Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wierzysz w kosmitów?

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

W kosmitów jako pozaziemską inteligencję, jak najbardziej. Kosmos jest tak duży, że istnieje duże prawdopodobieństwo,że nie jesteśmy jedynym inteligentnym życiem, które się wykształciło. Za to nie wierzę,że do nas dotarli, bo odległości są zbyt duże na taką podróż, musieliby się chyba teleportować, a nie ma żadnych oznak żeby tak zaawansowana cywilizacja tu dotarła. Nie wierzę też, że wyglądają jak ludzie, bo jest raczej mało prawdopodobne by przeszli podobny proces ewolucji w takich samych warunkach klimatycznych i grawitacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Szemihaza napisał(a):

3I/ATLAS miał być statkiem obcych 👽 Ale lipa z tego będzie, nietypowa kometa z wieloma anomaliami (jak na kometę), poleci sobie dalej i nici ze spotkania z obcymi :smile:

Nietypowa. Właśnie. Słowo klucz.

Kosmici się z nami nie skontaktują.

Nie tak prędko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.09.2025 o 11:20, Verinia napisał(a):

Czy interesujesz się takimi tematami? Sądzisz, że istnieje inna cywilizacja, która może być na wyższym poziomie niż my i nas odwiedzać?  Czy miałeś styczność z zjawiskami niewyjaśnionymi?

Zapraszam do dyskusji 🫖☕

Ogólnie to tak - wierzę, że nie jesteśmy sami. Natomiast nie spotkałem się z żadnym "dowodem" który by mnie do tego przekonał. Wierzę w to tylko w oparciu tylko o swoje przypuszczenia. Bardziej "chcę wierzyć" i tak sobie tłumacze niektóre zjawiska. Łącze to wszystko też z reinkarnacją.

Lubię sobie czasami obejrzeć coś od Bernatowicza, polecam też serię książek "Christina". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi