Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, libed napisał(a):

dla mnie to co napisalas tyczy sie tez katolicyzmy np. chca zakazac rozwodow czyli wrocic do sredniowiecza i stanu przed reformacja wiec pozostaje przy swoim ze to problem z religiami 

nie masz przypadkiem ? wez mi wyslij jak masz i najlepiej jakby byla cala geba bo potrzebne sa odleglosci oczu i od nosa i od innych elementów twarzy zeby go znalazlo w bazie

Co ty, tam chyba było też foto genitaliów xd słaby ze mnie stalker. mam link do usuniętego tematu tylko haha... https://f.kafeteria.pl/temat-7947814-zdjecia-darka-byczego/

Będzie Gienia to można ją wołać bo ona założyła ten wątek 

Edytowane przez lamma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem niepodatny na historie o spiskach ufoludkach etc. wiec mnie nudza takie historie ktore nie zostalyw ywjasnione i szury wymyslaja niestworzone rzeczy. 

wczoraj czytalem u konkurencji ze iwona wieczorek nie zyje i jej stara doskonale wie co sie  znia stalo to pdoobna koncepcja jak te o tej przeleczy czy samolocie z malezji juz o smolensku nie wspomne. wyborcy ludzi w stylu trump maja mozgi ktore im dzialaja tak ze wszedzie widza spiski wszystkiego sie boja dlatego potrzebuja wariata ktory ich ochroni albo religii ktora im wytlumaczy to czego nie rozumieja i w ktorej maja oparcie. 

ciekawe jak sie ma zapadalnosc na schizofrenie wlasnie z takim tokiem myslenie ze sie widzi wszedzie spisek, zamach etc. obstawialbym ze wsrod takich ludzi zapadalnosc jest wieksza ale to moje domysly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przełęcz diatlowa to tam nie ma nic niestworzonego właśnie. Właśnie to że to jest na faktach i to ze teoretycznie każda z hipotez mogłaby się zdarzyć powoduje że to jest ciekawe. Nie chodzi o ufoludki.

Tam jest o nowiczokach itd

Teorie spiskowe są ok ale tylko te realistyczne xd Fantasy to mnie też nie kręci 

Edytowane przez Dalila_
Bo tak~ DEPERS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale przełęcz diatlowa to tam nie ma nic niestworzonego właśnie. Właśnie to że to jest na faktach i to ze teoretycznie każda z hipotez mogłaby się zdarzyć powoduje że to jest ciekawe. Nie chodzi o ufoludki.

Teorie spiskowe są ok ale tylko te realistyczne xd Fantasy to mnie też nie kręci 

te historie sa niestworzone tam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Przeczytałam i tym na wikipedii, rzeczywiście ciekawa historia, nie słyszałam o niej wcześniej. Po tylu latach to już raczej nie ustalą prawdziwej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie zycia w zdrowiu na starośc pare danych

Cytat

W porównaniu z innymi nacjami palimy mniej, pijemy więcej, żyjemy krócej: średnio o 3-4 lata. Aż 47 proc. mężczyzn w Polsce, którzy skończyli 65 lat, ma jakieś choroby przewlekłe, typu nadciśnienie, choroba wieńcowa, cukrzyca, czyli takie, które upośledzają jakość życia, przy średniej unijnej – 40 proc. U kobiet to aż 56 proc. (46 proc. w Unii). A to oznacza, że aż połowa Polaków w wieku 65 lat jest dotknięta chorobami przewlekłymi.

W swojej praktyce często się spotykam z pacjentem, który mówi: "skończyłem 65. rok życia, przeszedłem na emeryturę, no i zaczęło się – same problemy". Co ciekawe, mężczyźni wiążą te choroby z samym faktem przejścia na emeryturę, choć najprawdopodobniej dopiero teraz zaczęli uważniej się swojemu zdrowiu przyglądać.

tak to wyglada w praktyce i to zdrowie to oznacza że ktoś może po schodach wejśc bez zadyszki a nie nie wiadomo co. 

i cos o zelazie dla zwolennikow miesa jak ja :D 

Cytat

Alkohol i papierosy, wiadomo. Ale dlaczego nadmiar mięsa nam szkodzi?

Ponieważ związki żelaza, których jest w mięsie bardzo dużo, pod wpływem obróbki termicznej stają się dla nas toksyczne.

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, libed napisał(a):

Co ciekawe, mężczyźni wiążą te choroby z samym faktem przejścia na emeryturę, choć najprawdopodobniej dopiero teraz zaczęli uważniej się swojemu zdrowiu przyglądać.

☝️

No i co w związku z tym trzeba dbać o siebie a nie doprowadzać do nadciśnienia i cukrzycy, na to sie pracuje wcześniej a nie po 60 r z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

☝️

No i co w związku z tym trzeba dbać o siebie a nie doprowadzać do nadciśnienia i cukrzycy, na to sie pracuje wcześniej a nie po 60 r z

Szczególnie faceci myślą że dieta to temat dla bab,a później te lata zaniedbań wychodzą. I jeszcze to przekonanie, że prawdziwy facet musi jeść kilogramy mięsa i poprawiać byle czym bo inaczej umrze z niedożywienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

☝️

to ze zwykle ta starosc nie jest w zdrowiu a z jakich przyczyn to drugorzędne

1 minutę temu, ironella napisał(a):

że prawdziwy facet musi jeść kilogramy mięsa i poprawiać byle czym bo inaczej umrze z niedożywienia.

bo musi inaczej jest glodny i nie ma sily na nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, libed napisał(a):

to ze zwykle ta starosc nie jest w zdrowiu a z jakich przyczyn to drugorzędne

bo musi inaczej jest glodny i nie ma sily na nic :D

Nikt przecież nie twierdzi, że starzy ludzie są zdrowsi i sprawniejsi niż wtedy, gdy byli młodzi. Straciłam wątek, nie bardzo rozumiem z czym dyskutujesz i co się starasz udowodnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi