Skocz do zawartości
Nerwica.com

Chada a świadczenie rehabilitacyjne

Tralala2024

Rekomendowane odpowiedzi

Tu masz informacje o tym komu przysługuje świadczenie rehablitacyjne:

https://www.pfron.org.pl/komunikaty-z-regionu/szczegoly-komunikatu/news/porady-rehamanagera-czym-jest-swiadczenie-rehabilitacyjne-przyznawane-przez-zus/

Raczej się nie łapiesz, ale nie podajesz za wiele informacji, więc może czegoś nie wiemy

Cytat

Prawo do świadczenia rehabilitacyjnego przysługuje ubezpieczonemu, który po wyczerpaniu zasiłku chorobowego jest nadal niezdolny do pracy, a dalsze leczenie lub rehabilitacja lecznicza rokują odzyskanie zdolności do pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, Dryagan napisał(a):

@Tralala2024Tak jak napisałem, tak serio nic o Tobie nie wiemy. Bo to, co napisałeś wyżej, raczej Cię nie kwalifikuje

W sensie że Chad to zbyt mało poważna choroba żeby na to dostać? Czy trzeba być hospitalizowanym? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dryagan napisał(a):

Nie, nie w tym sensie. Sam mam ChAD i wiem, że lekko nie jest. W sensie, że świadczenie rehabilitacyjne otrzymuje się po dłuższym zwolnieniu, jak jest szansa, że wrócisz do pracy, ale jeszcze czujesz się źle. 

Właśnie mi się niedługo kończy okres zasiłkowy i złożyłam wniosek o świadczenie . W zaświadczeniu o stanie zdrowia lekarz napisał "wymaga długotrwałego leczenia psychiatrycznego. Rokowanie trudno określić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi