Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Nie wiem, ale jeśli utrudnia wchłanianie, jak ktoś napisał, to suplementy raczej też nie pomogą.

Ostatnio widziałam jakiś feel na YT w jakich produktach jest dużo żelaza, oprócz podrobów i buraków. Nawet pomyślałam o Tobie 😂 jeśli znajdę to Co podeślę. 

O dzieki.

a Burger z fasoli jak niezrobiony, tak dalej niezrobiony 😛 chyba nawet wywalilam tego skrina nie wierząc w siebie.

mnie pomógł, podskoczyło mi znacznie, z tym ze ja biorę lek, a nie suplement.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Czy wchodzi tu jeszcze catriona? Nie mogę otagować.

O dzieki! Polowe jem b.czesto, połowy nie lubie(tymianek,tofu), ale może sie przeproszę 😉

Ja nie lubię orzechów nerkowca, ale na przykład zblendowane w curry są dobre, to znaczy nie czuć ich 🤣

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Mówię poważnie kto nie widział na żywo prosiaczkow nie wie o czym mowie

Widziałem, ale nadal nie rozumiem co miałaś na myśli pisząc że małe są najmłodsze xd chyba, że to jakaś literówka albo słownik

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, shadow_no napisał(a):

@Krejzi1 @ironella W sumie to by pasowało xd Ale z naszą gwiazdą nigdy nic nie wiadomo

Ale jeśli najsłodsze no to gdzie w porównaniu z kotkami małymi. One są bardziej słodkie

Ja już nie daje sie zwieść urokowi świń, odkad (dosyć pozno) dowiedziałam sie, ze te inteligentne zwierzoki potrafia zeżreć człowieka 😖

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja już nie daje sie zwieść urokowi świń, odkad (dosyć pozno) dowiedziałam sie, ze te inteligentne zwierzoki potrafia zeżreć człowieka 😖

A to prawda, że nigdy nie widzą nieba? Przypomniał mi się film Jasminum (polecam, polska komedia). Nie mogę znaleźć shorta z taką sceną gdzie Gajos pokazywał świniom niebo. Śmieszny film, tu urywek inny: 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

A czy to nie jest case wszystkich wszystkożernych i mięsożernych zwierząt? No wydaje mi się, że żadne by nie pogardziło ludzkim mięsem gdyby miało szansę i było głodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Czy wchodzi tu jeszcze catriona? Nie mogę otagować.

O dzieki! Polowe jem b.czesto, połowy nie lubie(tymianek,tofu), ale może sie przeproszę 😉

To w sumie czemu masz złe wyniki? A może nie przyswajasz jak powinnaś? Pytanie retoryczne, bo skąd masz wiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@shadow_nono tak słownik mi zamienia. Najslodsze. No małe kotki też są słodkie. Wszystkie mała zwierzęta są słodkie. Ale no jakbyś widział malusie prosiaczki to chyba jednak byś wybrał świnki. Ale nie wiemy dopóki nie zobaczysz

Nie pisze z tym kimś świrem ani nie wysłałam mu moich zdjec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krejzi1tez mam problem z ferrytyna ale ja mam no od leków efekt uboczny taki jest ze jakby rozrzedza krew. I mam tak że bywa że same mi wychodzą siniaki czy wyborczyny. I to od tego że za dużo krwi tracę przy okresie właśnie przez to od tych leków. I też mam żelazo w normie ale ferrytyna za niska. Może jesz jakieś leki co też mają taki efekt uboczny albo po prostu też masz duże miesiaczki, niekoniecznie od kawy czy diety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

@shadow_nono tak słownik mi zamienia. Najslodsze. No małe kotki też są słodkie. Wszystkie mała zwierzęta są słodkie. Ale no jakbyś widział malusie prosiaczki to chyba jednak byś wybrał świnki. Ale nie wiemy dopóki nie zobaczysz

Nie pisze z tym kimś świrem ani nie wysłałam mu moich zdjec

👍👍👍Madra nasza kochana @Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Krejzi1 nie wymyślaj. Precle w koszu lub gdzieś indziej 🫣 Jest dobrze jak jest. Zawsze uważałam i uważam, że na forum jest dość miejsca dla wszystkich i każdy powinien znaleźć swoje miejsce bez względu na innych. Obecnie siedzę sobie w kąciku cichaczem ☺️

Nie mój konkurs. W sumie nawet nie wiem czyj już ale się porządzę 🫣 Może zagłosujecie? 

Edytowane przez Melodiaa

Jak pokonasz sam siebie to już nic nie stanie Ci na drodze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

dzieki, to ograniczam. Zwłaszcza ze coś mi sie smaki pozmieniały ostatnio i już jej nie lubie a i tak pije trzy mając problem z żelazem 🤦‍♀️ 

Przy niskiej ferrytynie, która nie podnosi się mimo suplementacji czasem nie w samym żelazie jest problem co w ilości spożywanego białka i zwiększenie jego spożycia może pomóc obok suplementacji żelaza lub dołożyć z suplementów laktoferynę (wspomaga metabolizm żelaza).

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

@Krejzi1 nie wymyślaj. Precle w koszu lub gdzieś indziej 🫣 Jest dobrze jak jest. Zawsze uważałam i uważam, że na forum jest dość miejsca dla wszystkich i każdy powinien znaleźć swoje miejsce bez względu na innych. Obecnie siedzę sobie w kąciku cichaczem ☺️

Uważam tak samo, czasem tylko dodałbym na chwilę jakiś temat do ignorowanych i tyle, ale to nie znaczy, że bym do niego nie wrócił za niedługo. Czasem coś bardziej przeszkadza, czasem mniej... Czasem chciałoby się choć na chwilę dostosować cały świat pod siebie, a czasem wszystko jest dobrze, takie jakie powinno być.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Przy niskiej ferrytynie, która nie podnosi się mimo suplementacji czasem nie w samym żelazie jest problem co w ilości spożywanego białka i zwiększenie jego spożycia może pomóc obok suplementacji żelaza lub dołożyć z suplementów laktoferynę (wspomaga metabolizm żelaza).

Dodałbym jeszcze witaminę C, bardzo pomaga przy wchłanianiu żelaza. Jeszcze jak ktoś suplementuje żelazo, niekoniecznie w tabletkach, może być w wątróbce czy strączkach, to odradzam picie herbaty czy kawy godzinę, a nawet dwie godziny, przed i po posiłku/tabletkach.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Nie mój konkurs. W sumie nawet nie wiem czyj już ale się porządzę 🫣 Może zagłosujecie? 

Gdzie bylas @Melodiaa,dlugo cie nie bylo❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi