Skocz do zawartości
Nerwica.com

Brak ubezpieczenia zdrowotnego

WDZ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.04.2025 o 19:27, acherontia styx napisał(a):

@mio85  Jakbyś był w sytuacji, że wylądujesz na ulicy nie mając co jeść to pomimo złego samopoczucia ruszył byś się do tej roboty, chociaż miałaby to być zwykła robota przy taśmie, nie wymagająca myślenia.

Ja sobie w pracy "przy taśmie" nie radziłem :P Nic nie poradzę, mam tempo artysty :D

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Ja sobie w pracy "przy taśmie" nie radziłem :P Nic nie poradzę, mam tempo artysty :D

Ale to nie chodzi o radzenie, tylko o podejmowanie pracy i próbowanie, a nie zakładanie, że sobie nie poradzę/nie nadaję się  z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Ale to nie chodzi o radzenie, tylko o podejmowanie pracy i próbowanie, a nie zakładanie, że sobie nie poradzę/nie nadaję się  z góry.

A ja mówię, żeby nie podawać przykładu pracy "na taśmie" jako czegoś niewymagającego, z czym niby każdy sobie poradzi, bo tak nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę nie rozumiem problemu... Pierwsze zdanie Ustawy Zasadniczej (zwanej prześmiewczo Konstytucją)   z art 68 gwarantuje Wam w Bantustanie opiekę równą dla wszystkich finansowaną z budżetu. Owszem jest w drugim zdaniu powiedziane o doprecyzowaniu w Ustawie (nie napisali jakiej i pisze Ustawie , a ni wielu aktach), ale jeśli Ustawa to warunkuje i jakoś usuwa (ubezpieczenie? - drwina), to wracamy do 68.1 Konstytucji i macie jak byk, że każdy ma równy dostęp - a prawo rozumie się literalnie . rada - prawnik i jechać z nimi o dyskryminację socjalną. To jest nie do pomyślenia do czego dopuszczacie w tym padole.

Raz jeszcze powtarzam - w PL gwarancja równych dla wszystkich świadczeń zapisana jest pierwszym zdaniem art 68.1 i nie ważne kto co Wam mówi. Literalnie tak czyta się prawo.

Edytowane przez pozytywny15
musiałem sprecyzować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.04.2025 o 19:27, WDZ napisał(a):

Witam jestem osobą uzależniona i jakiś czas temu straciłem ubezpieczenia dla bezrobotnych bo niewychodze z domu już długi czas  i mam też dużo objawów depresyjnych  to mogę umówić się do psychiatry bezpłatnie ?

Możesz. 

Od lat jestem nieubezpieczony i korzystam z wizyt u psychiatry, szpitali psychiatrycznych czy detoksu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi