Skocz do zawartości
Nerwica.com

Siwe włosy

Radek0003

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba będzie udać się do trychologa albo dermatologa,bo nie wygląda to dobrze, narazie te przerzedzone włosy nie rzucają się aż tak w oczy,ale coraz większe prześwity się robią na głowie,a w połączeniu z siwymi włosami bardzo mocno postarza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Radek0003 napisał(a):

Trzeba będzie udać się do trychologa albo dermatologa,bo nie wygląda to dobrze, narazie te przerzedzone włosy nie rzucają się aż tak w oczy,ale coraz większe prześwity się robią na głowie,a w połączeniu z siwymi włosami bardzo mocno postarza

Na pewno warto działać. Przyczyn przerzedzenia może być cała masa, wiec warto sie pobadac a na różne przypadłości są leki itd.wiec trzymam kciuki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Na pewno warto działać. Przyczyn przerzedzenia może być cała masa, wiec warto sie pobadac a na różne przypadłości są leki itd.wiec trzymam kciuki 

I kolejni specjaliści zapisani do odwiedzenia :S

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

U kobiety 😛 u facetow to częstsze 😜

A co dopisywania do listy specjalistów to tez mam taka w głowie - aktualnie na 2027 cześć juz planuje 😛

Teraz, shadow_no napisał(a):

U kobiety 😛 u facetow to częstsze 😜

A co dopisywania do listy specjalistów to tez mam taka w głowie - aktualnie na 2027 cześć juz planuje 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Catriona napisał(a):

Akurat dobry trycholog prędzej pomoże niż dermatolog. Dermatolog zacznie pakować kolejne leki, które może i pomogą do czasu jak będą brane. Jak się skończy brać problem często wróci jeszcze bardziej nasilony niż był.

Jeśli wypadanie włosów to wina  hormonów (a u kobiet w pewnym wieku to częsty scenariusz) to w jaki sposób sam trycholog miałby na to pomóc? Mycie zębów też działa tylko wtedy gdy sie je myje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyn może być wiele,fakt,że w ostatnich 4 miesiącach mama próbowała kilka farb podobno dla alergików, niestety żadna się nie przyjęła,może to osłabiło włosy,do tego stres,mama była na przełomie nowego i starego roku w szpitalu,do tego może hormony,bo ma też już menopauzę. Co do lekarzy to tak oczywiście we wszystkim pomogę mamie,ale też nie można ciągnąć jak to się mówi 10 srok za ogon,też budżet jest trochę ograniczony,a wizyta prywatna kosztuje,ale na pewno w miarę możliwości się spróbuje dla komfortu psychicznego mamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Radek0003 napisał(a):

Przyczyn może być wiele,fakt,że w ostatnich 4 miesiącach mama próbowała kilka farb podobno dla alergików, niestety żadna się nie przyjęła,może to osłabiło włosy,do tego stres,mama była na przełomie nowego i starego roku w szpitalu,do tego może hormony,bo ma też już menopauzę. Co do lekarzy to tak oczywiście we wszystkim pomogę mamie,ale też nie można ciągnąć jak to się mówi 10 srok za ogon,też budżet jest trochę ograniczony,a wizyta prywatna kosztuje,ale na pewno w miarę możliwości się spróbuje dla komfortu psychicznego mamy

To zanim pójdziesz prywatnie koniecznie zrob risercz czy dany dermatolog sie zajmuje włosami bo ci dermatolodzy to faktycznie loteria 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie tu nie było.Mama była i u dermatologa,do trychologa na wizytę za jakiś czas. Generalnie farby nie zdają egzaminu,a byłem już zdecydowany kupić perukę,ale mama jednak nie chciała,ale siwe włosy też jej nie pasują.i tak źle i tak niedobrze. Dermatolog powiedział,że mama powinna zbadać krew, porobić badania,bo to pewnie i menopauza i stres plus geny i mama zupełnie osiwiała. Jest po staremu, rozmawiam często z mamą, wspieram ją i jest napewno poprawa,mama już tak nie przeżywa, chodzi też do psychiatry bo ma też inne problemy. Wiadomo czasami mamie trafi się gorszy dzień, szczególnie jeśli jestem gdzieś z mamą przy większej liczbie ludzi,bo wtedy mama jak to ona mówi czuje się staro i ma kompleksy. Mamę szczególnie łapią kompleksy,kiedy np ludzie starsi od niej wyglądają młodziej, nawet kiedyś mama oglądala program Jaworowicz i mama się rozpłakała,bo według niej wygląda starzej niż 80 letnia Jaworowicz. Kiedyś mi pisali różni ludzie,że nie powinienem się zajmować tyle mamą,ale ja mam swoje życie prywatne i mam na nie czas i obserwuję stan mamy i gdybym kompletnie się od niej odciął to mama by sobie nie poradziła i by mogła zrobić nawet coś najgorszego. Oprócz mnie nie ma nikogo kto by ja wspierał i często to mi może się wypłakać w ramię. Zbliża się dzień matki i postanowiłem zafundować mamie dzień w spa, kosmetyczkę, fryzjera,tak żeby poczuła się pięknie i odmłodniała trochę i żeby nie czuła się jak to ona mówi stara babcia.To chyba dobry pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Radek0003 napisał(a):

Dawno mnie tu nie było.Mama była i u dermatologa,do trychologa na wizytę za jakiś czas. Generalnie farby nie zdają egzaminu,a byłem już zdecydowany kupić perukę,ale mama jednak nie chciała,ale siwe włosy też jej nie pasują.i tak źle i tak niedobrze. Dermatolog powiedział,że mama powinna zbadać krew, porobić badania,bo to pewnie i menopauza i stres plus geny i mama zupełnie osiwiała. Jest po staremu, rozmawiam często z mamą, wspieram ją i jest napewno poprawa,mama już tak nie przeżywa, chodzi też do psychiatry bo ma też inne problemy. Wiadomo czasami mamie trafi się gorszy dzień, szczególnie jeśli jestem gdzieś z mamą przy większej liczbie ludzi,bo wtedy mama jak to ona mówi czuje się staro i ma kompleksy. Mamę szczególnie łapią kompleksy,kiedy np ludzie starsi od niej wyglądają młodziej, nawet kiedyś mama oglądala program Jaworowicz i mama się rozpłakała,bo według niej wygląda starzej niż 80 letnia Jaworowicz. Kiedyś mi pisali różni ludzie,że nie powinienem się zajmować tyle mamą,ale ja mam swoje życie prywatne i mam na nie czas i obserwuję stan mamy i gdybym kompletnie się od niej odciął to mama by sobie nie poradziła i by mogła zrobić nawet coś najgorszego. Oprócz mnie nie ma nikogo kto by ja wspierał i często to mi może się wypłakać w ramię. Zbliża się dzień matki i postanowiłem zafundować mamie dzień w spa, kosmetyczkę, fryzjera,tak żeby poczuła się pięknie i odmłodniała trochę i żeby nie czuła się jak to ona mówi stara babcia.To chyba dobry pomysł?

Tak, dobry pomysł 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Radek0003 napisał(a):

Na dniach myślałam właśnie o tobie i twojej mamie jak tam u niej :D i proszę post od Ciebie telepatia. Dobrze że jest poprawa może bierze leki i działają, może już się przyzwyczaja, może depresja będzie lżejsza. Bo ogólnie ma depresję chyba a kompleksy to jeden z objawów. Super że ja wspierasz ale też pamiętaj żeby Cię to nie wykończyło kiedyś bo nieraz rodzice którzy są jak dzieci dla swoich dzieci, to duże obciążenie, nie tylko depresja ale nałogi, ten sam schemat. Obserwuj też swój stan psychiczny czy ci to nie siada na głowę, żebyś nie dostał od tego nerwicy. Fajnie by było jakby mama kogoś poznała... kompleksy by od razu zniknęły może. Pomóż jej zrobić profil na aplikacji moze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Radek0003 napisał(a):

Jesteś dobrym synem na pewno. Czuć to po tym co piszesz . 

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

. Pomóż jej zrobić profil na aplikacji moze:)

Mama na tinderze? : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, brum.brum napisał(a):

Mama na tinderze? : )

Jest tam dużo ludzi z którymi nie warto się widzieć. Ale normalni też są:) ostatnio jak byłam to trend się zmienił A kiedy to było z 2 lata temu już może. No to 80 proc profili to szukanie związku. Nie to co kiedyś jak było może pół na pół. Zresztą tam jest przedział wiekowy do 100 lat więc dlaczego nie można. Osób w średnim wieku też tam jest dużo. Bo gdzie się mają poznawać jak teraz cały świat w sieci? Takie czasy no przykro mi. Jest też Badoo popularny

Na pewno chciałaby żyć z kimś, inaczej nie przeszkadzałby jej tak te siwe włosy. Tak coś czuje ale nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jest tam dużo ludzi z którymi nie warto się widzieć. Ale normalni też są:) ostatnio jak byłam to trend się zmienił A kiedy to było z 2 lata temu już może. No to 80 proc profili to szukanie związku. Nie to co kiedyś jak było może pół na pół. Zresztą tam jest przedział wiekowy do 100 lat więc dlaczego nie można. Osób w średnim wieku też tam jest dużo. Bo gdzie się mają poznawać jak teraz cały świat w sieci? Takie czasy no przykro mi. Jest też Badoo popularny

Na pewno chciałaby żyć z kimś, inaczej nie przeszkadzałby jej tak te siwe włosy. Tak coś czuje ale nie wiem

Jeśli ona ma kompleksy i niskie poczucie wartości to Tinder może ją jeszcze bardziej zdołować. 

Wydaje mi się, że mama potrzebuje przede wszystkim pracy nad sobą i terapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Jeśli ona ma kompleksy i niskie poczucie wartości to Tinder może ją jeszcze bardziej zdołować. 

Wydaje mi się, że mama potrzebuje przede wszystkim pracy nad sobą i terapii.

No możliwe... Może zła rada. I w sumie jak ktoś ma zerowe poczucie wartości to i tak nie da rady sobie kogoś znaleźć bo wręcz nie będzie nawet chciał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

No możliwe... Może zła rada. I w sumie jak ktoś ma zerowe poczucie wartości to i tak nie da rady sobie kogoś znaleźć bo wręcz nie będzie nawet chciał

Albo nawet gdy kogos znajda to beda mu truc dupe, beda zazdrosni, szukajacy dziury w calym, no niestety kompleksy potrafia uprzykrzyc zycie osobie zakompleksionej i jej bliskich tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Radek0003 napisał(a):

O to fajnie, ze trochę lepiej.

A na hennę tez uczulona? Bo nie pamietam, czy o tym tez była mowa.

co do tego odcinania sie- wszystko fajnie, dorosłe życie, własne itd. Ale to jest jednak matka, wiec super ze ja wspierasz i sie nie wypiąłeś, bo jest dorosła a ty masz swoje życie. To wszystko pięknie w teorii brzmi, tylko od tego jednak chyba jest rodzina właśnie, zeby sie wspierać i pomagac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

O to fajnie, ze trochę lepiej.

A na hennę tez uczulona? Bo nie pamietam, czy o tym tez była mowa.

co do tego odcinania sie- wszystko fajnie, dorosłe życie, własne itd. Ale to jest jednak matka, wiec super ze ja wspierasz i sie nie wypiąłeś, bo jest dorosła a ty masz swoje życie. To wszystko pięknie w teorii brzmi, tylko od tego jednak chyba jest rodzina właśnie, zeby sie wspierać i pomagac.

To bardzo bardzo dobrze że się nie wypiął. Właśnie tak powinno być że o tym rodzicu się pamięta dopoki nie zejdzie z tego świata. U niego był problem z tym swoim życiem bo dziewczyna chciała żeby mieszkali razem osobno. No to może z czasem związkowi zagrozić zależy na ile dziewczyna bedzie mogła to zrozumiec... Ja bym miala pierwsza myśl ze wyprowadz się, a mamę odwiedzaj często i dzwon. Ale z drugiej strony sama nie wiem jak bym postąpiła gdybym miała rodzica w depresji więc łatwo się mówi. Chyba gdyby było zagrożenie życia że będzie próba samobójcza to pewnie jednak pistawilabym na pilnowanie i została...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za miłe słowa. Cóż mam gdzieś z tyłu głowy taki plan żeby kiedyś się wynieść i zamieszkać z dziewczyną,ale to może w przyszłości bo dziewczyna i tak studiuje i może jak skończy,a w międzyczasie może mama trochę stanie na nogi. Oczywiście dziewczyna bywa i mnie prawie codziennie albo ja u niej i ona sama też wspiera moją mamę i po prostu na ten moment lepiej żebym był przy niej. Co do aplikacji randkowych to kiedyś mama miała Badoo chyba ileś lat temu i nawet spotykała się z kimś,ale nie wyszło, musiałbym o tym z nią porozmawiać,ale faktycznie też kompleksy i niska samoocena nie pomagają. Na Facebooku od wielu lat mama nie ma żadnych zdjęć,bo mówiła kiedyś,że jeszcze ktoś znajomy zobaczy jak teraz wygląda i będzie mówil jaka to ona stara się zrobiła itd.

Ale fakt muszę mieć mamę na oku,bo od jakiegoś czasu widzę coraz częściej zaglada do kieliszka. Wódka nie,ale wino i to często na jedno posiedzenie pójdzie butelka wina. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę jakoś pomóc jej stanąć na nogi chociaż to może trochę potrwać. Tak jak od początku mówiłem głównym problemem jest wygląd i akceptacja wyglądu. Pech chciał,że mama musiała tak szybko osiwiec i to całkowicie i nie może farbować włosów,a jeszcze są one dość przerzedzone. Nie wiem czy to od stresu czy od braku snu bo mama ma też problemy ze snem,ale bardzo się też postarzała na twarzy,co jeszcze pogarsza sytuację,ale na to są kremy i inne środki. W ciągu ostatniego roku mamie zrobily się bardzo duże zmarszczki pod oczami i takie wory pod oczami, bardzo dużo zmarszczek,od czoła po całą twarz i niestety z jej białymi włosami to nie wygląda dobrze... Ale chociaż dzisiaj lepiej się poczuje po wizycie w spa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

A to dobrze, że poszło w związki. Bo chociaż nigdy nie byłem na Tinderze to ludzie bardzo źle mówili o tym portalu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znam mamę to jej po prostu jej brakuje kogoś, nie chce naciskać i dopytywać,ale to widać i słychać czasami. Teraz wszystko w sieci i napewno by się ktoś znalazł,ale też trzeba uważać,bo dużo facetów myśli tylko o jednym. Nie chcę naciskać na mamę,bo ona mówi,że pewnie by się nią zainteresowali tylko starsi faceci. Wiek to tylko liczba,ale mama by chyba nie chciała kogoś dużo starszego, choć muszę być szczery,że wygląda na dużo więcej niż ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Radek0003 napisał(a):

Muszę jakoś pomóc jej stanąć na nogi chociaż to może trochę potrwać. Tak jak od początku mówiłem głównym problemem jest wygląd i akceptacja wyglądu. Pech chciał,że mama musiała tak szybko osiwiec i to całkowicie i nie może farbować włosów,a jeszcze są one dość przerzedzone. Nie wiem czy to od stresu czy od braku snu bo mama ma też problemy ze snem,ale bardzo się też postarzała na twarzy,co jeszcze pogarsza sytuację,ale na to są kremy i inne środki. W ciągu ostatniego roku mamie zrobily się bardzo duże zmarszczki pod oczami i takie wory pod oczami, bardzo dużo zmarszczek,od czoła po całą twarz i niestety z jej białymi włosami to nie wygląda dobrze... Ale chociaż dzisiaj lepiej się poczuje po wizycie w spa 

Alkohol tez nie polepszy sytuacji jesli chodzi o stary wyglad 😕 

A ogolnie jak ona sie odżywia? Co do wlosow to z tym uczuleniem niestety nie mam zupełnie pomysłu, ale jesli chodzi o skore / wory itd.tu dużo można zrobić działaniem od wewnątrz - nawodnienie, odpowiednie odżywianie itd. Ale skoro ma depresje to pewnie to zaniedbuje tez (jedzenie)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi