Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak bardzo przejmujesz się opinią innych ludzi?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Też chciałbym znać odpowiedź na to pytanie. Najprawdopodobniej przez mój podły charakter i styl bycia. 

Też czasem sobie myślę, że mnie mnóstwo osób nie cierpi. Może spróbuj zrobić z tego atut, jakkolwiek to brzmi. Jedni są bardziej lubiani, inni mniej. Tak, to pewnie i może być wina charakteru, bądź stylu bycia.

A co? WOlałbyś być mega lubiany, otoczony milionem znajomych i być taki sam jak wszyscy? A może masz jakieś cechy którymi się wyróżniasz? Daj znać, czy coś znajdziesz. Tylko nie idź drogą na zatracenie.

Ja też cierpię... Myślę, że sporo ludzi tutaj też cierpi. A to co pokazujemy światu nie zawsze jest zgodne z prawdą jaką nosimy w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Bo tak mi wygodniej.

Ale dla czytających znacznie mniej przejrzyście i mniej wygodnie. Używanie myszki do zaznaczania i klikania ma swoje zalety.

14 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

charakter idzie w parze ze stylem z modą. To od razu raczej widać po kimś

Mnie czasem zdarza się zakładać czarną koszulkę do ciemnych spodni, czasem czerwoną koszulkę do żółtych szortów, koszulki i bluzy różnych kolorów i stylów do szarawarów itd. I co takie zróżnicowanie stylów mówi o czyimś stylu i modzie?

Ja tam kieruję się przede wszystkim swoją wygodą i tym, na co w danej chwili mam ochotę, by założyć.

Kiedyś nosiłem czarną skórzaną kurtkę, ale zaczęła mi się prószyć, więc musiałem ją wyrzucić, i teraz noszę już tylko "zwykłe" kurtki.

12 godzin temu, mała_mi123 napisał(a):

Idzie się chyba na modlitwę

"Chyba" jest tu słowem-kluczem. ;) Na pewno nie wszyscy odwiedzający cmentarze się tam modlą - niektórzy tylko zapalają znicze i sprzątają groby. Bardziej bym zrozumiał stwierdzenie, że dnem jest pójście do kościoła w krótkiej nimi spódniczce. Choć wiem, że w Polsce większość cmentarzy to cmentarze katolickie, czyli wyznaniowe. Zostali tam pochowani nie tylko ludzie naprawdę wierzący i praktykujący, ale też ludzie, których krewni chcieli mieć łatwiejszą logistykę w postaci mniejszej liczby cmentarzy do odwiedzania i łatwiejszego dostępu do nagrobków swoich zmarłych. Gdy większość rodziny leży na katolickim cmentarzu, to potem z czysto pragmatycznych względów nawet niereligijni zmarli są chowani na tym samym cmentarzu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi