Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wieloletnia samotność oraz brak sensu życia

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, un_lucky luke napisał(a):

Ja w ogóle nienawidzę oceniania kogoś, kogo się w ogóle nie zna i wysnuwania pseudopsychologicznych pseudoanaliz tylko po to, aby jeszcze bardziej upokorzyć i zniszczyć człowieka. Nie dziwię się, że szczególnie mężczyźni rzadko chodzą na terapię.

To bardzo dobra cecha u Ciebie: nie ocenianie i nie „terapeutyzowanie” innych. Również tego nie lubię 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, un_lucky luke napisał(a):

ie dziwię się, że szczególnie mężczyźni rzadko chodzą na terapię. Nie dziwię się, że mężczyźni nie rozmawiają o uczuciach. Nie dziwię się, że to mężczyźni częściej "wylogowują się" z życia. Bo nie mają, z kim rozmawiać. Bo nie znajdują zrozumienia i akceptacji. 

Kobiecie zawsze ktoś pomoże. Czy inną osoba, czy jakakolwiek instytucja. A Nam facetom kto pomoże? Nawet powiem, że nie istnieje coś takiego jak "męska solidarność". 

Dokładnie tak jest. Wszędzie się gada, jak to kobiety mają źle. Ruchy femienistyczne mają się dobrze, ale zapomina się przy tym, że najbardziej przejabane mają mężczyźni, którzy nie do końca wpisują się w stereotyp silnego macho, który zajmuję się udowadnianiem innym swojej przewagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mic43,a kto wam każe wpisywać się w stereotypy???

Granie i udawanie kogoś,kim się nie jest,to naprawdę słabizna.

Ja mężowi już dawno powiedziałam "jesteś fircyk i utracjusz",na co on do mnie "a ty jędza".

Nienawidzę stereotypów.

Jakichkolwiek.

Pewnie przez to nie mam już praktycznie znajomych.

Ale grzeje mnie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obecnych czasach 90% ludzi poznaje się online przez serwisy randkowe. Jest to metoda posiadająca takie zalety jak mozliwosc poznania sporej ilosci osób. Trzeba jednak dość szybko sie umówic na kawe, lub videochat, poniewaz pisanienie nie pokazuje wielu cech i naprawde mozna sie zdziwic i uciec drugimi drzwiami (lepiej wczesniej niz pozniej). Ludzie są bardzo rózni i mają różne oczekiwania, nawet jezeli bedziesz musiał zniesc 100 porażek, to może ta 101... Jezli sie czymkolwiek interesujesz tak naprawde dla siebie samego to warto poszukac ludzi, ktorzy tym sie tez interesuja np podrózami lub cosplayem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, un_lucky luke napisał(a):

Czyli uważasz mnie za psychola niczym Joker? Wow będę wysadzać Gotham City. Dlatego mam duży opór pójść na terapię, bo nie chcę słuchać kogoś, kto mi wmówi, że jestem najgorszą mendą i chorym psychicznie zj*bem. Skoro taki według ciebie jestem, to twoje zdanie. Najważniejsze, kim ja dla siebie jestem. Przez wiele lat zbyt często przejmowałem się tym, jakie usłyszałem najgorsze epitety, nawet moja rodzina była przez tych sk*rwieli obrażana. Nikomu nie życzę, żeby ktoś taki syf przeszedł. Nawet miałem (na szczęście chwilowe) myśli samobójcze. Masz pojęcie co to jest?! Przechodziłaś kiedyś bycie gnojonym?! Jeśli nie, to nie wiesz co to znaczy. I kto tu wypomina o braku empatii?! 

Jeśli chodzi o kwestia "nigdy samotnej matki": a ty jak się uczysz pływać, to zaczynasz od płytkiego dna czy już pływasz na basenie o głębokości 2-metrów?! Nigdy nie byłem w związku, chce się tego nauczyć, budować relacje na wyższym poziomie. Chcę, żeby ktoś mnie zaakceptował a ja to zrobię w stosunku do kobiety. Oczywiście pod warunkiem, że wiemy na co się piszemy i czujemy się na siłach, by być razem. A ja nie czuje się na siłach, by zajmować się samotną matką. I to nie jest brak empatii. Sam jestem ojcem chrzestnym i to 2-krotnym moich siostrzeńców, także nie jestem taki "zły", jak się próbuje mnie "malować" 😁 Lubię dzieci, ale co innego je lubić a co innego zająć się kompletnie cudzym dzieckiem jako 

Twój post jest w stosunku do mnie krzywdzący i wysuwasz bardzo daleko idące wnioski. 

To nie jest w porządku! 😡

Nie mam zamiaru się troszczyć o Twoje kruche ego. Piszę co wiem z własnego doświadczenia.

Jak mnie ktoś krytykuje to zawsze się zastanawiam ile jest w tym racji zamiast odrzucać jak leci, bo ała moje ego. 

1 godzinę temu, Mic43 napisał(a):

Dokładnie tak jest. Wszędzie się gada, jak to kobiety mają źle. Ruchy femienistyczne mają się dobrze, ale zapomina się przy tym, że najbardziej przejabane mają mężczyźni, którzy nie do końca wpisują się w stereotyp silnego macho, który zajmuję się udowadnianiem innym swojej przewagi.

Wyjdź z domu, popatrz na ludzi. Gdzie masz tych maczo? A prawie wszyscy mają żony, dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, un_lucky luke napisał(a):

Bardzo rzadko doświadczałem coś takiego jak empatia. Byłem za młodu ostro gnojony mimo, że byłem pomocny i miły. 

Bez empatii to zawsze zrobisz więcej szkody niż pożytku. Nawet nieświadomie. Empatia to podstawa.

10 godzin temu, un_lucky luke napisał(a):

Najważniejsze, kim ja dla siebie jestem. 

Z punktu widzenia kobiety, która miałaby zostać Twoją partnerką liczy się kim jesteś obiektywnie, a nie w Twojej fantazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, morskikamień napisał(a):

Nie mam zamiaru się troszczyć o Twoje kruche ego. Piszę co wiem z własnego doświadczenia.

Jak mnie ktoś krytykuje to zawsze się zastanawiam ile jest w tym racji zamiast odrzucać jak leci, bo ała moje ego. 

Nie potrzebuję twojej pseudo "troski" (bo nie chcesz mi pomóc, tylko podbijasz swoje ego!). Jeśli bym chciał radę, to bym o to poprosił. Nie podoba mnie się, że mnie z góry skreślasz, bo "wiesz z własnego doświadczenia", a mnie kompletnie nie znasz. Każdy, co innego przeżył i zrozum w końcu, że nie można mierzyć innych swoją miarą. Wystarczy wysłuchać/przeczytać uważnie, co ma do powiedzenia dana osoba i nie być uprzedzonym, bo "znało się kiedyś podobnego osobnika" i od razu się przypisuje.

Jeśli coś źle zrobiłem, to chcę wiedzieć dlaczego i jak mam to dokładnie zrobić, by tego nie powtórzyć. Jeśli ktoś nie potrafi mi pomóc, to niech chociaż nie psuje jeszcze bardziej. 

8 minut temu, morskikamień napisał(a):

Bez empatii to zawsze zrobisz więcej szkody niż pożytku. Nawet nieświadomie. Empatia to podstawa.

To co według ciebie miałbym zrobić, żeby zdobyć więcej empatii? Zamieniam się w słuch. Chętnie się dowiem, co masz do powiedzenia w tej sprawie. 

Zawsze możesz ignorować moje posty i mój wątek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, un_lucky luke napisał(a):

(bo nie chcesz mi pomóc, tylko podbijasz swoje ego!). 

Nie da się pomóc na złe cechy osobowości, choćby ktoś na rzęsach stanął. To nie kwestia chęci, tylko możliwości. Ale wiedząc, że masz osobowość nieodpowiednią do związku możesz znaleźć nowy cel w życiu.

7 minut temu, un_lucky luke napisał(a):

To co według ciebie miałbym zrobić, żeby zdobyć więcej empatii? Zamieniam się w słuch. Chętnie się dowiem, co masz do powiedzenia w tej sprawie. 

Cecha wrodzona, nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, morskikamień napisał(a):

Nie da się pomóc na złe cechy osobowości, choćby ktoś na rzęsach stanął. To nie kwestia chęci, tylko możliwości. Ale wiedząc, że masz osobowość nieodpowiednią do związku możesz znaleźć nowy cel w życiu.

Cecha wrodzona, nic nie zrobisz.

Czyli nie mam po prostu, po co żyć. "Super". 

Tego się po tobie spodziewałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, morskikamień napisał(a):

Czemu nie pójdziesz w związki krótkoterminowe, skoro Ci się udają? Może nawet zrobisz którejś dziecko?

Przesadziłaś! Najwyższy czas zgłosić ciebie do administracji i żebyś dostała dożywotniego bana. A za te wszystkie złośliwe posty pod moim adresem i to, że mi życzysz źle - to niech do ciebie karma wróci i wszystko, co mi źle życzysz! 

Jesteś wstrętną osobą bez empatii i nie interesuje mnie to, że mnie wyrzucą z forum! 

Mam nadzieję, że nigdy nasze drogi się nie skrzyżują. 

Kim ty jesteś, by mi mówić, co mam robić?! Nie jesteś moim rodzicem, ani nikim znaczącym w moim życiu. Jesteś kompletnie obcą osobą, która próbuje mnie niszczyć, ale tobie się tego nie uda! 

Ty i twoje poglądy znajdują się jak na kamyczki morskie przystało - na dnie! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, un_lucky luke napisał(a):

Przesadziłaś! Najwyższy czas zgłosić ciebie do administracji i żebyś dostała dożywotniego bana. A za te wszystkie złośliwe posty pod moim adresem i to, że mi życzysz źle - to niech do ciebie karma wróci i wszystko, co mi źle życzysz! 

Jesteś wstrętną osobą bez empatii i nie interesuje mnie to, że mnie wyrzucą z forum! 

Mam nadzieję, że nigdy nasze drogi się nie skrzyżują. 

Kim ty jesteś, by mi mówić, co mam robić?! Nie jesteś moim rodzicem, ani nikim znaczącym w moim życiu. Jesteś kompletnie obcą osobą, która próbuje mnie niszczyć, ale tobie się tego nie uda! 

Ty i twoje poglądy znajdują się jak na kamyczki morskie przystało - na dnie! 

wtf

Jest tak jak przewidywałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do samotności. Japonia, Wielka Brytania już powołały ministrów w tej kwestii. A Niemcy sie przymierzają. Skoro trzy potężne gospodarki robią coś takiego to chyba jednak problem jest  trochę głębszy. niż "jednostkowy" A duński rząd wypuścił film zachęcający do heteroseksualnych stosunków, tylko yt go zablokował. Także cytując klasyka "wiedz ,że coś sie dzieje"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, morskikamień napisał(a):

wtf

Jest tak jak przewidywałam.

Nie bój się, zgłoszenie poszło. Nie będziesz więcej nikomu tutaj szkodziła. Coś ci zrobiłem złego, że na mnie się uwzięłaś?! Po co mnie atakujesz?! Co chcesz przez to osiągnąć?! Uważasz, że to jest w porządku?! 

Jeśli ktoś ciebie skrzywdził, to ci współczuję, ale ja nie jestem nic ci winny! "Bij" do sprawcy. 

Zastanów się, po co mi to robisz. Zresztą i tak się nie zmienisz, za dużo nienawiści masz w sercu. 

Gdybyś była w porządku, to byś normalnie doradziła w pomocny sposób a jak nie potrafisz pomóc, to nie doradzaj, żebym np. Pierwszą-lepszą dziewczynę "zaliczał", byle mieć dziecko. I ty śmiesz mi wypominać brak empatii? Sama traktujesz ludzi przedmiotowo. Twoja postawa jest w moich oczach obrzydliwa! 🤢🤮

Nie bój się, nie będę się na tobie mścił, po co nienawiść miałaby generować większą nienawiść. Los ci się bardzo "pięknie" "odplaci" ☺️ Możesz być tego pewna! 

Koniec odbijania z tobą "piłeczki". Życie mam tylko jedną, by marnować czas na użeranie się z marną hejterką jak ty. 

16 minut temu, Chrom92 napisał(a):

A co do samotności. Japonia, Wielka Brytania już powołały ministrów w tej kwestii. A Niemcy sie przymierzają. Skoro trzy potężne gospodarki robią coś takiego to chyba jednak problem jest  trochę głębszy. niż "jednostkowy" A duński rząd wypuścił film zachęcający do heteroseksualnych stosunków, tylko yt go zablokował. Także cytując klasyka "wiedz ,że coś sie dzieje"

Nawet w Japonii jest płatna usługa, by się umawiać z dziewczyną. To nie jest normalne. To idzie wszystko w bardzo złym kierunku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, un_lucky luke napisał(a):

Nie bój się, zgłoszenie poszło. Nie będziesz więcej nikomu tutaj szkodziła. Coś ci zrobiłem złego, że na mnie się uwzięłaś?! Po co mnie atakujesz?! Co chcesz przez to osiągnąć?! Uważasz, że to jest w porządku?! 

Jeśli ktoś ciebie skrzywdził, to ci współczuję, ale ja nie jestem nic ci winny! "Bij" do sprawcy. 

Zastanów się, po co mi to robisz. Zresztą i tak się nie zmienisz, za dużo nienawiści masz w sercu. 

Gdybyś była w porządku, to byś normalnie doradziła w pomocny sposób a jak nie potrafisz pomóc, to nie doradzaj, żebym np. Pierwszą-lepszą dziewczynę "zaliczał", byle mieć dziecko. I ty śmiesz mi wypominać brak empatii? Sama traktujesz ludzi przedmiotowo. Twoja postawa jest w moich oczach obrzydliwa! 🤢🤮

Doradziłam Ci, znajdź inny cel w życiu, to była tylko propozycja.

Nie atakuję, tylko przekazuję Ci to co wiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość, bym mógł nie widzieć postów uporczywej hejterki? Ani, by nie mogła do mnie pisać? Nie chcę czytać jej obrzydliwych "porad" czy "sugestii" i nie chcę mieć z tą osobą nic wspólnego.

Po prostu chcę mieć spokój od toksycznej osoby. Za dużo mi ta osoba zaszkodziła. 

Edytowane przez un_lucky luke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, un_lucky luke napisał(a):

Jest możliwość, bym mógł nie widzieć postów uporczywej hejterki? Ani, by nie mogła do mnie pisać? Nie chcę czytać jej obrzydliwych "porad" czy "sugestii" i nie chcę mieć z tą osobą nic wspólnego.

Po prostu chcę mieć spokój od toksycznej osoby. Za dużo mi ta osoba zaszkodziła. 

Opcja ignoruj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi