Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pomysł na nowele telewizyjną o tytule ,, Agnieszka '' .

Walczący z wilkami

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Walczący z wilkami napisał(a):

No ale moi wrogowie sowimi działaniami zmusili mnie żebym ( żeby ich pokonać musiałem stać się najlepszy i jakośćią zrównować ilosc - oni mają przewage liczebną ) siegnał po ukryte talenty .

Ty i twoi wyimaginowani wrogowie 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mi się mocno rzuca w oczy to wątek, że gościu rozpuszcza gdzieś w Polsce jakaś broń biologiczną a na drugi dzień większość ludzi na świecie nie żyje… jest to  fizycznie kompletnie nie możliwe. Przykładowo jeśli opracował metodą inżynierii genetycznej jakiegoś super śmiertelnego wirusa to żeby spowodował globalną pandemię nie może powodować zgonu w ciągu 24h, bo ludzie nie zdarzą go roznieść i pozarażać innych. No i żeby się rozniósł na cały świat to też sporo czasu potrzeba…

No chyba, że ma być to serial fantasy i bohater użył magii żeby pozabijać wszystkich ludzi to ok;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Uważaj na siebie. Kajetan Poznański też był z korepetytorka umówiony. Nie żebym straszyła, ale weź koleżankę. 

Mój pociąg do adrenaliny zawsze wygrywa. Zaraz będzie bura dla mnie za off top

1 minutę temu, 123she napisał(a):

To co mi się mocno rzuca w oczy to wątek, że gościu rozpuszcza gdzieś w Polsce jakaś broń biologiczną a na drugi dzień większość ludzi na świecie nie żyje… jest to  fizycznie kompletnie nie możliwe. Przykładowo jeśli opracował metodą inżynierii genetycznej jakiegoś super śmiertelnego wirusa to żeby spowodował globalną pandemię nie może powodować zgonu w ciągu 24h, bo ludzie nie zdarzą go roznieść i pozarażać innych. No i żeby się rozniósł na cały świat to też sporo czasu potrzeba…

No chyba, że ma być to serial fantasy i bohater użył magii żeby pozabijać wszystkich ludzi to ok;)

Ale zobacz, mała mi opisała przykład wirusa który się wdycha Ale nie roznosi się przez ludzi i zwierzęta. Ale fakt nie jest powiedziane jaka przestrzeń skazil. W sumie mogła ona mieć zasięg kilkudziesięciu lub przeszło stu km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale zobacz, mała mi opisała przykład wirusa który się wdycha Ale nie roznosi się przez ludzi i zwierzęta. Ale fakt nie jest powiedziane jaka przestrzeń skazil. W sumie mogła ona mieć zasięg kilkudziesięciu lub przeszło stu km

To by bohater musiał rozpylić takiego wirusa czy inną broń biologiczną w odpowiednim stężeniu w każdym miejscu na ziemi w ciągu 24h co też jest niemożliwe;)

A co do chataGPT to mój kolega ostatnio napisał książkę i na pewnym etapie miał pomysł wykorzystać chatą do sprawdzania jakiś nieścisłości fabularnych i przyłapał chataGPT na kłamstwie. I po skonfrontowaniu się z tym chatGPT na to: o przepraszam masz rację😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, 123she napisał(a):

To by bohater musiał rozpylić takiego wirusa czy inną broń biologiczną w odpowiednim stężeniu w każdym miejscu na ziemi w ciągu 24h co też jest niemożliwe;)

Napisałam że nie w każdym miejscu. Mógłby robić to np ze śmigłowców albo wpuścić do sieci przesylowej najłatwiej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Napisałam że nie w każdym miejscu. Mógłby robić to np ze śmigłowców albo wpuścić do sieci przesylowej najłatwiej 

Teoretycznie tak ale żeby dużo ludzi zmarło w ciągu 24h to musiałby mieć armię ludzi na całym świecie, którzy by z tych śmigłowców coś rozpylali no i ogromna ilość naprodukowanej broni biologicznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi