Skocz do zawartości
Nerwica.com

dyskusja z moderacją

paancia

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Dryagan napisał(a):

@paancia Zasady Forum Nerwica.com są jasne i dostępne dla każdego (patrz: Regulamin). Jedna z podstawowych reguł brzmi: nie polecamy leków, dawek ani metod leczenia – nawet jeśli intencją jest „podsunięcie pomysłu”. Nie oznacza to, że nie można dzielić się doświadczeniami – wręcz przeciwnie, po to są tematy lekowe, które mamy na Forum. Ale polecanie leków, nawet w formie „z całego serducha”, jest niezgodne z regulaminem i może wprowadzać w błąd osoby w trudnym stanie psychicznym. Wiadomo, że nie każdy lek na każdego działa tak samo i nie tak samo działa na różne zaburzenia. Co jednemu pomaga, drugiemu szkodzi. Komentarz moderatorki Melodii był słownym upomnieniem – bez punktu ostrzeżenia, więc absolutnie nie możesz zarzucić ostrego potraktowania. Mimo to Twoja odpowiedź była niepotrzebnie agresywna i ironiczna. Moderatorzy są tu po to, by dbać o porządek – działają w ramach regulaminu i jako wolontariusze poświęcają swój czas, by utrzymać forum jako bezpieczną przestrzeń dla wszystkich. Dodatkowo przypominam: nie dyskutujemy publicznie z decyzjami moderatorów [to też jest w regulaminie]. Pozdrawiam - Administrator

Zgodzę się ze moj komentarz byl ironiczny. Ale ze był agresywny to tylko i wyłącznie Twoja ocena, a nie fakt. Natomiast pisanie do kogoś jak do ułomka to jest dopiero pasywno agresywne zachowanie. Nie dyskutuje z tym, ze czegoś nie wolno, ale nie podoba mi się tłumaczenie oczywistych spraw jak dziecku i mam prawo dać temu wyraz. To nie jest dyskutowanie z tym co mówi moderator, a jak mówi. Tak wiec brak mojej zgody na formę a nie na treść. I mam prawo to wyrazić. Czy nie mam tu takiego prawa? Wystarczyłby link do regulaminu i upomnienie ze należy się z nim zapoznać bo wg moderacji czy administracji mój post narusza jakies zasady. I nie byłoby całego tematu. Zachowujmy się jak dorośli ludzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi