Skocz do zawartości
Nerwica.com

Serbski film (możliwy spoiler)

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

No więc dziś w nocy też się obudziłam, więc odpalilam sobie ten film

Jezu jaki to nudny film, akcja to jakieś ostatnie 20 minut.

Sceny jak w każdym slasher'u. Więc wcale nie jest to brutalniejszy od innych.

Ja nie jaram się slasher'ami, zwykła jatka zawsze w każdym filmie i tyle. Ale wielu jest fanami tego gatunku

Dlatego bez jaj że ktoś ma być nienormalny że to da radę obejrzeć chłopaki...

Tak może powiedzieć chyba ktoś kto nigdy nie oglądał żadnych slasherow

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio też go sobie włączyłam. Lecą minuty i lecą, wydaje mi się to nudne i wcale nieszokujące, więc sprawdzam czy nie mam przypadkiem ocenzurowanej wersji i niby jest uncut, ale trwa 143 min, a powinien 150 min, no to szukam pełnej wersji i znaleźć nie mogę. Gdyby ktoś miał, to będę wdzięczna, chociaż nie wydaje mi się, żeby te dodatkowe 7 min miało cokolwiek zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, little angel napisał(a):

Ostatnio też go sobie włączyłam. Lecą minuty i lecą, wydaje mi się to nudne i wcale nieszokujące, więc sprawdzam czy nie mam przypadkiem ocenzurowanej wersji i niby jest uncut, ale trwa 143 min, a powinien 150 min, no to szukam pełnej wersji i znaleźć nie mogę. Gdyby ktoś miał, to będę wdzięczna, chociaż nie wydaje mi się, żeby te dodatkowe 7 min miało cokolwiek zmienić.

Taa 7 minut ja na ok.ru. W tym filmie nie ma nawet scen tortur jako takich. Spodziewałam się tortur ciężkich do oglądania a nie przykrej i cytujac porytej historii. Jedną sceną to nawet był a zabawna, wydaje mi się że celowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, little angel napisał(a):

trwa 143 min, a powinien 150 min

nie mogę już edytować, 1h43min i 1h50min powinno być

w każdym razie weszłam na ok.ru i też nie znalazłam pełnej wersji 1h50min, nie pamiętam jakie sceny zostały wycięte, chyba m.in. z noworodkiem i duszeniem z użyciem przyrodzenia, na razie obejrzałam tylko z 30 min filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, little angel napisał(a):

nie mogę już edytować, 1h43min i 1h50min powinno być

w każdym razie weszłam na ok.ru i też nie znalazłam pełnej wersji 1h50min, nie pamiętam jakie sceny zostały wycięte, chyba m.in. z noworodkiem i duszeniem z użyciem przyrodzenia, na razie obejrzałam tylko z 30 min filmu

W wersji 1h43minuty są te sceny. Nie ma ich w wersji 99 minut, czyli 1h39 minut. Dziwna sprawa z tym czasem, Google, filmweb podaje 1h50 minut. Wikipedia podaje 3 wersje: 99 minut, 103 min, 104 min i takie znalazlam. Byc może 1h44 a te 6 min to napisy? Nie wiem, chyba za długo. Na pewno w darkwebie będzie, ktoś ma niech podrzuci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ja ten film oglądałem z 10 lat temu najmniej. Miałem nawet na telefonie dzwonek z niego, dla podkreślenia mojego czarnego poczucia humoru.

Raz w pracy podkreśliłem za bardzo. Widzę, że kolega miał na tapecie jakiegoś martwego płoda, to pytam…

– Ooo fan czarnego humoru?

– Czemu?

– No masz na tapecie jakiegoś martwego nadgniłego płoda

(w tym momencie atmosfera zrobiła się tak chłodna, że piekło by zamarzło)

– TO MOJA CÓRKA

No tak, dwa dni temu został tatełem, a płód nie był martwy, po prostu wyglądał tak jak mógł wyglądać dwa dni po wykluciu się…

Innym razem sąsiad skrobie samochód, bo mu w nocy oblodziło. Podchodzę, witam się.

– Siema, co, wpadeczka była?

– Czemu wpadeczka?

– No bo skrobiesz

A potem sobie przypomniałem że jego córka była z wpadki… eh. Indyczy mistrz taktu (i offtopów).

A były i gorsze wpadki, ale to już za mocne na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Kurde, ja ten film oglądałem z 10 lat temu najmniej. Miałem nawet na telefonie dzwonek z niego, dla podkreślenia mojego czarnego poczucia humoru.

Raz w pracy podkreśliłem za bardzo. Widzę, że kolega miał na tapecie jakiegoś martwego płoda, to pytam…

– Ooo fan czarnego humoru?

– Czemu?

– No masz na tapecie jakiegoś martwego nadgniłego płoda

(w tym momencie atmosfera zrobiła się tak chłodna, że piekło by zamarzło)

– TO MOJA CÓRKA

No tak, dwa dni temu został tatełem, a płód nie był martwy, po prostu wyglądał tak jak mógł wyglądać dwa dni po wykluciu się…

Innym razem sąsiad skrobie samochód, bo mu w nocy oblodziło. Podchodzę, witam się.

– Siema, co, wpadeczka była?

– Czemu wpadeczka?

– No bo skrobiesz

A potem sobie przypomniałem że jego córka była z wpadki… eh. Indyczy mistrz taktu (i offtopów).

A były i gorsze wpadki, ale to już za mocne na forum.

Ja chce ja chce ! Dalej chce !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ja chce ja chce ! Dalej chce !

Zbanują mnie tu za to. Słowa-klucze: mały piecyk (taki w sam raz dla dziecka), który sobie kupiłem, moja odpowiedź na pytanie, co tam niosę, i kolega, o którym zapomniałem, że jest żydem.

Inna sytuacja, kolega z poprzedniej pracy zawsze powtarzał, że „jak udo jest grubsze od fiuta, to już można”.

Pół roku później urodziła mu się córka. Pogratulowałem nowej produkcji i zapytałem (przy wszystkich zgromadzonych), czy udo jest już dostatecznie grube. Oj, nie był szczęśliwy.

To w sumie z takich mimo wszystko bardziej lajtowych.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi