Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nuda.

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

nuda

Czy masz tak jak mam ja?

Nuda.

Wszystko mnie nudzi.

• zajęcia
  • wolne dni
  • zajęte dni
  • rozmowy
  • ludzie
  • plany
  • pasje
  • muzyka
  • filmy
  • seriale
  • i jeszcze raz...rozmowy i ludzie i wszystko, co dzieje się'
  • wszystko jest nudne

Przedstawiam wam to tak jak to widzę w swoim odbiciem. Przystosowanie do ludzi. Jeżeli czujesz się wszędzie obcy, jeśli wszędzie jesteś sam, jeśli nie rozumiesz sensu rozgrywających się rozmów: w domu, w sklepie, na poczcie, na terapii, w aptece. Jeżeli czujesz się kosmitą. Zawsze jesteś sam. Niie boisz się ludzi, ale jednocześnie gardzisz nimi, bądź pragniesz poznać kogoś na głębokich zasadach. Rozmowy do rana, kawa wypita o 14, spanie i rysowanie, wspólne karaoke, łyżwy, plaża. Z jedną osobą. Może być to kumpel, koleżanka, przyjaciółka. Ktokolwiek. Pragniesz kogoś poznać, ale z przestrzenią. Szanować swoją i czyjajś - przestrzeń.

czuję, że nigdzie nie należę, ale nie smuci mnie to.

Kiedyś tak.

Dziś już wiem, że jestem po prostu, tak po ludzku, inna.

coś mnie odseparowuje od innych ludzi, blokuje uccieczkę. Nie ma gdzie uciec. Od siebie. OD was. Lub przyciągnąć w czyjąjś strone.

Odrzucenie boli. Pogarda też. Zamieniasz się w potwora i robisz to samo. Odgrywasz się. powielasz schematy i...

jesteś sam.

I zapycham się prochami, by poczuć coś prawdziwego. Umieram tylko, gdy czuję cierpienie i ból. że nie mam... nikogo.

Czy macie podobnie? Czy czujesz nudę życiem, bądź czymkolwiek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe życie czułam się jak obca i krzyczałam, żeby mnie dostrzegł świat. Nie rozumiałam dlaczego ludzie są ślepi nawet na własne życie . I dopiero teraz, mając 38 lat odkryłam tak jak ty „Dziś już wiem, że jestem po prostu, tak po ludzku, inna“  

Ale to nie znaczy dobrze czy źle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Nie jesteś nudna jesteś sobą. Komu decydować kto jest nudny a kto nie 

Ludzie mnie nudzą. Relacje z nimi. codzienne sprawy mnie nudzą. Nudzi mnie mycie zębów, nudzi mnie dbanie o higienę. Bo po co jak i tak już dawno umarłam. Jestem chodzącym trupem, zombie. Nie chcę rozmawiać przez telefon, jak ktoś dzwoni to ignoruję, bo mnie rozmowa z drugim człowiekiem nudzi. Ciągle to samo. Cześć, co tam. A okej, dobrze. Chuja, nie dobrze. Nudzi mnie chodzenie do apteki po leki, nudzi mnie branie ich, nudzi mnie sztucznie podtrzymywanie mojego życia. Nudzi mnie muzyka, bo ciągle to samo. Książki mnie nudzą, bo schemat pisania kryminału zawsze ten sam. Po prostu jestem znudzona życiem do tego stopnia, że najchętniej to bym popełniła samobójstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, cynthia napisał(a):

Ludzie mnie nudzą. Relacje z nimi. codzienne sprawy mnie nudzą. Nudzi mnie mycie zębów, nudzi mnie dbanie o higienę. Bo po co jak i tak już dawno umarłam. Jestem chodzącym trupem, zombie. Nie chcę rozmawiać przez telefon, jak ktoś dzwoni to ignoruję, bo mnie rozmowa z drugim człowiekiem nudzi. Ciągle to samo. Cześć, co tam. A okej, dobrze. Chuja, nie dobrze. Nudzi mnie chodzenie do apteki po leki, nudzi mnie branie ich, nudzi mnie sztucznie podtrzymywanie mojego życia. Nudzi mnie muzyka, bo ciągle to samo. Książki mnie nudzą, bo schemat pisania kryminału zawsze ten sam. Po prostu jestem znudzona życiem do tego stopnia, że najchętniej to bym popełniła samobójstwo.

To bardzo przykre. Musisz mieć wokół siebie zawsze bliskie osoby, dobra? A co do nudnych nic niewnoszących rozmów to nie trawię tego udawania i to jest bezsensu że trzeba to robić xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

To bardzo przykre. Musisz mieć wokół siebie zawsze bliskie osoby, dobra?

No mam. Inaczej bym się wykończyła psychicznie.

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A co do nudnych nic niewnoszących rozmów to nie trawię tego udawania i to jest bezsensu że trzeba to robić xd

Dlatego nie odbieram ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 minut temu, cynthia napisał(a):

Dlatego nie odbieram ;) 

Nie jestes sama. Czasem odkładam rozmowę na później. Mam takie dni, że niechęć do  rozmów jest tak duża, że nawet zawodowe sprawiają trudność. 

Z drugiej strony sztuczność rozmów mnie drażni. Lubię pogadać szczerze ale nie każdy jest tego wart i większość nie lubi słuchać. Mnie męczy też  słuchanie innych w efekcie. Bleee.

Edytowane przez Melodiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi