Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Chongyun napisał(a):

No nie dogadamy się. W każdym razie dziś 15 latek w Polsce może odpowiadać za gwałt jak dorosły,

jak nie mial wczesniej przestepstw nie byl zdegenerowany to raczej nie bedzie odpowiadal jak dorosly chyba ze psycholog uzna ze byl rozwiniety psychicznie ponad swoj wiek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, libed napisał(a):

jak nie mial wczesniej przestepstw nie byl zdegenerowany to raczej nie bedzie odpowiadal jak dorosly chyba ze psycholog uzna ze byl rozwiniety psychicznie ponad swoj wiek. 

No ale może, prawo dopuszcza taką możliwość, tak samo jak za zabójstwo a skoro tak, nie widzę powodu dlaczego 15-latki miałyby nie móc świadomie zgodzić się na xxx. 

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Pokraka napisał(a):

Ty twierdzisz, że jeśli ktoś jest niedojrzał to nie może ponosić odpowiedzialności, co jest nieprawda.

dobrze ci pisze taki ktos nie ponosi odpowiedzialnosci zwykle. 

mawet jak ma 18 lat a jest niedojrzały czy jakis opozniony to nie ponosi odpowiedzialnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Wydaje mi sie, ze w prawie nie kara sie tylko ze wzgledu na krzywde, ale bierze sie takze inne czynniki pod uwage, np. umyslnosc uczynku, samoswiadomosc sprawcy, kondycje psychiczna itp. Na przyklad inaczej sa karane zbrodnie w afekcie a inaczej te zaplanowane, choc rezultat jest ten sam.

wiekszosc ludzi wlasnie nie rozumie tego ze karze podlega swiadome dzialnie albo liczenie sie ze konsekwencjami a nie skutek. dlatego nie rozumieja dlaczego ktos kto jedzie samochodem i kogos zabije ma inna kare niz ten kto uderzy go mlotkiem w glowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

wiekszosc ludzi wlasnie nie rozumie tego ze karze podlega swiadome dzialnie albo liczenie sie ze konsekwencjami a nie skutek. dlatego nie rozumieja dlaczego ktos kto jedzie samochodem i kogos zabije ma inna kare niz ten kto uderzy go mlotkiem w glowe. 

Chyba kazdy to rozumie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, ironella napisał(a):

Czasami najciemniej pod latarnia, co nie zmienia faktu ze według statystyk zdecydowana większość osób wykazujących zainteresowanie i popełniających przestępstwa seksualne wobec nieletnich to mężczyźni.

wg statyk to czarni tez czesciej polelniaja przestepostwa i co w zwiazku z tym ?

40 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mam szukać promieniowania blokując promieniowanie. Logiczne 😊

tak to logiczne masz blokowac zeby sie nie poparzyc i nie miec raka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy 15 min na słońcu żeby nałapać wit D ze słońca. Cała resztę czasu można sie smarowac. Poza tym spf nawet 50 nie blokuje na 100proc tez sie opalasz tylko wolniej. Nie wiem czy to sie bierze z tego, ze ten spf nie blokuje czy ściera sie i stad opalenizna. Ja sie smaruje 50 i 30 i zawsze wracam opalona z wakacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, libed napisał(a):

a co jak wtedy sie okazuje ze jest du.pa ? w sensie nie wychodzi im nie pasuja do siebie  jednej stronie sprawia przyjemnnosc a drugiej nie, jedna chce 3x na dobe a druga 3x na miesiac ? jak to ksiadz rozwiaze :D ?

Myślę, że gorzej jest gdy się dobrali wg upodobań łóżkowych a potem się okazuje, że on głosuje na Korwina a ona na Trzaskowskiego 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mam szukać promieniowania blokując promieniowanie. Logiczne 😊

tak bo zeby przebiegala synteza witaminy d to wystarczy chyba tylko 15 minut a te spf blokuje wydluzajac pobyt na sloncu przeciez to nie dziala jak kombinezon o ile to blokuje o 90% ?

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Możliwe że tak, jestem mało bystrym mgr ekonomii ale zawsze XD

Haha

nie przywiazuje wagi do dyplomow :D akurat z "ekonomii" jestem tylko licencjatem :D na studiach i tak tego nie ucza,

tam nadal gnija ludzie ktorzy specjalizuja sie w gospodarce centralnie planowanej wiec chin nie beda krytykowali i pewnie nigdy tam nie byli.

Też możliwe, mówilam o tym że 17 latek podlega karze jak pełnoletni xdd

moze w pewnych warunkach i wybranych rodzajach najciezszych przestepstw, ale wcale to nie jest obligatoryjne. regula jest taka ze raczej nie podlega karze jak dorosly.

Weźmie w łapę i postara się o rozwód. Albo wcale nie rozwiąże 

wypluj to :D pieprz ci napisze ze nie ma czegos takiego jak rozwod w kosciele

1 godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nigdy nie zmieniam na komunizm, bo to beznadziejny ustroj lol rozwijam sie na demokracji, a atakuje na monarchii, zeby mi sie kultura nadal rozwijala XD

ja jak gralem to bylo dawno temu jeszcze na amidze to ja zawsze wybieralem komunizm to najwygodniejszy system nikt sie nie wpier.dala w rzadzenie i mozna sasiadow napadac :D mialem demokracje a jak wynalazlem jakies tam wynalazki i bronie to komunizm pozniej do konca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Chongyun napisał(a):

No ale może, prawo dopuszcza taką możliwość, tak samo jak za zabójstwo a skoro tak, nie widzę powodu dlaczego 15-latki miałyby nie móc świadomie zgodzić się na xxx. 

dlatego by nie mogl ze 15 latka i 15 latke latwo ZMANIPULOWAC przez doroslego tak samo 15 latek nie moze sprzedac nieruchomosci nawet za zgoda rodzicow bo np. powiesz mu ze dasz mu pokemona do kolekcji rzadkiego ktorego mu brakuje w zamian za to mieszkanie i on by mogl sie zgodzic :D z sexem podobnie obiecasz pustakowi nowe jeansy za loda i byc moze sie zgodzi. no przesadzilem ale np. 8 latek by mogl sprzedac za pokemona  :D dlatego wlasnie nie moze sie zgodzic na sex, na sprzedaz roweru, czy na cokolwiek innego poza drobnymi umowami dnia codziennego bo latwo nim manipulowac. 

jak sie uzna ze np. 17 latka byla swiadoma jak 18 latka to nie ma zadnego przestepstwa i wydaje mi sie ze czesto tak sie dzieje w przypadku jakichs nastoletnich prostytutek ze skoro uczynily z tego zrodlo dochodu umialy sie wystawic gdzies same to sa na tyle rozwiniete

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Myślę, że gorzej jest gdy się dobrali wg upodobań łóżkowych a potem się okazuje, że on głosuje na Korwina a ona na Trzaskowskiego 😱

to sie w lozku pogodza jak przed telewizorem pokloca :D twoj system z kotem w worku jest znacznie gorszy i rokuje niepowodzenia juz na starcie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, libed napisał(a):

to sie w lozku pogodza jak przed telewizorem pokloca :D twoj system z kotem w worku jest znacznie gorszy i rokuje niepowodzenia juz na starcie 

Hah, to poczytaj jak juleczki są zapiekłe na punkcie iberalnych wartości 😜 Nie wiem dlaczego wszyscy zakładają, że start po ślubie to murowane niepowodzenie, to jest choćby statystycznie niemożliwe 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Hah, to poczytaj jak juleczki są zapiekłe na punkcie iberalnych wartości 😜 Nie wiem dlaczego wszyscy zakładają, że start po ślubie to murowane niepowodzenie, to jest choćby statystycznie niemożliwe 😉

no ale co z tego ze sa zapiekle ? przeciez zaden liberal z jakas konserwa sie nie zwiaaze to oczywiste ze nikt kto ma jaja nie pozwoli zeby o jego zyciu decydowal jakis chlop w sukience wiec to sztuczny problem i tak klotnia o polityke moze sie szybko w lozku rozwiazac a jak ludzie sa niedopasowani to beda sfrustrowani i bedzie sie to odbijalo na innych aspektach zycia. 

ale ja nie mowie ze start po slubie to niepowodzenie tylko pytam co w sytuacji jak sie okaze ze to niepowodzenie ? ludzie nie beda do siebie pasowali z przyczyn niezaleznych od siebei czy to temperamentem czy anatomią czy ktores bedzie mialo jakies zaburzenia albo fetysze niepodzialane przez druga osobe ? a tak zapomnialem ze w tym zwiazku chlop jest krolem i baba nie ma nic do gadania wiec nawet jak nie ma ochoty na sex albo fetysze to musi robic co chlop kaze :D

no ok ale co jak sie chlopu nie podoba albo nie moze a baba chce :D ?

co zrobic jesli obiektywnie po slubie okaze sie ze sie nie da, nie pasuja do siebie etc. ? co wtedy ? i co pozniej ma zrobic taka wybrakowana baba juz nie dziewica jak jest wierzaca :D ? nastepnego meza juz miec nie bedzie bo grzeszyla :D 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, libed napisał(a):

Przeciez tak zupełnie kota w worku się nie bierze. Myslisz że ludzie przed ślubem to trzymają się na odległość minimum 2 metrow od siebie?😄 Takie wstępne sygnały dają już spora orientację nawet bez seksu przed ślubem.

Edytowane przez ironella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi