Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Jedno z najdziwniejszych zdań jakie kiedykolwiek napisałaś

Możliwe ze zaden Polak nie wypowiedział nigdy 😀 Nadałoby sie do duo lingo.

13 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Aż chciałoby się zapytać czym się podlewasz...

No wiesz co. Tym co bazylia 😛 czyli deszczem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Jest Super.Te pierwsze zdjęcie salonu mi się podoba. Lubię połączenia drewna z kamieniem ,kominki i okna drzwiowe aż do podlogi.I najlepiej las za nimi,z pieknym widokiem, zielenią 🤩😌

No dokładnie. To ciepło bijące z pomieszczenia, a jednocześnie bez rezygnowania z pewnej formy minimalizmu przestrzennego. Wychodząc z takiego pomieszczenia na ogródek pełen zieleni, to IMO bardzo pasujące zestawienie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, eRCe napisał(a):

A wy co myślicie o tym stylu - jestem bardzo ciekaw waszych opinii, na dole zdjęcia przykładowe... Przypada wam do gustu, czy może zbyt odbiega w jedną lub drugą stronę (modern vs retro) 😉

Bardzo popularny teraz przecież. Dla mnie Ok.

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

z kamieniem

Kamień jest świetny. Na blacie w kuchni sprawdza sie zajebiscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Bardzo popularny teraz przecież. Dla mnie Ok.

Kamień jest świetny. Na blacie w kuchni sprawdza sie zajebiscie.

No, obok Scandi jeden z hitów. Scandi jest nieco surowszy, ale też ciekawy.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, eRCe napisał(a):

No, obok Skandi jeden z hitów. Skandi jest nieco surowszy, ale też ciekawy.

Skandi (o ile dobrze go rozumiem) tez mi sie podoba, ale chyba w czyms takim bym nie chciała mieszkać, jednak poczeba tej przytulności ;) skandi to mi sie kojarzy jak dom Autora Widmo z filmu, czyli drewno, kamien i szkło 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Skandi (o ile dobrze go rozumiem) tez mi sie podoba, ale chyba w czyms takim bym nie chciała mieszkać, jednak poczeba tej przytulności ;) skandi to mi sie kojarzy jak dom Autora Widmo z filmu, czyli drewno, kamien i szkło 😀

Ja to widzę w ten sposób, że modern design to taka użytkowa, chłodna poczekalnia, sterylna i minimalistyczna, scandi to dodanie do niej drewna, odcieni natury i kolorów, a mid-century, to już próba faktycznego zrobienia z tego w miarę przytulnego miejsca do życia, zainspirowane americaną z lat 60 i 70 z zachowaniem pewnych podstawowych pryncypiów modernizmu.  Taka podróż wstecz, ale z zachowaniem pewnych ram. 

Teraz, Lucy32 napisał(a):

Oglądałam kiedyś takie filmy na yt bodajze w Kanadzie faceci rzezbili w drewnie piekne motywy i pozniej caly dom z drewna i kamienia.Wiadomo dla bardzo bogatych ludzi.Ale to byli wirtuozi z drewnem takie cuda robili.

Chyba widzieliśmy to samo... Kuchnia wyglądała jak z baśni. 😆 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, eRCe napisał(a):

Ja to widzę w ten sposób, że modern design to taka użytkowa, chłodna poczekalnia, sterylna i minimalistyczna, scandi to dodanie do niej drewna, odcieni natury i kolorów, a mid-century, to już próba faktycznego zrobienia z tego w miarę przytulnego miejsca do życia, zainspirowane americaną z lat 60 i 70 z zachowaniem pewnych podstawowych pryncypiów modernizmu.  Taka podróż wstecz, ale z zachowaniem pewnych ram. 

Chyba widzieliśmy to samo... Kuchnia wyglądała jak z baśni. 😆 

No ,zajebista,wogole caly dom byl tak ''porobiony "aż nie sposób się nie zachwycać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Za duzo szkła tez nie dobrze.Ale te oszklone drzwi na las ,albo ogródek są Mega co nie?

Dlatego mi sie podobaja domy w górach.Tam sa fajne polaczenia drzewa z kamieniem.

Piękne co niektóre.

Mnie sie wielkie okna aż do podłogi b. podobają ale minusy są takie, ze zabierasz sobie ścianę na postawienie czegokolwiek, nagrzewa sie (zima moze

plus), jesli ekspozycja jest bardziej na słońce no i mycie.

9 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Oglądałam kiedyś takie filmy na yt bodajze w Kanadzie faceci rzezbili w drewnie piekne motywy i pozniej caly dom z drewna i kamienia.Wiadomo dla bardzo bogatych ludzi.Ale to byli wirtuozi z drewnem takie cuda robili.

Tutaj na forum jest gościu, który ładne rzeczy robi z drewna, nazywa sie chyba strugam patyk 😀 może da zniżkę forumowiczom 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój algorytm wie co tygryski lubia najbardzej 😂

Filip Chajzer coraz częściej mówi o wierze i swoim powrocie do Boga. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że zaczął spotykać się z 20-latką, jeśli nie tym, że po prostu Bóg mu ją zesłał i tak miało być?

Na spotkaniu autorskim promującym nową książkę Chajzera publiczność dostała możliwość zadawania pytań. Mikrofon przejęła matka jego nowej partnerki. Kobieta zapytała, dlaczego para zamieszkała razem bez wiedzy rodziców dziewczyny i dlaczego utrudniany jest jej kontakt z córką.

Prowadząca wydarzenie zaproponowała matce spotkanie po części oficjalnej. 

otwieram dyskusje hahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Mój algorytm wie co tygryski lubia najbardzej 😂

Filip Chajzer coraz częściej mówi o wierze i swoim powrocie do Boga. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że zaczął spotykać się z 20-latką, jeśli nie tym, że po prostu Bóg mu ją zesłał i tak miało być?

Na spotkaniu autorskim promującym nową książkę Chajzera publiczność dostała możliwość zadawania pytań. Mikrofon przejęła matka jego nowej partnerki. Kobieta zapytała, dlaczego para zamieszkała razem bez wiedzy rodziców dziewczyny i dlaczego utrudniany jest jej kontakt z córką.

Prowadząca wydarzenie zaproponowała matce spotkanie po części oficjalnej. 

otwieram dyskusje hahaha

Dyskusję o czym? To nie forum Wanda.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos nie lubi pudelka, to takie coś fajne jeszcze ;)

Sierpień 1984, Warszawa, garderoba na Torwarze, pierwszy historyczny występ Iron Maiden za żelazną kurtyną i Bruce Dickinson w starciu z PRL-owskimi absurdami. Ponieważ w sprzedaży w Polsce brakuje soków cytrusowych, zespół przywiózł własne zapasy. Polscy organizatorzy koncertu dostarczają za to soki wyciskane, ale wyłącznie z owoców krajowych. Zorganizowanie lodu do napojów to zadanie Krzysztofa Marca („Pana Tik-Taka”), który korzystając z telewizyjnej popularności, wyprasza mrożone kostki w stołecznych hotelach. Płyty zespołu nie są w Polsce oficjalnie dostępne, ale na hali Żelazną Dziewicę wita nadkomplet publiczności.  W obawie przed zamieszkami, organizatorzy wpuścili po prostu wszystkich oczekujących, nawet tych z ewidentnie sfałszowanymi biletami. Na szczęście bezpieczeństwa zespołu na scenie strzegą wypożyczone z milicyjnych magazynów „barierki papieskie”, zakupione rok wcześniej  na pielgrzymkę Jana Pawła II do ojczyzny. Muzycy adaptują się jednak w komunistycznej rzeczywistości zaskakująco szybko – po awanturze o wpuszczenie poznanych na mieście dziewczyn do hotelu Victoria ochroniarz grupy trafi do aresztu, a dwa dni później, w Poznaniu, brytyjscy heavy metalowcy wbiją się na zamkniętą rodzinną imprezę w restauracji Adria i zagrają tam dla weselnych gości.

IMG_3431.jpeg

Teraz, selenaciowy napisał(a):

Dyskusję o czym? To nie forum Wanda.

O groomingu.

nie forum Wanda, ale off top;) jakie są krytyczne kryteria off topu?;)

A konkretniej tematu off top na dziale off top?😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Moze Bog mu ja zesłał, żeby sie ustatkowal wkoncu🤣Bo on taki struś Pędziwiatr trochę nie staly

Możliwe, że się na prawde zakochał 🤔

Może i sie zakochał, ale tez bym dostała piany jakby moja 20letnia córka sie prowadzała z ponad dwukrotnie starszym podstarzałym celebryta o dziwnej reputacji 😕 

No i standardowe w tym przypadku pytanie ode mnie - czy tej 20stce naprawdę taki dziad sie podoba? Dla mnie to jest niebywałe 😛 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

O groomingu.

nie forum Wanda, ale off top;) jakie są krytyczne kryteria off topu?;)

A konkretniej tematu off top na dziale off top?😀

Jakim groomingu? Dziewczyna jest dorosła, ma mózg, albo móżdżek, leci na kasę, Filip na młode ciało. Tyle w temacie.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, selenaciowy napisał(a):

Jakim groomingu? Dziewczyna jest dorosła, ma mózg, albo móżdżek, leci na kasę, Filip na młode ciało. Tyle w temacie.

No ok. Nie wiedziałam, ze w definicji groomingu musi zawierać sie dziecko. Sadzilam, ze wystarczy niesmaczna różnica wieku, ale niech ci będzie 😀

filip ma młode ciało brzmi jak: tak Filip to stary dziad ale szukając plusow możemy dopatrzeć sie młodego ciała (nie sprawdzałam, wiec nie wiem lol).

Moze jest dorosła i ją ‚tylko’ zmanipulował i wszystko jest cacy, ale mysle, ze matce to ze ma już 2 lata pełnoletności na liczniku wielkiej różnicy nie robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi