym bardziej na kompie. Z resztą ja nie mam żadnego talentu.

Edytowane przez Grouchy

💙🧡💛  す  I am naff and a dweeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Grouchy napisał(a):

Najgorzej.

Ja robię pass. Nigdy nie miałem talentu do malowania - ani ręcznie, ani tym bardziej na kompie. Z resztą ja nie mam żadnego talentu.

Ej ale nie miałam na myśli twojego obrazu tylko mój, że szału nie ma. Kurde, źle się wyraziłam. 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi