Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czym jest szczęście?

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, Verinia napisał(a):

ja tak mam w hipomanii. Świat jest piękny - mówię wtedy pijąc kawę.

Coś tam piszę, idę na spacer do parku i wszystko mnie zachwyca, interesuje. Taka ciekawosc wszystkiego...

no tak szczęście jest po prostu zdrową hipomanią
odpowiadają za nie te same przecie neuroprzekaźniki endorfiny

rzecz różni się jedynie tym że zachowujemy w zdrowym szczęściu zdolność do jednak sensownej oceny sytuacji
no i poczucie szczęścia nie jest długotrwałe - a właściwie jego intensywne odczuwanie nie trwa długo bo nastrój ogólny będzie się utrzymywał znacznie dłużej

długie intensywne odczucie szczęścia może wzbudzać pewien niepokój i może być męczące
mam takie odczucia po pierwszym okresie przyjmowania pregabaliny kiedy wszystko podobało mi się zwyczajnie za bardzo - trochę utrudniało to zwyczajnie codzienne życie, wymagało brania poprawki w myśleniu na spory deficyt krytycyzmu jaki powoduje nawet niewielka euforia
kiedy organizm się przyzwyczaił było już łatwiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, katrin123 napisał(a):

Szczescie to jak nie ma problemów, lekkie życie, dostatek wszystkiego ,a rodzice cię kochają rozpieszczają.Jak się urodzisz w szczęśliwej rodzinie ,gdzie każdy jest ważny i szanowany.

Dodałbym do tego jeszcze zdrowy umysł, bo zaburzenia potrafią przekształcić nawet idealne życie w nieznośny koszmar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi